Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracowniczka22.

ciągle podpisuja ze mną umoy na czas określony a innym dają na

Polecane posty

Gość pracowniczka22.

nieokreślony. Wiem, że każdy w firmie po okresie próbnym dostał od razu umowę na czas nieokreślony, nawet osoby zatrudniane po mnie. Ja natomiast po miesięcznym okresie próbnym dostałam umowę na czas określony (znowu na miesiąc). Kiedy się skończyła, sądziłam, że dadzą mi normalna ale znowu dostałam na czas określony na 3 m-ce. Szefowa tłumaczy, że jest teraz ten pakiet antykryzysowy itp. No ja rozumiem ale jak pisałam z osobami, które przyszły po mnie podpisali zwykle umowy na czas nieokreślony..Nie zamierzają się mnie pozbyć, dobrze pracuję i moje stanowisko jest niezbędne, musieliby już kogoś szukać na moje miejsce gdyby mnie chcieli wywalić. Umowa kończy mi się pod koniec lutego. Pewnie dostanę kolejna na czas określony na parę miesięcy. Nie bardzo wiem jak zareagować a ta sytuacja niespecjalnie mi się podoba. Co radzicie?

Gość pracowniczka22.
up

Gość pracowniczka22.
poradźcie coś

Gość pracowniczka22.
hej

Gość bo niektore baby takie
to pamietaj, ze 3 umowa musi juz byc na czas nieokreslony. Takie sa przepisy :) 3 miesiace szybko mina i dostaniesz umowe na czas nieokreslony. Jezeli nie to sie jej domagaj

Gość bo niektore baby takie
to pamietaj, ze 3 umowa musi juz byc na czas nieokreslony. Takie sa przepisy :) 3 miesiace szybko mina i dostaniesz umowe na czas nieokreslony. Jezeli nie to sie jej domagaj

Gość pracowniczka22.
no właśnie nie bo jest pakiet antykryzysowy do czerwca 2012 i ten przepis nie obowiązuje tyle, że z innymi od razu podpisali na czas nieokreślony

Gość pracowniczka22.
poradzi mi ktoś jak mam się domagać tej umowy?

3 umowa musi byc na czas nieokreslony ba jesli by na niej pisalo ze jest na czas okreslony wszelakie urzedy i sady traktuja ja jako umowa na czas nieokreslony

Gość pracowniczka22.
" Pakiet antykryzysowy zlikwidował jeden z bardzo korzystnych dla pracowników przepisów zapisanych w Kodeksie pracy. Chodzi o zasadę, że trzecia umowa o pracę na czas określony z mocy prawa stawała się umową zawartą na czas nieokreślony. Do końca obowiązywania pakietu antykryzysowego, czyli do 31 grudnia 2011 roku, pracownicy mogą się z tym uprawnieniem pożegnać."

Gość DO pracowniczka22.
jak ci da umowę i będzie na czas określony, musisz powiedzieć, że wiesz, że jest pakiet antykryzysowy ale skoro i tak maja zamiar z toba współpracować to nie widzisz powodu dla którego stosują wobec ciebie przepisy tego pakietu

Gość Levi wielki znawca a ani dnia
w pracy nie spędził;)