Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawusia2

czy pijecie w ciąży KAWĘ?

Polecane posty

Gość kawusia2

czy pijecie w ciązy KAWĘ? jesli tak to ile i jaką (czarną parzoną, rozpuszczlaną, z mlekiem czy bez)?

Ja na poczatku rzucilam kawe od razu.Teraz moja ciaza juz jest donoszona,wiec pozwalam sobie czasem na kawke,ale nie pije jej codziennie.I koniecznie tylko z expresu,a czasem sypana.Najgorsza chemia jest w rozpuszczalnej.

Ja w ciąży prawie codziennie piłam małą kawę rozpuszczalną z mlekiem. Syn jest zdrowy i myślę że nic w nadmiarze nie zaszkodzi ani dziecku ani Tobie.

Gość pilam cala ciaze
rano obowiazkowo i to z 2,5 lyzeczek:P czyli mocna i druga po poludniu rowniez mocna. Oczywiscie kawa sypana

Gość ja na początku....
też piłam jedną małą filizanke z mlekiem parzona ale wyskoczyło mi ciśnienie w 6 mies. i lekarz zabronił

Gość to nie aborcja
ja w poprzedniej ciazy pilabym kawe za kawa. Niestety ciaza obumarla. Teraz odzucilo mnie od kawy dokladnie w swieta. Teraz jestem w 12 tygodniu i ani mysle o kawie. Nawet jej zapach mi sie nie podoba:P

ja też początkowo ambitnie wyeliminowałam kawę, aż prawie w pracy dziugnęłam nosem w klawiaturę :D Niezbyt mocna kawka nie zaszkodzi. Najgorszy jest stres. Synu- okaz zdrowia.

Gość Ja piłam
Mi lekarz powiedział że moge spokojnie wypić dwie kawy rozuszczalne(bo takie pije) dziennie.Mówił że kiedyś lekarze nie kazali pić kawy a teraz jest inaczej. W miom przypadku bardzo bolała mnie głowa bo odstawiłam kawe a mam niskie ciśnienie.Odstawiłam kawe bo bałam si pić. Ale lekarz powieział że lpiej wypić kawe niż brać tabletki.Kawa bardzo pomogła.

Gość kawusia2
dzięki za odzew no z tą kawą podobno jest różnie słyszałam ze wypłukuje magnez i inne witaminki dlatego sie waham a mam smaka bo mnie póki co nie odrzuciło od jej zapachu

Gość kawę pic można
to nie alkohol

Ja pije INKE czasami rozpuszczalna z mlekiem, raz na gruuuby czas parzoną

Ja przez całą ciążę unikałam kawy a teraz kiedy jestem już po terminie porodu;) pozwalam sobie na słaba kawkę z ekspresu z mlekiem ale nie codziennie i zawsze wcześniej mierzę sobie ciśnienie bo przed porodem można sobie niechcący zaszkodzić. Ogólnie uważam że wszystko co jest stosowane z umiarem to nie zaszkodzi..no wiadomo oprócz alkoholu i papierosków:)

Gość tak sobie pytam
ja piłam codziennie kawe rozpuszczalną - bo jestem uzależniona

Gość tak sobie pytam
dziecko urodziło sie 4,5 kg