Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

jaki model stanika podnosi biust?

Polecane posty

jw czytalam gdzies ze te push upy z gabka wcale go nie powiekszaja wiec sama juz nie wiem:(

bardodtka ale musi byc dobrze uszyta.. bo jesli masz piersi od a do b to musi byc jedna miseczka przy drugiej jesli masz wieksze moga juz byc te bardotki z przewa miedzy ;)

Gość best bra ma 100% racji
:) tylko dobrze dobrany w ROZMiARZE stanik podnosi biust jak należy;)

dziekuje za ta stronke wg niej mam 70c!!!!!! szok! a nosze 75 b a wydaje mi sie ze miseczki sa duze:O poza tym mam male piersi i zalezy mi aby stanik je podniosl i lekko scisnal do siebie, mam nadzieje ze wiecie co mam na mysli:P:)

Musisz szukać modeli half-cup albo plunge (te drugie do głębokich dekoltów). Na mniejsze piersi dobre marki to Ewa Michalak (uwaga! tam liczysz obwód osobno na stronie, bo to specyficzna marka, nie zaniża się obwodu jak w inych), Audelle, Discover Mademoiselle, Lasenza (zobacz na blogu Balkonetka w Katalogu co leży fajnie na dziewczynach w Twoich okolicach rozmiarowych). No i poczytaj o tym, jak stanik prawidłowo zakładać i jak oceniać, czy leży dobrze, bo tego często niestety nie umiemy, a to bardzo ważne bo jak nie założymy jak trzeba to za mały stanik może się wydawać za duży ;) : http://smallcup.blox.pl/2010/02/Merytoryki-ciag-dalszy-zakladamy-biustonosz.html http://besame.blox.pl/2007/02/Stanikowo-poradnikowo.html

dziekuje za rady, poczytam i na pewno skorzystam zamierzam sobie kupic porzadny stanik:)

Gość niewiedzaca nieco
a ja wg kalkulatora bra fitter mam rozmiar 70D! a tez nosze 75B w D to ja sie utopie

Miseczka w 70D ma mniej więcej podobną wielkość jak 75B, ale inny kształt (jest głębsza, dzięki czemu zbiera biust do przodu), więc się nie utopisz ;) Te dziewczyny nie topią się w 60E (było 70B): http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,74053799,74063906,Ha_ja_tez_powiekszylam_z_70b_na_60e_zdjecia_.html http://maheda.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=125%3Abyo-sobie-70b&catid=55%3Azdjecia-po-warsztatach&Itemid=85&lang=en ;) Sprawdź, czy po poprawnym założeniu obecnych staników nie potrzebujesz węższego obwodu (załóż biustonosz poprawnie wygarniając biust, skracając ramiączka, i oceń czy fiszbiny i miseczki leżą jak trzeba - linki wyżej). Jeśli tak (biust ucieka z miseczek, fiszbiny wjeżdżają na biust etc) to sięgnij po 70D śmiało :)

Gość niewiedzaca nieco
no wlasnie mi tez tak miseczka odstaje jak tej modelce myslalam ze tzn ze jest za duzy stanik, a tu sie okazuje ze za maly

Gość Betterwarka73
Są tez specjalne gorsety podnoszące biust- sprzedaje je min firma Betterware - to coś jak Amway czy Oriflame , jak jesteś zainteresowana wejdź w ten link- to mój profil w portalu MOje Ciuchy http://www.mojeciuchy.pl/dane/3031974/Gorset_podnoszacy_biust_NOWY_super_cena.html jesli będziesz zainteresowana napisz do mnie - gorsecik mam w domu , właśnie na sprzedaż

Gość brafiterka
Po 1 to bardotka jest typowym krojem stanikow podnoszacych a push up jestnie zbierających ale kazdej pasuje inny fasonpo 2 75b i 70c maja taki sam rozmir miseczki bo gdy obwod jest mniejszy automatycznie miseczka tez jest mniejsza

niewiedzaca nieco, takich niby oczywistych, a naprawdę "podstępnych" rzeczy może być kilka. Dlatego właśnie trzeba szerzyć wiedzę o doborze biustonoszy :) Betterwarka73, za cały komentarz do tego chomąta: http://balkonetka.pl/2009/5/19/xtreme-bra-czy-ekstremalne-chomato "Wyjaśnijmy jedną rzecz: Xtreme Bra, wbrew temu, co sugeruje nazwa, nie jest wcale stanikiem. Jest podtrzymywaczem stanika, na który skuszą się tylko te kobiety, które nigdy nie miały na sobie dobrze dobranego biustonosza. Xtreme Bra ściska stanik pod biustem, dzięki czemu ma zapobiegać zbyt luźnemu obwodowi stanika. W dobrze dobranym staniku efekt podtrzymania piersi przez obwód jest naturalny i nie potrzeba niczego ściskać. Pech chce, że gros kobiet woli wydać 149 zł na takie chomąto zamiast pomyśleć o profesjonalnym bra-fittingu. A porządny stanik w dobrym rozmiarze można kupić już za jedną trzecią tej kwoty. Niestety, wiele kobiet nawet nie wyobraża sobie tego, jak powinien leżeć dobrze dobrany biustonosz, stąd popularność Xtreme Bra na całym świecie. " I tyle z mojej strony.

"brafiterko", po pierwsze zbiera i unosi biust każdy dobrze dobrany biustonosz (full cup też), tylko w zależności od kroju (i od biustu) inaczej to w dekolcie wygląda. Po drugie bardotka to jest słowo wytrych nie oznaczające żadnego konkretnego kroju: http://balkonetka.pl/2008/3/2/bardotka A po trzecie co do push upów też się mylisz (to już wyżej zresztą napisałam mówiąc o uniesieniu i zebraniu ogólnie): http://stanikomania.blox.pl/2008/05/Zstap-do-Inferno-czyli-czeluscie-dekoltow.html "Puszapki kojarzymy zwykle z działaniem powiększającym - rzeczywiście, te przeznaczone na mniejszoliterkowe biusty są wzbogacane o różnego rodzaju sztuczne wypełniacze. Tymczasem producenci biustonoszy z rodziny push-up i deep plunge w większych rozmiarach miseczek nie stosują tego środka „wyrazu. Usztywnienie warstewką gąbki (która owszem, powiększy biust w obwodzie... zapewne o kilka milimetrów), odpowiedni krój, mocno podnoszący piersi i zbierający je do środka, plus obniżony mostek, zredukowany do łączącego miseczki niewielkiego paska - to cechy biuściastego push-upa, który nie służy powiększeniu, lecz odpowiedniej ekspozycji naszych krągłości w głębokim dekolcie. " .

Gość Betterwarka73
Artykuł ciekawy :P jednak mam swoje zdanie na ten temat- pewnie wiele z wypowiadających sie ma rację- ja za cenę 149zł tez bym tego gorsetu nie kupiła. Ale moja mama( obw. biustu 125) zawsze ma problem z doborem stanika- niestety nie ma pieniędzy na gorseciarkę ani na staniki za 100zł - od 2 tyg. chodzi w tym 'cudzie" jak go nazywają w artykule, czyli w gorseciku do podniesienia, który jej kupiłam. i jest zadowolona, a piersi wreszcie jej nie wiszą do pasa i nieźle leża. nie skarzy się tez na żaden dyskomfort. Ale każdy sam podejmuje decyzje, ja nikogo do kupna nie zmuszam. A co do ceny- ja sprzedaję ten gorsecik nie za cenę jak z artykułu - 149zł, tylko kupisz go u mnie za kwotę 26zł - wg ceny katalogowej Betterware - w tej kwocie dobrego stanika nie kupisz. To tyle :)) pozdrawiam serdecznie

A ile mama ma do tego POD biustem i jakie rozmiary biustnoszy nosi? Bo z tego co opisujesz (wiszące piersi, dyskomfort) zwyczajnie nosiła (i nosi) źle dobrane biustonosze, i dając jej takie coś zamiast dobrać jej stanik właściwy wyświadczasz jej niedźwiedzią przysługę: miski dale są złe i dalej deformują jej piersi (a zdrowie nie ma ceny o ile mi wiadomo...). Ja za to brzydactwo co Ty sprzedajesz nawet 5 zł bym nie dała, bo po co mi to, jak zamiast tego mogę mieć masę pięknych, kolorowych biustonoszy dających o niebo lepszy i zdrowszy dla biustu efekt? A że zapłacę za to ciut więcej? Cóż, za jakość, zdrowie i coś ładnego się płaci, to normalne :) A mamie, jeśli naprawdę jej nie stać, można jeden fajny biustonosz np. urodziny zafundować, nie sądzisz? :) Bo babci można: http://stanikomania.blox.pl/2009/08/Babciny-biustonosz.html

Gość do best_bra
pozdrawiam i dziekuje za nakierowanie mnie na wlasciwe tory kilka lat temu ;) Od tej pory jestem wierna przyjaciolka Tango II z Panache i sklepow Bravissimo albo...ebay jesli upoluje tam lepsza okazje.

Gość Betterwarka73
cytuje Twoje słowa- "Pech chce, że gros kobiet woli wydać 149 zł na takie chomąto "- widać część kobiet to kupuje i nie sądzi, że to brzydactwo. szczególnie, jesli może na to wydać 20zł a nie 149. a moja mama- wybacz, ale ona sama wybiera w czym chodzi, a skoro jej w tym dobrze, to czemu ma słuchać twoich rad??? Życzę Ci dalszego owocnego "nawracania" , tylko czasem zastanów się, czy nie można tego robić w nieco lepszym tonie. Byłoby milej. Pozdrawiam

Słowo chomąto pochodzi z cytowanego artykułu, a że się z nim zgadzam i moim zdaniem idealnie do tego czegoś pasuje, to jak najbardziej w stosunku do tej komedii go będę używać. I tak, uważam, że to szkodliwe brzydactwo, i nie będę owijać w bawełnę ani szukać okrągłych słówek jak ktoś zaczyna to uparcie reklamować jako wybawienie dla biustu, bo to wybawieniem dla nikogo nie jest. Część kobiet kupuje, bo jeszcze nie wie, że nie musi i nie potrzebuje takiego chomąta. Jak się dowiedzą, "nawrócą" i kupią pierwsze dobrze dobrane koronkowe staniki, w których ich biust będzie wyglądał o niebo lepiej, to też z przerażeniem spojrzą na to Twoje coś. Tutaj można sobie na żywo zobaczyć, że przy dobrym biustonoszu to coś wygląda jedynie karykaturalnie: http://balkonetka.pl/katalog/bra/extreme-bra-cielisty-rozm-l-na-arabelce Szkoda, że mamę skazujesz na noszenie czegoś takiego, zamiast pomóc jej się czuć kobieco w dobrej i ładnej bieliźnie, ale cóż, Twój wybór. Moja mama nosząc obecnie kolorowe Cleo i Panache w życiu już w coś takiego by się zakuć nie dała.

Gość nenenne
najlepiej to udać sie na tak zwany profesionalny dobór stanika, nie trzeba go kupowiac, ja raz byłam z ciekawości i to zupełnie zmieniło mój pogląd na staniki. zazwyczaj nosimy za duzy obwód i za małą miseczkę i wtedy biust sie prawidłowo nie rozwija, czytałam tez ze przy złym staniku bust "wędruje" i tkanka tluszczowa rozchodzi sie na boki. i mało która kobieta ma tak naprawdę miseczke A czy B, ale u nas w Polsce moim zdaniem winne są sklepy ! bo w zwykłym sklepie rozmiar 70D nie mówiac o 65d, znaleźć można cudem, a najwiecej jest własnie 75b, 70 a, moim zdaniem to skandal, bo to własnie przykłada sie do złego doboru staników, kobitką z wawy polecam wizyte u Pani na smolnej , a w poznaniu słyszałam o taki sklepie lawendowe wzgórze, bedac nawet przejazdem warto wstąpić, bo dowiecie sie jakie naprawdę macie rozmiary, a kupować stanika w danym sklepie nie trzeba ;) warto rozejrzeć sie gdzie jest w twoim miescie bra-fitting tak zwany

W "Wawie" to jest z 15 dobrych sklepów z bra-fittingiem (vide Stanikowa Mapa), tylko żaden z nich nie mieści się na Smolnej ;) Pani ze Smolnej była dobra 10 lat temu, niestety na tym etapie się zatrzymała i obecnie jest daleko daleko w tyle za konkurencją (dalej sprzedaje przerabiane biustonosze za duże pieniądze zamiast zaopatrzyć się w nowe marki, gdzie rozmiarówka jest taka, że niczego przerabiać nie trzeba, a i taniej znacznie).

Gość niemam pomysłu na nazwe
ja też mam problem bo moje piersi są poprostu mikroskopijne :( jak je obtycznie powiększyć?

Gość ddaa
obtycznie?? litości...