Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ruda laska

Pomysł na prezent dla świeżo upieczonej mamy i jej córeczki

Polecane posty

dla dziecka pomyślałam o leżaczku bujaczku albo takiej przytulance z bijącym serduszkiem, czy to dobry pomysł? Kompletnie nie wiem co kupić młodej mamie, dajcie jakieś propozycje, proszę :)

Dla dzidziusia najlepiej kupić jakieś potrzebne artykuły typu pampersy albo coś . I jeżeli chcesz to jakąś zabaweczkę . Dla mamusi kosmetyki , bo po porodzie one się stają bardzo potrzebne . Lub zajrzyj do mnie na allegro zobacz w sklepach za taką karuzelką: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=21089075 bardzo fajna sprawa . Nie kupuj słodyczy :)

Gość Mama malej laleczki:)
odradzam jakie kolwiek kostemtyki . Mama sama dobierze firme jaka chce uzywac i jaka nie bedzie uczulac malenswa . Lezaczek to swietna rzecz tylko dowiedz sie czy juz nie maja:) A jak nie to mozesz kupic taki nawet do 20 kg zemoze potem 2-3 letnie dziecko siedziec w nim i ogladac ksiazeczki :)

Zależy bardzo jaki ma typ cery . Ja po porodzie byłam bardzo 'zniszona' i używałam z serii AA ( do kupienia w aptece ) . Teraz kupuje AVONowskie . Koleżanki jak do mnie przychodziły to kupiły mi tusz do rzęs , lakiery do paznokci i takie inne duperelki ;)

nie wiem jaki ma typ cery, chyba lepiej kupić coś innego, może jakieś delikatne perfumy?

każdemu się podobaja inne perfumy . To może już lepiej jakąś ładną biżuterię ? Wiadomo kobiety lubią błyskotki ;)

z biżuterią ten sam problem :( a co myślicie o takiej torbie dla mam, takiej na akcesoria niemowlęce

Gość ddddddooooppppp
a może po prostu jej zapytaj co by się przydało?

Gość ddddddooooppppp
ja bym się z takiej torby ucieszyła;)

Gość ja stouje to
ta torba to swietny pomysl :)

dzięki, ulżyło mi :) bo już ją zalicytowałam, teraz poszukam leżaczka-bujaczka

Gość fajny ten konik morski
.

Gość nie znam się na aspektach
ja ostatnio zrobiłam dla dziecka kuzynki tort z pampersów (podpatrzyłam wzór w internecie, jest tego mnóstwo), pomiędzy warstwy włożyłam kartkę z gratulacjami, na górze upięłam maskotkę, która w jednej ręce trzymała smoczek (dla dekoracji, niekoniecznie do późniejszego używania, ale był oczywiście nowy), w drugiej zaś rulonik z pieniądza ;), w kwiaciarni zrobili mi dwie piękne kokardy, dokupiłam do tego jakieś mniejsze dekoracje i trochę woalu niebieskiego do obwiązania tortu (w kolorze i z tego samego woalu co kokarda) i tyle, dla mamy można dodatkowo kupić np. kwiaty - uniwersalne i rzadko uczula

ja najbardziej się ciszyłam z pampersów, jak urodziło się moje dziecko, więc myślę, że tego nigdy za wiele i to dobry pomysł a ten tort, który robiłam, był z trójek (4-9 kg), bo na teraz na pewno ma zapas, to czego nie wykorzystałam do tortu, zapakowałam i też jej dałam

Gość pampersy, chusteczki
jakas zabawka - karuzela nad lozko, mata edukacyjna, grzechotka, przytulanka (mi mama kupila swietną i w dodatku sliczną, maluch spi razem z nia od pierwszych dni zycia). Dla mamy mozna cos ładnego bizuteria, apaszka albo album na te pierwsze zdjecia malej, albo jakis poradnik-ksiazka np. Język niemowląt.

jeśli chodzi o robotę, to zrobienie tego zajęło mi pół godziny, spięłam to najpierw recepturkami większymi, potem kokardą i to JEST do rozebrania oczywiście, wcale nie szkoda, chodziło mi tylko o oryginalny sposób na wręczenie pampersów, nikomu nie jest przecież potrzebny stojący i zbierający kurz tort z pampersów ;) a pampersy od 4-9 kg są dla niemowlaka, tylko takiego większego, to są trójki, na początek potrzebne będą jedynki, choć wszystko zależy od wagi dziecka :), moja córka była drobna i nawet pampersy najmniejsze były ciut za duże

Gość torba dla mamy
też mi się podoba

Myślę że najlepiej zadzwonić i zapytać co by się przydało koleżance bo wtedy będzie to prezent trafiony, ja właśnie jestem w ciąży i z przerażeniem ostatnio pomyślałam że jak komuś przyjdzie do głowy kupić naszemu dziecku ogromnego misia to chyba wyjdę z domu bo metraż mały i albo on albo ja hihihiihihihih. Ale myślę że w dzisiejszych czasach należy zapytać bo to co nam się podoba niekoniecznie spodoba się przyszłej mamie.

też widziałam w tv ten tort - super - wydaje mi się że pieluch nigdy nie jest za mało przy maluchu - tego idzie całe tony.

Gość to i ja sie wypowiem
ale po co dotradzac na temat zalozony w lutym? bez kontynuacji?

Gość agnesfashion
Proponuję świetny pomysł na prezent -tort z pampersów z wyprawką , na pewno sprawi radość mamie i dziecku :) Zapraszam na allegro nick agnesfashion /pozdrawiam

Tylko pampersy!!!:) ewentualnie w kopercie pieniadze, ktore wydalabys na prezent-nie wiadomo,co mama juz ma dla dziecka,a tak kupi to,co potrzebne, albo wyda np na szczepienie. jak urodzila sie moja coreczka znajomi przynosili pluszowe misie. wiem,ze chcieli dobrze,ale w pewnym momencie nie mialam gdzie tego trzymac i tak naprawde dopiero od niedawna sie nimi bawi. z kolei rodzina glownie dawala pieniadze- i to bylo lepsze rozwiazanie,nawet i 50zl zamiast tego miska,ktory cene ma podobna. czesc poszla na szczepienia, a czesc na pampersy i ciuszki,z ktorych corka szybko wyrastala. od tesciow dostalam zestaw perfumy+balsam+jakies tam zele pod prysznic i tez w sumie bylo to mile- ze ktos pomyslal tez o mnie jako o kobiecie,a nie tylko jak o mamie:)

Ja byłam u kuzynki ostatnio, która urodziła 3 tygodnie temu. Maluszkowi kupiłam komplet śpioszków, ale większy rozmiar, bo na teraz mieli tego sporo z napisem "Kocham Mamusię" i "Kocham moich rodziców". Kuzynce jako mamusi kupiłam kosmetyki SPA balsamy i płyn do kąpieli. Bardzo sie cieszyła :)