Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sun is UP

Mam pytanie. help.

Polecane posty

Gość Sun is UP

Chcę wysłąć komuś na konto pieniądze. Czy musze to zrobic w banku i czy musze mieć konto? Czy moge to zrobic na poczcie?

Gość Sun is UP
up

Gość Sun is UP
no dobra powiedzmy ze chce w banku... i co dalej? niech ktos mi poiwe jak sie to odbywa bo bede robic to 1 raz.

Gość nieebo piekielkoo
wypisujesz druczek "polecenie przelewu". Nic więcej ;) Czyli dane osoby i numer konta osoby, której robisz wpłatę plus kwota. No i swoje dane. Tu masz ten druczek: http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.app-marinovic.com/pics/polecenie_przelewu.jpg&imgrefurl=http://www.app-marinovic.com/przelew.htm&h=545&w=871&sz=80&tbnid=Bq1N-CJPkv_65M:&tbnh=91&tbnw=146&prev=/images%3Fq%3Dpolecenie%2Bprzelewu&zoom=1&q=polecenie+przelewu&hl=pl&usg=__pMvc4_zf6jVWfD6IWQbQbv56g8o=&sa=X&ei=tIdOTcCQNeSAhAfe9OHUDg&ved=0CCIQ9QEwAA

bierzesz dane właściciela konta i numer konta idziesz do banku wypełniasz polecenie wpłaty i już ;)

Gość Sun is UP
okej dzieki a ile dni te pieniadze ida???

Gość ghjgjkgjkghjkhkj
dokladnie tak. wypelnione dajesz pani w banku, wyliczona gotówke, ona wklepuje to w komputer i daje Ci potwierdzenie, ze wplaciłas pieniądze. I za jakis czas beda one na rachunku na ktore wplaciles. No i niektóre banki za takie przelew pobierają dodatkowa opłatę jakby za usługe jeśli nie jest się klientem ich banku. NAjwiecej chyba 30 zl....ale zwykle to zalezy od kwoty jaka wplacasz.

Gość nieebo piekielkoo
Jak zapłacisz w banku, to mogą być już w tym samy dniu lub na następny. Na poczcie bym nie ryzykowała, to tam pieniądze idą dość długo...

Gość Sun is UP
cooo? 30 zl ;/ pogrzało ich?

Gość nieebo piekielkoo
To jak wpłacasz dużą sumę. Ja robiłam kiedyś przelew na jakoś ponad 2 tysiące i mi policzyli 2 dychy za to. A tak normalnie, to liczą sobie 2,5zł :)

Gość ghjgjkgjkghjkhkj
to tylko chyba w 1 banku tak jest. wiec odradzam pko sa ten z "bykiem":). w innych sie nie orientuje.

Gość Sun is UP
No dobra wiec podchodze do kasy w banku i prosze pania o 'polecenie przelewu' (czy jak to powiedzieć?) i wpisuje tam swoje dane i dane odbiorcy. Płace i to wszytsko?

Gość ghjgjkgjkghjkhkj
mozesz tez powiedziec ze chcesz zrobic przelew. to sama powie Ci co dalej. To wszystko, prócz jeszcze Twojego podpisu na potwierdzeniu:).

Gość Sun is UP
ok dzieki teraz bede wiedziala :)

Gość nieebo piekielkoo
Możesz sobie taki druczek wziąć na poczcie, zawsze leżą przy okienkach, jeśli masz blisko ;) A jak nie, to normalnie do okienka podchodzisz i prosisz o druczek polecenie wpłaty/przelewu. Wypisujesz, oddajesz, płacisz, dostajesz kopię i finito.

Gość ghjgjkgjkghjkhkj
a no i nie daj poznac po sobie ze robisz to 1 raz. Pewnosc siebie ma od Ciebie emanowac:).