Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SokLeon

Bobolitc-czy pomoże?błagam pocieszcie

Polecane posty

Gość SokLeon

Dziewczyny czy waszym dzieciakom na kolkę pomógł moze Bobotiv?i czy jest szansa,że akurat on pomoże skoro dajemy jej też ten Sab Simplex niby najlpeszy i jest zero poprawy a one ponoc to to samo? i proszę powiedzcie czy to w ogóle kolka u mojej małej 7tyg),ze ona drze sie w trakcie jedzenia, prezy, cała spocona, purpurowa, drze się i po jedzeniu i nawet ciagle w ciagu dnia itd...i dodam,ze nie śpi kolpletnie w dzien a w nocy tylko z 4, 5 godzin to wypada,że tyle śpi na dobe tylko...jejku ja juz mam psyche zrytą.....prosze pomóżcie.

Gość taka sobie pedantka
u nas bylo podobnie ,tez nie pomagal sap simplex -pomogl infacol.Powodzenia

Gość SokLeon
jejku a akurat tego infacolu do tej pory nie spróbowałam, dawałam już też espumisan i nic!!!ostatnio sab simplex i nic!to teraz wziełam ten bobotic chyba kupie infacol:(((Boze, jestem już załamana. Piszcie więcej dziewczyny.

U mnie nie pomógł ani Infacol, ani Bobotic tylko Sab Simplex. 5 minut po podaniu mała się uspokoiła. Później tylko sab simplex i zapomniałam o kolkach ale niestety każde dziecko inne i na każde co innego działa.

Gość biala Magnolia
U nas nic nie pomoglo. Ale jakos przezylismy te straszne 3 miesiace. Latwo nie bylo.

Gość praktyczna mamuśka
a czym karmisz?

Gość SokLeon
Widzisz Kasia a mojej ten Sab Simplex NIC nie daje:(((

Gość qwsxdcfvyubjhnm
mojej malutkiej pomógł, czy twoje maleństwo ulewa ? być może ma refluks ,spróbuj układać ją wyżej jeśli to refluks to złagodzi nieprzyjemne objawy

Gość praktyczna mamuśka
a te kropelki podaje sie wczesniej 3-4 razy dziennie, a nie dopiero jak jest atak kolki

A może byś do lekarza poszła bo to coś trochę nienormalne że 7 tyg niemowlę nie śpi w dzień i cały czas płacze. Koleżanki córka tak się zachowywała i okazało się że miała skazę białkową i po mleku bolały ją jelita i dlatego tak płakała. Moja miała nietolerancję laktozy wyszła w 6 tygodniu życia mała kurczyła nóżki była niespokojna mało spała, dostała Nutramigen i wszystko przeszło. Może warto skonsultować to z pediatrą.

Gość SokLeon
Ale powiedcie dziewczyny czy to co opiałam to kolki?moze jej cos jest gorszego?u was też były takie objawy?np. w trakcie jedzenia,że dziecko tak sie zwija z bólu i płacze?Karmię nutramigenem bo ma skaze, a wcześniej miała juz wszystkie możliwe najllpesze mleka wiec teraz na tym pozostaje

Gość SokLeon
Tak, mała bardzo ale to bardzo ulewa

Zgadza się ja później dawałam sab simplex do każdej butli z mlekiem i po kolkach nie było śladu, raz pomyślałam może nie dam przez cały dzień może jej przeszło miała 2 miesiące i wieczorem jak dała popis to później sab simplex był naszym przyjacielem rodziny:)

a widzisz czyli ma skazę, jeśli ulewa to może przez to tak cierpi. a co pediatra ci powiedział?

Gość SokLeon
Kasia to w koncu co jej pomogło?bo raz piszesz,ze nutramigen a raz ,że Sab.......

Gość SokLeon
A pediatra,ze to chyba kolki skoro sie uspokaja na spacerach i np. przy suszarce...i kazała przyjść sprawdzic czy tyje na nutramigenie, podaje jej już 3 tyg. i żadnej poprawy.Idziemy do niej teraz w poniedziałek. Napiszcie mi tylko proszę czy to co opisuje to kolki?skad poznajecie,ze to kolka?

Nutramigen piła na nietolerancję laktozy. Sab simplex na kolkę bo mimo picia nutramigenu kolki też miała logiczne:)

Gość praktyczna mamuśka
kolka to raczej po jedzeniu jest a co na to pediatra ?

Gość SokLeon
a moze mojej glikoza szkodzi?moze ma tą nietoleracjce laktozy i czy wtedy można glukozą przepajać?bo nie wiem?ale moja pediatra wie,ze ja ją przepajam glukozą i nic nie mówiła

Moja płakała hmmm raczej piszczała prężyła się strasznie, pomagało ciepłe powietrze z suszarki i masaż brzuszka, a i prasowałam pieluchy tetrowe i przykładałam ciepłe (nie gorące) na brzuszek.

Gość SokLeon
a czy przy refluksie są takie kolki?bóle?skad mam wiedziec czy ma refluks?

Gość qwsxdcfvyubjhnm
ulewanie prężenia ciała oraz wyginanie ciała w łuk z odchyloną główką do tyłuto objawy refluksu dzieciątka nie mają dobrze wykształconych zastawek w żołądkku pokarm w raca do przełyku powodując ból nie leczy się tego u niemowlaczków z czasem objawy są mniejsze

To rzeczywiście może mieć refluks jak ulewa. Koleżanki syn też się z refluksem męczy to ciągle leży 'po skosie', nie może leżeć na płasko. I wtedy nie ulewa, nic się mu nie cofa i śpi ładnie. Karmiony też nie jest na leżąco tylko bardziej pod kątem. A te zachowania to typowo jakby kolkowe, czyli ją boli. Prężenie się na przemian z podkulaniem nóg i płacz i płacz i płacz... U nas nie pomagało nic, aż wreszcie Bebilon Pepti. O matko co za ulga... No ale właśnie każde dziecko inne. Najgorsze, że lekarze często na takie dolegliwości mówią 'to normalne' ;/

Gość SokLeon
Ja też robie to co opisujesz Kasia, pomaga puki suszarka chodzi, a jak wyłączysz to ryk znowu I tak cały dzien:((((ja już niedługo w wariatkowie wyląduje

lapia - no lekarze tacy są niestety:( u nas po podaniu bebilonu pepti było jeszcze gorzej dopiero jak lekarka dala nutramigen objawy nietolerancji poszły sobie została tylko kolka :)

Gość SokLeon
Wiecie, moja to nie wygina sie tak w tył,tylko tak do przodu przy tym bólu, w moją stronę, bym powiedziała w łuk ale do mnie np. jak ją trzymam

Hmm... jeśli ma nietolerancję laktozy to też nie powinno przepajać się glukozą. Tak mi się wydaje przynajmniej, bo laktoza jest zbudowana z glukozy. Jakoś tak.

Gość SokLeon
Boze, jak ja dotrwam d tych 3 miesięcy, no jak?????????????Błagam, powiedzcie co tu jeszcze robic:(((dzis drze sie non stop, non stop

A teraz mam 3 letniego małego diabełka i o tych kolkach w ogóle nie myślę bo ich już nie pamiętam :) SokLeon - sprawdź w googlach objawy nietolerancji laktozy, refluksu poczytaj troszkę może coś znajdziesz. Ja szczerze wiedziałam że jest celiaka i skaza ale o nietolerancji nie słyszałam. Jak mała miała objawy poszperałam po necie i znalazłam moja miała identyczne objawy jak opisywali. Poszłam do lekarki mówię czy to może być nietolerancja ona mówi że jak najbardziej dała nutramigen i przeszło ale sama nie wpadła chyba na pomysł nietolerancji. Kazała zmienić mleko znaczy serię bo może zła:)

Gość praktyczna mamuśka
reflux jest bardzo bolesny dla dziecka, a próbowałaś dodac zagęszczacza np. nutriton ? a jak ją układasz do snu ? jak ulewa to musi byc wyżej z drugiej strony ulewanie i bóle brzuszka to też objaw alergii nie wiem jak ci pomóc, mój maly tylko 3 razy miał kolkę i bobotic pomagał, ale jak już pisałam krople tego typu podaje się wcześniej, uprzedzając atak kolki, ktory cięzko przerwac a byłaś u alergologa ? ja bym poszła do specjalisty