Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NowaTu24

Duzo czesto i nawet gesto. Kupy u niemowlaka?? Moze poradzicie.

Polecane posty

Tydzien temu w piatek trafilam z mala do szpitala na zapalenie oskrzeli. Na oddziale panowal wirus rota. W poniedzialek u malej dzien zacza sie wielka zadka kupa. Potem wielki zyg. Ale do wieczora bylo ok. Od wtorku robila juz po ok 4-6kup na dobe. dr. mowila, ze sa one albo polplynne albo jak to woli papka ze sluzem. Badania OK. Wczoraj nas wypisali, no i wczoraj bylo raptem 4 kupy. A dzis, moze z 10. Faszeruje mala marchwia, kleiiem, smecta, sokiem marchewkowym. Ale nic sra sra i sra. Dr. mowila, ze to antybioty, wydzielina z osrzeli ktorej nie odkrzusza a polyka. A ja sie kurna martwie czy mi sie dziecko nie odwodni. Czy ktorejs z was dziecko po leczeniu tak duzo robilo kup. I to takich nieidealnych.

moje, ale nie 10 :) moze bylo z 6, no, moze 8... byly brzydkie, smierdzace, sluzowate, wstrętne, bleeee... malo grudek, kolor od zlotego po zielony. i tak bylo az rozszerzylam diete, teraz sa juz normalne. tzn smierdzace i owszem, ale baardzo geste, zbite i bardzo bardzo ciemne. zielonkawe tez. wiec nie wiem, co moge Ci poradzic :( bo na mleku to bym powiedziala ze normalne, ale po marchewce, kleiku, smectcie itd to juz nie wiem :/

Moje dziecko też miało zapalenie oskrzeli i z kupkami pojawił się problem - też byliśmy w szpitalu, ale kupki były rozrzedzone i ze śluzem - z powodu antybiotyku. Po zakończeniu kuracji antybiotykowej przez kilka dni jeszcze borykaliśmy się z rzadkimi kupkami (wyglądały wtedy jak średnio ścięta jajecznica), ale po tygodniu wszystko wróciło do normy. Jeśli Twoje dziecko złapało rota to możecie mieć jeszcze przez 2-3 tygodnie problem z kupkami, bo ten wirus niestety tak łatwo nie odpuszcza. Jeśli dziecko nie wymiotuje, je, dużo pije to się nie odwodni. Możesz podawać dziecku Lacidofil - u nas bardzo pomagał na problemy z kupkami, poza tym przy każdym antybiotyku powinien być dziecku podawany, żeby uchronić układ pokarmowy przed wyjałowieniem.

Ejmi dzieki za odp. Podaje jej lacido baby. Watpie ze to wirus. Bo w nocy nie sra, ze tak powiem ;)

Nie szkodzi że w nocy nie robi kupki, rota może długo siedzieć jelitach i może objawiać się tylko brzydkimi kupkami. Znam temat bo w rodzinie miałam przypadek, dziecko zaczęło robić często i brzydkie kupy, zrobili w końcu test na rota i wyszło, borykali się z tym kilka tygodni. Ale na to nie ma lekarstwa, można podawać probiotyki i czekać.

i jeszcze dodam, że słyszałam- nie wiem tego na 100% tylko słyszałam, że po przebytym rota może się uaktywnić skaza białkowa - czyli uczulenie na zwykłe mleko. Wtedy trzeba przejść na jakiś czas na mleko antyalergiczne, ale powtarzam, że tylko coś takiego słyszałam i nie wiem czy o to prawda.

My i tak pepti wiec wsio rybka. Ale niby w szpitalu robiono jej jakies badania, bo dr. przychodzila i mowila ze to nie wirus.