Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kmlwi

jak kupowac rzeczy z Chin??

Polecane posty

Gość kmlwi

czy ktos z was kupowal kiedys cos przez internet z Chin? gdzie szukac towarow? ile trzeba kupic, zeby transport byl oplacalny? ile kosztuje transport i koszty poboczne? za co jeszcze trzeba zaplacic? o co chodzi z cłem itd

Gość fachowiec69
za przewoz kontenera ok 1,5 tys Euro

Gość ja tez chce ale to nie ejst pr
zeby kupowac z chin music miec sporo kasy. Nikt nie rpzesle ci kilkunastu sztuk...stamtad zamawia sie kontenery.... Ja juz od miesiaca szukam kogos kto przysle mniejszą ilosc ale jest to nie mozliwe...oni ignoruja takich. A moj brat wykłada 30 tysięcy na towar i sciaga z chin towar bez problemu.

jednak pamietaj ze jest w tym duuuuze ryzyko bo kase musisz wysłać odrazu wiec kupe ludzi zostało oszukanych przech chinoli...albo jesli przysla ci wadliwy towar to tez marne szanse ze ci to wymienią...

Gość kmlwi
nie chce kontenera przeciez to niemozliwe zeby nie mozna bylo zamowic kilkunasto kg paczki...

tylko uważaj bo pewien facet zamówił kontener butów i mu przysłali go... tylko ze nie zauważył przy kupnie że to był kontener prawych butów ;D reklamacji tam nie uznają wiec musiał kupić 2 lewych butów :P

Np kupił jakąś tam MP4 co w UK kosztuje 60f a on zapłacił 25 tam plus przesyłka 10 funtów i i tak zaoszczędził tylko trzeba sobie poszukać ludzi z pozytywami co mają dużo aukcji za sobą itd

Gość kmlwi
Angel, ale ile moze wynosic trasport z kosztami pobocznymi?

kmlwi hahhaha jak ty malo wiesz....:) ja juz wyslalam z 50 maili do roznych sprzedawcow i albo w ogole nie dopisuja albo odpisuja ze jest to tak mala ilosc ze ich realizacja takiego zamowienia nie interesuje.... gdyby mozna bylo zamawiac male paczki to każdy by to robił...zastanow sie... chcesz male ilosci to pozostaje ci wspolpraca z importerami bo oni wlasnie sa graczami ktorzy zamawiaja towar kontenerami.. nie masz kasy nic nie zdzialasz taka prawda

Gość kmlwi
ja nie chce pojedynczej rzeczy chce kupic hurtowo setki drobnych polproduktow w paczce kilkanascie kg

ja tez chcialam np 200-300 sztuk i niestety ignoruja cie chinczycy...tam sie kupuje w tysiącach lub jesli drobiazki typu bizuteria to w paletach

Gość kmlwi
a kalkulowalas koszt dostawy\? jak to moze wyjsc?

Gość kmlwi
up

Gość gość
www.chinskiezakupy.pl

Gość gość
Ale idiotyzmy tu większość pociska z tymi kontenerami. Naturalnie że można zamawiać przez internet np.ciuchy markowe, paski,torebki, okulary słoneczne itd. Dużo jest stronic niemieckich na które można wejść, tam zobaczyć jaki mają towar wybrać sobie i podać ile sztuk. Potem do 2 godzin dostanie się potwierdzenie zamówienia i kompletny rachunek za zamówiony towar wraz z przesyłką która wcale nie jest droga. Zamówienia można wykonać tylko w języku niemieckim lub angielskim. Trzeba przelać wcześnie pieniądze na podane konto i jak tylko oni dostaną pieniądze zaraz następuje wysłanie towaru na który czeka się nie więcej jak 2 tygodnie. Ja bynajmniej zamawiam od nich już od ponad 4 lat prywatnie dla siebie markowe ubrania dla siebie syna i męża, markowe portfela ze skóry i dużo torebek a nawet okulary słoneczne chanel czy Diora bo u nas w europie są za kolosalne ceny i jestem zadowolona.Pierwsze moje zamówienie byłam bardzo ostrożna i zamówiłam tylko jedną koszulkę bo trzeba wcześniej wpłacić im pieniądze na konto a dopiero potem następuje dostarczenie zamówienia. Gdy pierwsza przesyłka przyszła nadal byłam ostrożna i znów zamówiłam za małą cenę aż nabrałem całkowitego zaufania i teraz zamawiam za dużą forsę i jestem bardzo zadowolona. Na polskich stronicach nic nie znajdziesz. Trzeba znać język angielski lub niemiecki i zamówienia w niemieckim pisać i euro wpłacać na ich konto a dostarczenie jest na cały świat gdzie sobie zazyczysz więc nie wierz temu co tu niektorzy wypisują że trzeba zaraz cały kontener zamawiać bo to bzdura. Do mnie przychodzą przesyłki jak mało zamówię to w dużej kopercie. Szukaj na niemieckich stronach bo na polskiej nic nie znajdziesz. Polska daleko od czegoś takiego.

Gość gość
Na niemieckich stronach znajdziesz masę chińskich dostawców. Ja dostaje towar z Hongkongu ale zamawiam na niemieckiej stronicy i wpłacam pieniądze pieniądze wcześniej w euro i jak tylko oni dostaną pieniądze następuje wysyłka która trwa do 2 tygodni i za każdym razem jestem zadowolona.

Gość aniiaa21
Polecam zajrzeć na stronę http://www.izch.pl/, jeżeli chcecie importować rzeczy w większych ilościach to ta strona na pewno jest dla Was, wszystko załatwia ta firma, nie trzeba martwić się o formalności.

Gość Basska32
Mam własny sklep i towar ściągałam właśnie z Chin. Na początku miałam nie mały problem z księgowaniem go. Trochę poszperałam w necie i znalazłam pomoc i odpowiedź na moje pytania, a to wszystko w jednym artykule - http://pomoc.wfirma.pl/-jak-zaksiegowac-import-towarow-z-chin Fajnie krok po kroku wyjaśnione, co i jak masz zrobić.

Gość gość
Jak kupować? Z głową! Trzeba mieć rozeznanie przynajmniej minimalne, a z Chinami współpraca idzie ciężko... Ja przeniosłam się na USA, bo klienci wolą jakość a nie buble. https://www.usbox.pl/jak-zamawiac/ tu wskazówka jak zamawiać paczki z USA. Naprawdę solidnie podchodzą do tematu, także rozważcie, czy nie lepiej swoim klientom dać unikatowego, a nie chiński plastik.

Gość wlodek_transport
Jeśli chcecie się dowiedzieć, jak np. sprzedawać towary w Chinach, poczytajcie o tym na serwisie www.exportfrompoland.info. Partnerem merytorycznym strony jest firma Dachser, więc na pewno jest tam dużo wartościowych informacji.

Gość gość
Ja Coprawda zamawiałam jedna żecz bluzkę. Z Chin. I nie dość że zamawiałam rozmiar 38 przyszedł 52 a jakość tej bluzki poprostu masakra a w opisie było co innego. Bluzka poszła do kosza. Nie reklamowałam jej bo szkoda kasy na ponowne odsyłanie a szła ponad 6 tygodni.

Gość gość
Od lat sprowadzam rzeczy hurtowo z Chin. Wcale nie trwa to długo. Korzystam z usług tej firmy: http://logiusexpress.com/ Bardzo sobie chwale te wspolprace. Transport z chin to przyszlosc.

Gość gość
Od lat sprowadzam rzeczy hurtowo z Chin. Wcale nie trwa to długo. Korzystam z usług tej firmy: http://logiusexpress.com/ Bardzo sobie chwale te wspolprace. Transport z chin to przyszlosc.