Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość borowka ameryykannska

Czy któraś z Was miała podobny problem? Wiek partnerów a rodzina

Polecane posty

Mam 25 lat,mój narzeczony 35. Moja rodzina tak naprawdę nigdy nie pytała mnie o wiek narzeczonego bo wygląda bardzo dobrze, góra na 20-parę - 30 lat. Ostatnio rodzice zaprosili nas na obiad i tak jakos zeszło na temat wieku itd. No i narzeczony powiedział ile ma lat... i się zaczęło. Rodzice wzięli mnie na rozmowę na osobności i tłumaczyli, ze to nie jest mężczyzna dla mnie, że za stary, że powinnam poszukać kogos w swoim wieku... Przedtem byli bardzo pozytywnie nastawieni do niego,mówili, że dobrze trafiłam, że u jego boku będę szczęśliwa itd. dziś dzwoniła mama tak niby w innej sprawie ale zapytała czy nadal ciągne ten związek, gdy odpowiedziałam, że tak i że nie zamierzam rezygnować to powiedziała, że w takim razie oni mi nie dają swojego błogosławieństwa, że chyba bedziemy musieli ograniczyć ze sobą kontakty bo oni nie zamierzają przyglądać się temu związkowi... Może ktoś był w podobnej sytuacji?

Gość jezu poważnie piszesz
?:O masakra ta Twoja rodzinka:O

Gość nie dam sie nabrać
żartujesz! to świetna różnica wieku!

Jesli Twoim rodzicom na Tobie zalezy to predzej czy poznije beda musieli pogodzic sie z tym ze zakochalas sie w starszym mezczyznie. tu nie wiek jest wazny a to jak on Cie traktuje i czy mysli o Tobie powaznie.

Gość TeRenOwka
ale masz chorych starych:O ja mam 26 lat,moj maz 35;mamy 2 dzieci:) to przeciez Wasze szczescie sie liczy a nie mamuski i tatusia:) ograniczyc kontakty to mozna nastolatkom a nie dwojgu doroslym ludziom to chyba jakas prowokacja?

No my mieszkamy razem, w lato planujemy ślub. Jest mi przykro jak pomyślę, że przez taką rzecz nasza rodzina będzie w konflikcie..

Gość kaassiiaa
u mnie było jeszcze gorzej gdy poznałam mojego obecnego męże miałam 19lat on 16lat więcej, obecnie mam 28 i jestem 5 lat po ślubie, nie było łatwo ale teraz on jest najlepszym zięciem (jak twierdzą moi rodzice) i najlepszym mężem i ojcem. Dlatego jestem przekonana że różnica wieku nie ma nic do rzeczy

Moja kuzynka ma meza starszego o 16 lat :-) na poczatku wujek z ciotka sie aferowali ze nie nie zgadzaja sie ze za stary ona za mloda dla niego a teraz to najlepszy ziec pod sloncem :-) powodzenia

u mnie bylo podobnie. Poznalam meza w wieku 19 lat, miedzy nami jest 9 lat roznicy. Oboje przyjechalismy na studia do UK.Mama przyleciala do nas na Wielkanoc. Wczesniej przez neta rozmawialam z nia o mezu, skad jest, co studiowal, gdzie pracuje itd./ Na poczatku byl foch bo maz jest z Indii. Przyjechala, poznala nie bylo problemu. POwiedziala ze bardzo fajny chlop. Wrocila do Pl i gdzies w praniu wyszlo ile maz ma lat. Co ja sie nasluchala, teraz 5 lat pozniej maz jest the best, dla mojej mamy ale mimo wszystko jak jakas decyzje musimy podjac to moja mama zawsze tekst do mojego meza ;'ale pamietaj ze ona jest duzo mlodsza, musisz myslec tez o niej! ' daaaaa???????

Gość u mnie jest odwrotnie
jestesmy pol roku o slubie i staramy sie o dzidziusia, atesciowe sa cudowne, obydwie tzn moja i moja mama jako tesciowa dla mojego meza:)

U mnie jest 9 lat różnicy między nami. Ja mam 25, mąż 34 i szczerze to całe szczęście, bo przynajmniej jest to już dojrzały i odpowiedzialny facet a nie jakieś małoletnie fiubździu. Mama na początku patrzyła trochę koślawo, ale jak go poznała to zmieniła zdanie i teraz jak się widzimy to na każdym kroku mi mówi, jakie to ja mam szczęście, że ja taka sierota trafiłam na takiego zaradnego i myślącego ;d Ja po prostu z nią na ten temat nie dyskutowałam. Doszłam do wniosku, że jak ma zaakceptować to zaakceptuje a jak nie to przecież nie muszą się kochać i to nie dla niej wybieram męża tylko dla siebie. Jeśli chcesz wchodzić w jakieś dyskusje z rodzicami to wal argumenty, że jest to już dojrzały mężczyzna, który w życiu swoje przeżył i że życie na serio mu w głowie a nie przygodne znajomości. A z chłopakami w naszym wieku, to wybacz, można na piwo iść i się dobrze pobawić, ale nie za mąż wychodzić. Oczywiście są wyjątki i partnerkom tym wyjątkom gratuluję.

Gość Ja tez uwazam ze tyle lat
starszy facet to przesada ale to Twoj wybor i skoro do tej pory rodzicom sie wydawalo ok to troche dziwne ze zmienili zdanie

rany, jakie to ma znaczenie ile kto ma lat? mój facet jest młodszy o 5 lat ode mnie i jakoś nikt problemu z tego nie robi. A jest najlepszym ojcem i mężem na świecie (ja mam 32 on 27) a już w druga stronę to w ogóle nie widzę problemu...mój dziadek był 11 lat starszy od babci - do końca życia przynosił jej kwiaty i całował w rękę na dzień dobry :D - eh...to była miłość, jak ze starych filmów...

Nie chce tu się wgłębiać w powody dlaczego oni tego nie tolerują... Dla nich to po prostu przepaść. Wmawiali mi, że on żyję w innym świecie, że mnie jeszcze nie było a on już miał 10 lat, że inne doświadczenia, że za kilka lat będę załować bo on już będzie "dziadkiem" a ja jeszcze młoda, itd. Miło mi czytać, że u niektórych z Was relacje się poprawiły i mam wielką nadzieję, że u mnie też tak będzie.. Ale oni są niezwykle uparci i nigdy nie przyznali się do tego, że się pomylili..

Gość do kaassiiaa
zmienisz zdanie jak ty będziesz miała 50-60 lat a on po 70 wtedy tą różnicę bardzo i to bardzo widać. Także ja sama osobiście nie chciałabym mieć na późniejsze lata dziadka zamiast zamiast męża.

Autorko .. Musisz rodzicow zrozumiec,oni zawsze jak beda reagowac bo sa rodzicami. U mnie byla podobna sytuacja tylko ja juz od 6 lat nie mieszkalam w domu. Miedzy mna a moim przyszlym mezem (w czerwcu bierzemy slub) jest 12.5 lat roznicy, tylko ja nie Wiedzialam sama ze jest tyle starszy jak sie poznalismy. W Pl na taka roznice wieku patrzy sie krzywo bo Pl jest 10 lat za murzynami. Tu w Niemczech nikogo to nie dziwi. Moi rodzice zaakceptowali go dopiero jak upewnili sie ,ze jestem szczesliwa. Na dzien dzisiejszy-juz od dzis pakuja walizki na nasz slub.

Gość //czekoladka//
nikt nie ma takiego problemu🌼 to twoja sprawa z kim jestes jak rodzice maja cos przeciw to niech zachowaja to dla siebie. Ja mam meza 10 lat starszego i co? Zyje...

Gość DO do kaassiiaa
taaa jasne:O Ty mając 60 lat to będziesz młoda dupa, a on 70-letni dziadek?:O weź się lepiej nie ośmieszaj tak durnymi komentarzami:D

Gość idiotkaaaa
to lepiej ty z tych niemców (żle mi się kojarzą z II wojną światową) nie wracaj do tych murzynów. Podejrzewam, że jesteś polką i masz rodziców polaków, tj,. tępych murzynów jak sama piszesz nazywając Polaków - idiotko.

Gość idiotkaaaa
to było skierowane do - prinzesska27

Wez przeczytaj porzadnie co napisalam bo napewno nie napisalam ze Polacy to murzyni-chyba ,ze nie jest ci znana przenosnia i powiedzenie "10 lat za murzynami"...i napewno nie bylo to jako obelga w strone Polakow...

Gość a to co
"....W Pl na taka roznice wieku patrzy sie krzywo bo Pl jest 10 lat za murzynami. .." a to co, przecież samo państwo jako państwo nie sprzeciwia się takiej różnicy wiekowej tylko mieszkające w nim społeczeństwo.