Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koperkowa herbata

mamy prosze pilnie o pomoc!goraczka u dziecka

Polecane posty

Gość koperkowa herbata

moj 10miesieczny synek pierwszy raz w zyciu ma goraczke.dalam srodek przeciwbolowy i przeciwgoraczkowy.temp troche spadla,a teraz znowu sie podniosla.jest ponad 38.synek jest apatyczny,zrobil 2 luzne kupki innych objawow nie ma...powiedzcie drogie mamy czy to moze byc od zabkow?ma 2 zabki,ale przehodzil dosc spokojnie zabkowanie.nie wiem co robic....

Może być od ząbkowania. Nie martw sie. A co podałaś dziecku? Tzn . jaki środek na obniżenie temperatury?

podaj jeszcze raz cos od goraczki i poczekaj do jutra. Jak jutro nie bedzie lepiej to idz do lekarza

Może być od zębów, ale również może być jakiś wirus. Jak masz możliwość pokaz go lekarzowi.Możesz robić zimne okłady na czółko. Apatyczny jest od gorączki. Ja albo pojechałabym do lekarza, badź szpitala. Jak nie możesz dzwoń po pogotowie.

Gość koperkowa herbata
nie mieszkam w kraju ,wiec podalam tutejeszy srodek przeciwgoraczkowy dla dzieci.podalam druga dawke.teraz spi

Gdyby dalej gorączkował to zalóż mu wilgotne skarpetki na nóżki i zrób chłodny okład na karczek i czółko. Zresztą obserwuj małego w razie jak temperatura będzie rosła dzwon na pogotowie. Ach i bardzo ważne dawaj mu duzo pic najlepiej wode przegotowana, badz slaba nieslodzona herbatke.

Gość szuruuubuuruuuu
moja corka tez tak miala, rozbierz synka do pieluchy i podawaj paracetamol on najszybciej zbije temp. postaraj sie na noc do spania ubrac go lekko .nie przegrzewaj bo jak dojdzie do 40 to moze dostac konwulsji.w jakim kraju mieszkasz??

Gość lllissss
na boga, co to znaczy tutejszy srodek przeciwgoraczkowy?????dla dzieci sa raptem dwa rodzaje na rynku w ue, mieszkasz w chinach????albo dalas paracetamol albo ibuprofen, nozesz rece opadaja.....te dwa sro9dki mozna podawac jednoczesnie bo dzialaja inaczej z podobnym efektem, paracetamol co 4-6h a ibuprofen co 6-8

Gość koperkowa herbata
mieszkam w Irlandii.nie przegrzewam i daje mu picie:)apetyt ma nawet.zaraz zrbie mu oklad.Dzieki dziewczyny,ze tak szybko sie odezwalyscie:)

Gość szuruuubuuruuuu
nie daje sie zimnych okladow malym dzieciom!tylko sie je rozbiera, nawet jak ci jest zal bo masz wrazenie ze bedzie mu zimno to i tak sie tego trzymaj!ja bylam juz dwa razy w szpitalu z goraczka 40 stopni _ostatnio w niedziele i tak mi za kazdym razem mowili! moja cora tez pierwsze 4 zabki supe,nawet nie wiedzialam ze wyszly a reszta masakra - biegunka,brak apetytu,rozdraznienie i garaczka

Gość szuruuubuuruuuu
jak nie masz pewnosci to zadzwon na nhs direct i tam sobie pogadasz z pielegniarka i prawdopodobnie umowia cie na wizyte w szpitalu w ciagu godziny,zbadaja malego i bedziesz miala pewnosc.

przy 2-ach często jest gorączka, 38 to spoko, mój jak już ma gorączkę to pod 40 podbiega, są leki na bazie ibuprofenu i paracetamolu. Przy dużej gorączce podawaj na zmianę. Do 38 gorączki nie zbijamy. Podawaj dużo picia i w razie czego stosuj okłady, ale to jest nieprzyjemne dla dziecka. A może dziecko jest po szczepieniu? Wtedy też często jest gorączka. Mojemu 2-ki wyszły jak miał 5 m-cy i też wtedy miał gorączkę, więc nie jesteś w najgorszej sytuacji :)

Gość koperkowa herbata
podalam calpol lllissss

a kto mowi o zimnych okladach? mowilam o chlodnych lub letnich. I owszem robi sie oklady poniewaz oklad oddaje swoja temperature, skorze dziecka, ochladzaja sie naczyni krwionosne. najl;epiej jednorazowo polozyc oklad na stopy, pod kolana, na brzuszek, kark i czolo

calpol jest na bazie paracetamolu wlasnie i nie jest srodkiem tamtejszym. w Polsce rowniez mozna go zakupic. Zycze zdrowka maluszkowi:)

Gość lllissss
calpol to paracetamol, 38 to nic powaznego, przy 40 bym poszla do gp,lub na emergency,

Gość szuruuubuuruuuu
calpol jest najlepszy , w przypadku mojej cory nurofen nie zbja temperatury

Gość koperkowa herbata
dawno nie bylam w Polsce i nawet nie wiedzialam,ze calpol tez jest w pl...dobrze wiedziec:)

Gość szuruuubuuruuuu
flesz80 zwracam honor -moze w polsce oklady sie robi, u mnie w kraju sie nie robi jak sie pytalam czy moge to powiedzial kategorycznie nie!ot co kraj to obyczaj..........

nie ma sprawy. Jesli zas chodz o kapiele to wklada sie dziecko do wody o temperaturze ciala, czyli jesli ma 38 stopni to woda tez tyle powinna miec. a po chwili, dolewa sie chlodniejszej wody stopniowo.do czasu az woda bedzie letnia. kapiel taka powinna trwac od5-10 minut, po czym dokladnie dziecko wycieramy, ubieramy w bawelniana pizamke i do łóżka