Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie taka lekka

start- 58 kg, 8 kilogramów w doł, kto ze mną??

Polecane posty

Gość małpi bobek
nie taka lekka a ile ty masz wzrostu ? 170 chyba ,nie wiem czy dobrze przeczytalam,wiec wage masz ok ,ale w sumie nie dziwie ci sie ze chcesz byc jeszcze szczuplejsza i miec plaski brzuszek ,ja osobiscie nabieram wtedy pewnosci siebie jak nie mam faldek i mam szczuple uda

Gość azalia23
miało byc "jestem za granica"

Cześć Dziewczyny! Mogę się dołączyć? Byłam na innym topiku ale padł :( Ważę 60 kg przy wzroście ok 163 cm. Chciałabym ważyć 55 kg, chociaż i 57 byłoby dobrze. Może te 3 kg dla niektórych to nie problem ale u mnie to jakiś zaklęty moment na wadze i za diabła nie chce być mniej. Zjadłam dziś Iś jogurt z różnościami, na drugie kanapkę z serem zółtym.

Dziewczyny, dochodze do Was. W styczniu obiecałam sobie, że do końca lutego schudne 8 kg (czyli ok 1 kg na tydzień) i zrobię sobie prezent, zafunduje sobie 4-6 wyjść na solarium, żeby ładne szczupłe ciałko troche koloru nabrało. Minął miesiąc, i co? ważę nadal tyle samo... Pomyślałam, że jak będę może pisała i miała oparcie w innych kobitkach to lepiej mi pójdzie. Planuję chodzić 3 razy w tyg na body space (byłam w pon, wczoraj nie moglam isc, bo zajęte godziny byly;/ i jestem zapisana na jutro) i 2 razy w tyg z moim facetem na bieżnię. do tego ostatni posiłek ok 19, ponieważ chodzę spać ok 22. No i najważniejsze... zero czekolady... ciastka, wafelki itp nie krecą mnie do kiedy nie ma w nich czekolady. a od niej jestem chyba uzależniona... I juz marzę o batonku kinder czekolady (mmm) ale wiem, że jak z miesiąc twardo nie bede jej jadła to już nie będę czuła chęci sięgniecia po nią. Tak więc, mam 160 cm, ważę 58 kg, planuję schudnąć jakies 8-10 kg. jestem raczej drobnej budowy i to sie tylko wydaje, ze nie mam takiej strasznej wagi, ale brzuch mi sie wylewa i uda sa duuuze. w zeszłym roku ważyłam przez wakacje jakies 51 kg i czułam się już dosyć dobrze, płaski brzuch miałam (chociaz sflaczały byl..) teraz dążę do 50 kg i jędrnego ciałka przed ślubem, który mam w sierpniu. to się jeszcze da zrobić, prawda? :D

Dziewczyny, dochodze do Was. W styczniu obiecałam sobie, że do końca lutego schudne 8 kg (czyli ok 1 kg na tydzień) i zrobię sobie prezent, zafunduje sobie 4-6 wyjść na solarium, żeby ładne szczupłe ciałko troche koloru nabrało. Minął miesiąc, i co? ważę nadal tyle samo... Pomyślałam, że jak będę może pisała i miała oparcie w innych kobitkach to lepiej mi pójdzie. Planuję chodzić 3 razy w tyg na body space (byłam w pon, wczoraj nie moglam isc, bo zajęte godziny byly;/ i jestem zapisana na jutro) i 2 razy w tyg z moim facetem na bieżnię. do tego ostatni posiłek ok 19, ponieważ chodzę spać ok 22. No i najważniejsze... zero czekolady... ciastka, wafelki itp nie krecą mnie do kiedy nie ma w nich czekolady. a od niej jestem chyba uzależniona... I juz marzę o batonku kinder czekolady (mmm) ale wiem, że jak z miesiąc twardo nie bede jej jadła to już nie będę czuła chęci sięgniecia po nią. Tak więc, mam 160 cm, ważę 58 kg, planuję schudnąć jakies 8-10 kg. jestem raczej drobnej budowy i to sie tylko wydaje, ze nie mam takiej strasznej wagi, ale brzuch mi sie wylewa i uda sa duuuze. w zeszłym roku ważyłam przez wakacje jakies 51 kg i czułam się już dosyć dobrze, płaski brzuch miałam (chociaz sflaczały byl..) teraz dążę do 50 kg i jędrnego ciałka przed ślubem, który mam w sierpniu. to się jeszcze da zrobić, prawda? :D

Gość taka sobie ja ;)
Cześć Dziewczyny! Też chciałabym się do Was wprzyłączyć. Przed chwila sie ważyłam i mam 54,3kg przy wroście 156cm. Mi zależy, by mieć 47kg. Ważyłam tak jakieś 2 lata temu i stwierdzam teraz, że wtedy czułam się najlepiej, dlatego tak bardzo chcę schudnąć to ok 8 kg. Przeczytałam wszystkie Wasze wypowiedzi. Mam nadzieję , że tym razem się uda - i mi i Wam. Podobinie do wiekszości chcę się zrowo odżywieć- więcej warzyw i owoców, ograniczyć tłuszcze i węglowodany i skończyć ze słodyczami ;) Postanowiłam jeszcze biegać co 2 dni (myslicie że to wystarczy- 4km?). Możecie liczyc rówiez na moje wsparcie :)

Gość nie taka lekka
angelike - nie pamietam Twojego nicka:* - tez mialam takie plany-od stycznia dietka, potem solarium, zadbam o cere:D i co? siedze w dresie i nic nie robie:/dzis jeszcze nie jadlam,bo zbyt mi sie nie chce jesc:/ a to dlatego ze wczoraj pozno "zezarłam" (bo tylko tak to mozna nazwac ) ciasto!!! Dzisiaj za to kara. -.- Zaraz zjem musli ;]

Gość nie taka lekka
taka sobie ja-no pewnie ze wystarczy! Kazdy rodzaj ruchu jest jak najbardziej wskazany... zebym ja pobiegala chociaz 10 minut co 2 dnia to juz bylby sukces :( slaba kondycja...zaraz sie mecze:/

Gość azalia23
witajcie, Nowe dziewczyny :-) przyłączajcie sie do nas! nie taka lekka - wiesz co, wydaje mi sie, że powinnas cokolwiek zjeść, jakis owoc, cos malego, bo organizm nie spala kalorii jak ma dlugie przerwy w ich dostawie (przechodzi na tryb oszczedny - nie wiadomo, czy bedzie jedzenie czy nie, więc co sie da chomikuje w postaci tłuszczu a Ty kestes oslabiona i brak ci sil)

Gość nie taka lekka
ale co zrobic kiedy ja glodna nie jestem :( ??? zmusic się i zjesc cokolwiek?

Gość azalia23
no nie mow ze musialabys sie zmusic zeby zjesc jablko albopomarancze albo pol kanapki :-)

Naprawde, lepiej, żebyś coś zjadła, żeby się nie rzucić o 21 na lodówke.. A ja co zrobiłam, w czasie przerwy w pracy? poszłam po twixa... Kiedyś nie lubiłam czekolady, ale mój facet kochany ją bardzo lubi i ja się nauczyłam jej jeść, a raczej się uzależniłam. A on co z tego ze w pol roku przytyl prawie 10 kg, chodzi 3 razy w tyg na silownie od miesiaca i juz 6 kg mniej.. a ja w te same dni chodze, ale biegac i co? i nic.. :( ale pewnie przez te slodycze... jak spojrzalam jak ja jadam to idzie sie zalamac. chyba zaczne sobie jakies jajka, piersi itd robic do pracy, bialko tlumi u mni glod i chec na slodkie... a wystarczy ze zjem jogobele na drugie sniadanie i juz moge non stop jesc.. a ponoc weglowodany wzmagaja apetyt i chyba niestety to jest prawda. Jesli sie nie zmieniły plany to ide dzis na bieżnię razem z Pawłem, bo stwierdzil, ze ma cellulit ;D - jak dobrze, ze nie tylko ja go mam. Za chwile koniec pracy, i do domku, moze wieczorem uda mi sie napisac. ale bede pisala codziennie ok 14 czyli pod koniec pracy, cz udalo mi sie wytrwac bez slodyczy i co zjadlam. 3majcie sie! bedziemy jeszcze piekne :)

Gość nie taka lekka
ja radzilyscie-zjadlam musli :) Zaraz bede miala obiad :) jakies klopsik i 1 ziemniaczek. codziennie tutaj zapisuje wagę, jak waga stanie to przejde na jakas badziej rygorystyczna diete :) 50 kg musi byc, zobacze czy wtedy zejdzie mi z ud,bo jesli niewiele a ma mi zejsc z brzucha i cycków jesdzcze bardziej to szkoda zachodu i wroce do wagi 58 kg, bo teraz tragedii nie ma,ale uda moglyby byc szczuplejsze :)

Gość LauraLauraLaura
Witam, też bym się chciała dołączyć, mam 173 cm wzrostu i waga 62 kg i chcę schudnąć do 56 kg i przeważnie żeby mieć wyrzeźbiony brzuszek, robie 'brzuszki' 200 -300 dziennie i jerzdze na rowerku stacjonarnym ok 40 min dziennie

Gość LauraLauraLaura
Tylko ja się głoduje poprostu a wiem że to nie jest dobre, jem naprawdę bardzo mało, rano: kawa południe : 2-3 kanapki wieczór: herbata, czasem jakiś owoc albo warzywa

Gość na wiecznej diecie
Witam! :) Dzis na sniadanie zjadlam musli kokosowe z jogurtem naturalnym, w pracy paczkę wafli ryżowych i teraz owsianke z bananem. Na kolacje planuje jeszcze jogurt naturalny. Myslę,że przez weekend pociągnę jeszcze na takim jedzeniu a od poniedzialku zacznę wprowadzać warzywa i mięso(za którym nie przepadam).

Gość nie taka lekka
ja juz po obiedzie :D troche zjadlam nadprogramowo, ale za to juz dzis nic nie jem :)

Dziewczyny... wpadłam chyba na dość dobry pomysł. przynajmniej dla mnie, jeśli chodzi o ograniczanie słodyczy (czekoladowych głownie, ale innych też się to tyczy) jeśli czuje, że mam naprawde ochote na jakiegoś batonika, czy kawałek czekolady (ale nigdy całą tabliczkę w ciągu dnia) to ok, pozwolę sobię na to, ale mogę sięgnąć po to tylko do godziny 13 (żeby organizm zdążył się z tym rozprawić) a warunkiem koniecznym jest, albo bieganie 60 min zamiast 40 min (w dni treningowe), a w dni nie treningowe, muszę zrobić 2 serie z tamily webb -chce mieć takie...(np 15 min na ramiona i 15 min na brzuch). Co o tym myślicie? nie chce jeść słodczy i później spedzic dzień przed tv czy kompem. musze odpokutować. Co wy na to? godz; 7;30 bułka mała z piersią z kurczaka (ok.200 kcal) 11:30 mała bułka i serek wiejski (ok.250 kcal) 12:30 pawełek śmietankowy (ok.250 kcal) 16:30 fasolka szparagowa (w planach tylko ona) (nie wiem, ale raczej nie dużo) 19:00 2 jajka na twardo - i oby nic więcej... (ok 180 kcal) o 15:00 do fryzjera - z pracy się zwolniłam o 30 min;p o 17;10 body space na 30 min (jak dobrze, ze na benefit mam za free)

Gość taka sobie ja ;)
Ajjj dziewczyny, nie wiem jak dzisiaj wytrzymam. O 18 w moim domu będzie prawdopodobnie pachniało świeżytkie domowe ciasto drożdżowe- moje ulubione... a tak dawno je nie jadałam. Zastanowaim czy się skusić- co o tym myślicie? LauraLauraLaura- lepiej nie przesadzaj z tym niejedzeniem. Tak jak azalia23 napisała do nie taka lekka- może ci się spowonlić metabolizm i będziesz miał kłopoty ze zrzuceniem dlaszych kilogramów. Na śniadanie na pewno powinnaś zjeść coś oprócz wypicia kawy :/, nawet jak nie czujesz się głodna. A poza tym długo tak się nie wytrzyma- możesz po prostu czuć się bardziej osłabiona. Powodzenia :D

Gość na wiecznej diecie
angelique.km - ale mi narobiłaś ochoty na ta fasolkę.... mniammmm :P gdzies kiedys czytałam,ze przed poludniem mozna jesc to na co ma sie ochotę(oczywiście w odpowiednich rozmiarach) bo nasz organizm ma jeszcze sporo czasu,żeby to spalić. Wszystko bylo by ok gdyby mi się slodkości chciało rano a mnie zawsze nachodzi ochota po obiedzie :O dzis na sniadanie jogurt grecki bakoma, w pracy jabłko i wafle ryżowe,na obiad kasza gryczana + jajko a co z kolacją to zobaczymy :)

Gość azalia23
taka sobie ja - uważam, że powinnas sie skusic, ale na 1 kawalek a nie więcej jestem przeciwnikiem calkowitego rezygnowania ze swoich slabosci, bo to sie kiedys zemsci na nas - po jakims czasie rzucisz sie na te ciastka czy slodycze i zjesz od razu tyle, co przez 3 tygosdnie normalnie dlatego lepiej to sobie dozowac :-) zjadlam wiec wlasnie 3 kostki czekolady - dzienny limit ;-) poza tym: 1 sniadanie kawa z mlekiem + banan 2 sniadanie tez banan (bo nie mialam czasu na nic innego) obiad zapiekanka z bagietki z warzywami serem i chuda kielbasa + oliwki deser malutka porcja lodow + 3 kostki czekolady na kolacje zjem cos malutkiego, bo zwykle nie jestem glodna wieczorem widzę,że sporo nas sie tutaj robi:-)

Gość na wiecznej diecie
Wczoraj dałam ciała. Wieczorem tak mnie ssało w żołądku,że musiałam cos zjeść-padło na płatki kokosowe z jogurtem naturalnym. Dzis : śniadanie- płatki z mlekiem+ szklanka soku marchwiowego II śniadanie- kilka wafli ryżowych obiad-fasolka szparagowa+jajko deser-płatki bananowe fitella

Gość nie taka lekka
dziewczyny zjadłam ciasto:/ wczesniej najadlam sie ogórkowej i zjadlam batona!!! to jakis koszmar;/ koniec tego:zadnego ograniczania jedzenia tylko rygorystyczna dieta,dzieki ktorej wczesniej udalo mi się schudnąć!!! Jutro (niedziela) - oczyszczanie, caly dzien tylko na wodzie :) Pn - zmodyfikowana dieta Amerykanskich Astronautów 10:00 - serek topoiony + pomidorek koktajlowy 13.00- pol grejfruta 16.00jajko 18.00 jogurt + musli i tak od konca tygodnia :D:D:D:D :)

Gość meeeeeeeegaaan
nie taka lekka - pociesze cie nie jestes sama w swojej tragedii :P tez troche zaczełam wiecej jesc, jestem przed okresem i mam apeyt nie z tej ziemi, ale od dzis zaczynam od nowa ( wczoraj ok 20 bylam na pizzy zjadlam 3 kawalki :D ) dzis ide na basen wiec jakos to spale, a od poniedzialku oczyszczona ide na diete. Tzn w sumie juz dzis. W ogole to mam ten sam problem co ty. Cycki i brzuch mam juz wystarczajaco szczupłe, chce tylko zeby schudły uda i w sumie boje sie ze znowu poleci mi pierwsze co z cyckow ... to bede juz calkiem decha:P wiec mysle ze do tego 52 mi starczy. Jak w ogole kiedys uda mi sie nie złamac :P

Gość na wiecznej diecie
Dziewczyny dołączam do Was z porażkami. Wczoraj o 20 zjadłam 2 kawałki rolady :O ciagle mi kazdy powtarza ze jestem gruba :( od jutra przechodzę na dietę 10-dniową. Dzisiaj się najadłam sałatki z tuńczyka.To ograniczanie jedzenia wcale mi nie wychodzi bo sobie pozwalam za bardzo. Jestem załamana swoją silną a raczej słabą wolą. Masakra jakaś :/ Dlatego og jutra rygor i koniec.

Gość na wiecznej diecie
Widzę,że topik leko podupadł a szkoda.... Ja przyznaję się bez bicia,że z mojej diety nic nie wyszło. Nie potrafię się w ogole wziąć w garść :O ciągle chce mi się jeść, najbardziej cos słodkiego. Dzis np zaczełam dzień od kubka zielonej herbaty,na sniadanie zjadłam 2 kanapki z serem,pomidorem i sałata pozniej bułkę z serem,potem 7daysa,następnie 10 rogalików z nadzieniem a na koniec miskę zupy jarzynowej i jabłko :( paranoja jakaś. Jak będę jadła w takich ilościach to niedłgo będę wyglądała jak słoń :(

Gość nie taka lekka
wiem :) ale skoro nikt nie pisal to postanowilam zmienic forum i na innym się motywujemy z dziewczynami :) Ja troszkę z kolei przesadzilam z dietą. Jadłam niby te bialka a ze mam niskie cisnienie to brak cukru sprawil ze dzisiaj myslalam,że na zajeciach na uczelni zemdleje. Dlatego czym predzej wyslalam kolezankę po sucha bułkę i Kubusia marchwiowego :) Zjadłam i zrobiło mi się lepiej, dlatego tej bulki nie zaluje nic a nic :) potem zjadlam 6 (sic!) skrzydełek z KFC - jeden 60 kalorii, potem juz nic wiec co dzis: bulka sucha, kubus marchiwioy, 6 hot wingsów z KFC :) nie zaluje dzisiejszego dnia, to nagroda za poprzednie ladne dni :) moze jednak zbyt" ladne" skoro moj organizm powiedzial "NIE" :) Wazyłam przed odchudzaniem - 58,5,a teraz jest 54,9, wiec chyba niezle?

Gość nie taka lekka
aa! odchudzam się 2 tygodnie :)

Gość schudne na pewno
u mnie podobnie bylo,dzisiaj zle sie czulam bo wzielam na czczo tabletki odchudzajace :/ ale tez zgrzesyzlam i zjadlam drozdzowke :) wazę juz 55,5 kg :) I cel to 55 :) ,kiedy osiągne te 54, to zamierzam jesc normalnie, ale tak aby te kg utrzymac przez kilka dni. 2-3 dni. i tym bardziej nic nie chudnać ... jesli sie uda to chudniemy dalej do 52kg :) to bedzie cel 2 ktory zostanie nagrodzony moimi ulubionymi czipsami! A Co!