Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Antena1985

Ile herbatki dziennie podajecie swoim maluchom?

Polecane posty

Mój 2-miesięczny synek od dłuższego czasu ma od pewnego czasu problem z wypróżnieniem.Pediatra zalecił podawanie mu dużych ilości płynów.Dziennie wypija max. 200ml.Czy to dużo? Dodam że maluszek od dwóch tygodni jest tylko na mleku modyfikowanym.

moja córcia wypija jakieś 300ml ale ma 8 miesięcy. Jak miała 2 miesiące to wcale jej nic nie dawałam prócz mleka ale jak ma problem w wypróżnianiem to może lepiej zamiast herbatki daj zwykłą przegotowana wodę. Chociaż moim zdaniem problem z wypróżnianiem ma przez mleko i czy nie lepiej po prostu zmienić mleko na inne???

Gość mamamamma26
to bardzo dużo hebatki - zasada jest taka że maluch na cały dzień powinien wypić tyle herbatki ile najwięcej wypija na raz melka modyfikowanego - np. jak nawięcej na raz wypije 120 ml to tyle pownien wypić herbatki, wody itd ale nie naraz tylko na kilka razy a jakie mleko podajesz? mój miał problemy po bebilonie, po gerberze jak ręką odjął - możesz też sprobować probiotyków typu dicoflor czy linex baby

Moja corka ma skonczone 8 tyg., i tez ma problemy z wyproznianiem, tzn., miala;) Karmie mala tylko piersia, pediatra przepisał nam Plantex duo + probotyk Diclofenac, oraz kazal mi pic sok jakbłkowy:) Mała po tym zaczela takie kupki robic ze koniec:) Dodam ze wszystko jej sie tak uregulowalo ze robi teraz jedna kupe dziennie zaraz po kapieli;) A i czasem podawałam jej czopek, jak juz naprawde sie meczyla:(

u nas też był problem z zatwardzeniem gdy mała piła mleko Nan ale gdy przeszliśmy na gerber wszystko się uregulowało i nie ma już problemu z brzuszkiem.

Gość mamamamma26
dicoflenac? to jakiś leka na reumatyzm.. - chyba dicoflor 30

Jak problemy z wypróżnianiem, to dawaj ciepłej, przegotowanej wody bez dodatków, w miarę możliwości na czczo a takie małe dziecko chyba nie powinno pić więcej, niż 100 ml herbatki dziennie

Też mi się wydaje że 200 ml to dużo ale gdy wcześniej dawałam 100 ml to lekarz powiedział że to za mało. Na początku mały pił mleko Bebilon Comfort.Po nim była tragedia.Przeszłam na Gerber-jest troszkę lepiej ale nadal synek miewa zaparcia.