Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zraniona nauczycielka

Przez niedorozwiniętych ludzi odchodzę z pracy!

Polecane posty

Uczę w szkole. Jestem wychowawczynią dość trudnej klasy, 4 osoby są niezgrane z klasą. Klasa im dogaduje, wrzuca im jedzenie do plecaka, wyśmiewa ich ja oczywiście daje temu spokój bo to są prawie dorośli ludzie. Ale ostatnio matki i ojcowie tych "dorosłych" bachorów przychodzili do szkoły i robili awantury że nie jestem dobrym wychowawcą, że gnębię ich dzieci bo oprócz tego że mówię tym ludziom prawdę że gdyby zmienili zachowanie niedoszłoby do takich sytuacji a zaraz potem ich prostu pytam i oni nic nie umieją, więc wpisuje po prostu oceny niedostateczne. Jestem nauczycielką i uważam że jak ktoś jest gnębiony w szkole to tylko ze swojej własnej winy.

Wiem że dobrze robię odchodząc, wkurza mnie że takie osoby jak te dorosłe dzieci które nasyłają rodziców na kolegów są w tej szkole. Ja powiedziałam matce jednego z tych uczniów że jej syn powinien iść do szkoły specjalnej a ona do mnie że sama się tam na daje i prawie zamachnęła się jej rękę na to żeby mnie spoliczkowac.

Po prostu kilku uczniów jest niezgranych z klasą, izoluje się od reszty. Czasami próbowały te osoby skarżyć na klasę ale ja po prostu powiedziałam że skoro tak się zachowuje to nic dziwnego że klasa go tak traktuje i szybko brałam do odpowiedzi.

Gość AnaMariaa
Będęwredna ale dobrze, że odchodzisz bo szkoła to nie miejsce dla Ciebie. Nie nadajesz się zwłaszcza na wychowawcę. Nie każdy musi się integrować z klasą jeśli się od niej różni a Ty nie powinnaś pozwolić na gnębienie. Jak małolaty wyśmiewają i poniewierają struszkę to też powiesz, że nie będziesz się mieszczać bo ona jest dorosła i sama na to zasłużyła bo się z nimi nie integrowała?

Gość nie przekonujesz mnie
AUTORKO

A znasz takie stare przyslowie: Jesli wchodzisz miedzy wrony-kracz tak jak i one. Oni weszli do środowiska w którym nie czują się dobrze, młodzież integruje się z grupą a nie się od niej izoluje. Taka izolacja jest dla mnie chora. A wiecie że rodzice jednego z tych wyrzutków stosowali nawet przemoc wobec innych uczniów, a rodzice innych wyrzutków jeszcze mówili że należało się. Szkoła to nie jest miejsce dla takich ludzi.

Gość kkkiiikkkaaa
Sorry, ale ostanie do czego się nadajesz to praca w szkole, zresztą w ogóle praca z ludźmi.

Gość to niedorajda jakaś
autorko,nie nadajesz się na wychowawczynię zrezygnuj z wychowawstwa,obejmie je ktoś z grona,kto cieszy się autorytetem taka zmiana będzie korzystna nie tylko ciebie ale przede wszystkim dla młodych ludzi ufffffffff

Gość to niedorajda jakaś
co ty za bzdury pleciesz? pracuję w szkole i w życiu nie spotkałam się z takim postępowaniem n-li i uczniów

I w dodatku propagujesz jakieś dziwne zachwania. Klasa dostała od Ciebie przyzwolenie na dokuczanie tym 4 osobom. To jest chore. Można wiedziec dlaczego wybrałaś ten zawód?

Gość DOKLADNIE!!!!!!
Kurwa mac to jest chore. Sam wiem bo bylem obiektem kpin. Jak sie znajdzie jeden czy dwoch 'przywodcow' klasy to reszta za nim pojdzie ale znajda sie osoby co chca byc 'inne' i maja kurwa mac do tego prawo! Bardzo dobrze ze odchodzisz z tej szkoly moze w twoje miejsce przyjdzie jakis normalny pedagog ktory zwroci uwage na ta sytuacje a nie powie 'jak jestes inny to radz sobie sam niech cie gnebia'.

Ja jestem normalnym człowiekiem, nie jakąś sfanatyzowaną nauczycielką z powołania. Gdyby tamte osoby zachowywały się normalnie, były w porządku klasy by się z nich nie śmiała, a oni sami izolują się od grupy a później skarżą.

To rozumiem, że według Ciebie szkoła to fabryka klonów. Zamiast uczyć myślenia, produkuje bandę takich samych baranów, którzy mają beczeć w tym samym rytmie? Zmień zawód, ten nie jest dla Ciebie.

Gość gdzie jest Rada Pedag.?
wiesz co,powinni ci wpieprzyć i pogonić ze szkoły raz na zawsze wynocha ze szkoły,bo przynosisz jej wstyd przez taką uczniowie znienawidzą szkolę idź gąski paść,a szkołę zostaw dla ludzi z powołaniem

Gość to niedorajda jakaś
autorko, spaliłabym się ze wstydu na twoim miejscu,a ty jeszcze dyskutujesz,nie rań innych nauczycieli mnie jest trudno uwierzyć,ze tacy jak ty istnieją,a jednak tak dobrze ci radzę,zostaw szkołę w spokoju,tu nie ma miejsca dla takich jak ty jestem przekonana,ze dobiorą ci się do skóry, za co ty bierzesz pieniądze nie mogę uwierzyć ,że jestes nauczycielką tak nie pisze normalny nauczyciel!!!!!!!!!!!

Gość ala mała
głupia cipa a nie wychowawczyni powinni ciebie gnębić głupia pizdo ! to byśmy pogadali

Gość aha i achhhh
Kurwa przecież to jest jawna prowokacja, a wy się dajecie wkręcać :o Nie karmić już tego trolla, który wczoraj założył podobny topik, ale nie jako nauczycielka :D

Gość głupia prowo
znowu prowokacja. ludzie nie mają co robić, a styl pisania tej osoby jest już znany - tematyka również

Gość public enemy
dobrze że nie zostalam nauczycielką. Osoby, ktore sa odrzucane tak jak pisze autorka same prowokuja innych a potem są takie pokrzywdzone. Sama stawałam po stronie "koleżanek" , ktore zawsze były takie biedne i szykanowane. I co? Samej mi sie oberwalo za ich nieodpowiedzialność. A one też ze mnie zrobily france

Prowokacja, dość chwytliwa ale wtórna, 5/10 🖐️