Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Do malutka w szpileczkach90

Homoseksualizm (gejostwo, lesbijstwo) jest nabyty.

Polecane posty

Malutka w szpileczkach90 na homoseksualizm lecz się jak na grypę. "Nie ma "genu homoseksualizmu" Punktem wyjścia dla terapii osób o skłonnościach homoseksualnych jest zdefiniowanie samego zjawiska. Co ciekawe, wśród działaczy ruchu gejowskiego rozpowszechniło się przekonanie, że homoseksualizm jest zjawiskiem bądź wrodzonym, bądź dziedzicznym, bądź uwarunkowanym genetycznie lub hormonalnie. Tymczasem nauka niczego takiego nie potwierdza. Nowojorski psychiatra Lawrence Hatterer uważa takie teorie wręcz za dziewiętnastowieczne. Wiele badań wykazało, że nie ma wrodzonego homoseksualizmu. Najbardziej znane są obserwacje profesora J. D. Rainera, analizującego przypadki bliźniąt jednojajowych, z których jedno okazywało się hetero-, a drugie homoseksualistą. Profesor W. H. Perloff wykluczył z kolei wpływ hormonów na powstawanie homoseksualizmu, klasyfikując go jako "zjawisko czysto psychiczne". Do podobnych wniosków doszli również tacy uczeni, jak m.in. Karen Horney, Charles Socarides czy Marcel Eck. Nawet tak życzliwi wobec ruchu gejowskiego seksuologowie, jak Masters i Johnson stwierdzili, że źródłem homoseksualizmu są "nabyte preferencje". Raz na jakiś czas światową prasę obiega co prawda news, że właśnie odkryto "gen homoseksualizmu", ale za każdym razem okazuje się to plotką." http://dzialalnosc-gospodarcza.info/grupy/nie%20ma-tzw-genu-pedalskiego%20,watek,270670.html

Przeczytałaś ? To udaj się do lekarza.

Gość gość
Malutka w szpileczkach ma rację. Mam paru znajomych gejów. Wszyscy z ciekawości i pod wpływem zabawy i alkoholu zainicjowali seks z sobą. Dwóch z nich dziś wybiera związki homoseksualne. Jeden został biseksualny, czyli lubi kobiety i mężczyzn. Poznałam dziewczynę, która była mężatką, myślała, że ja jestem bi. Przystawiała się do mnie, wiem, że z ciekawości i chęci przeżycia czegoś innego, " modnego". Nie dla tego, że jest lesbijką bo do do dziś przez tyle lat wybiera mężczyzn. Lubiłam kluby gejowskie ze względu na zabawę bez żadnych ograniczeń i hamulców. Było tam mnóstwo hetero, którzy chcieli przeżyć przygodę i było im obojętne, z kim, alkohol potęgował ciekawość i różnie się kończyło.

Gość gość
komoseksualizm nabywa się od męskiej matki i od księdza co sadza na kolanach

Gość gość
nabwa się zboczenia na tak zwanych lekcjach religii

Gość gość
jest to kara za rozwiązłość seksualna np masturbacja