Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ol

Filmy fabularne z podróżami w tle

Polecane posty

Gość ol

Zafascynowana filmem "Jedz, módl sie, kochaj " poszukuje filmow w ktorych bohaterzy podrozują, przemieszczaja sie, a ich problemy, przygody sa pokazane na tle plenerów, kultury i obyczajow tych innych panstw. Interesuje mnie to jak tam sie odnajduja, jak zwiedzaja, jak poznaja "tubylcow", chociaz to nie tylko o egzotyczne wycieczki chodzi, o jakakolwiek zmiene dotychczasowego srodowiska bohatera, ktora to zmiana ma wplyw na jego zycie, dochodzi on do jakis przemyslen, wniosków itp. Poznaje nowa filozofie, ktora zmienia jego zycie. Oto kilka moich propozycji: 1. Jedz, módl sie, kochaj 2. Genua, włoskie lato 3. Mamma Mia - wprawdzie to musical, ale te urzekajace widoki greckich wysp...

Gość ol
Jeszcze kilka Dzienniki motocyklowe Easy rider W stronę Marakeszu Pożegnanie z Afryką Kwiat pustyni Moje wielkie greckie wesele

Gość ol
Przed wschodem slonca - kino gadane, ale w tle Wiedeń Kontynuacja Przed zachodem slońca - tło Paryż

pożegnanie z Afryką, Fortepian, Mała miss słoneczko, La Strada

z tym że jeśli chcesz oglądać filmy, które ja zaproponowałam dla relaksu to tylko "mała miss słoneczko i pożegnanie z Afryką, la strada i fortepian to filmy bardzo trudne i wymagające

Gość dede1
połowa filmów amerykańskich jest o tym , zresztą nie ma co się dziwić , mają gdzie jeździć zdaje się , że to się nawet nazywa "film drogi" czy podróze na inne planety też się liczą ? :p , bo w takim razie zaproponuję apollo 13 , :) kurcze , przypomnniałem sobie , że oni lecieli na księżyc , no ale jakby nie było podróz z przygodami :)

Gość ol
Garbo, kiedy to wlasnie filmy z glebia filozoficzna i psychologiczna wspaniale relaksują, to jak bohater zmaga sie z problemem, jak sie szarpie, meczy i miota jak walczy, jak sa w nim sprzecznosci... a na koniec znajduje ukojenie bądz to w smierci, bądz w inym sposobie rozwiazania problemu. Dzieki za propozycje. dede 1 albo Odyseja kosmiczna, albo Nautilus ;), nie poki co wolalabym pozostac na ziemi. Dzieki Znalazlam jeszcze: 1.W Chmurach 2.Zlap mnie jesli potrafisz

Gość ol
I widać, ze nikt sie na dobrym kinie nie zna... brak propozycji

Australia Nigdzie w Afryce Miasto radości Szmaragdowy las Dzika wyspa Monsunowe wesele Niebiańska plaża Biała Masajka Jerozolima Moja Afryka Mój ojciec bohater