Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Agula85*

Do mam 1,5 rocznych chłopczyków

Polecane posty

Chciała bym zapytać ale tak szczerze czy jest tu jakaś mama której półtoraroczny synek zaczął wołać że chce siku i chodzić bez pieluchy? Pytam bo mój syn wie do czego służy toaleta, czasem sam od siebie chce iść i zrobić siku. Dwa razy podejmowałam już próby pozbycia się pieluch ale on pomimo tego że czasem zrobił na ubikację to i tak nie wołał i robił na ziemię. Chcę znów spróbować i stąd moje pytanie, czy realne aby 1,5 roczny chłopczyk zaczął już wołać i robić siku? Czy to nie za wcześnie bo słyszałam że chłopcy zaczynają później niż dziewczynki a zazwyczaj to następuje ok. 2 roku życia

Nie wiem jak to jest, mówią że chłopcy później zaczynają chodzić, później mówić i później niż dziewczynki sikać. Jak narazie w moim przypadku się nie sprawdziło synek zaczął wcześnie chodzić, troszkę słów już powtarza więc nie wiem jak to z tym sikaniem jest....

Gość blacksoul*********************
to nieprawda ze chlopcy rozwijaja sie wolniej.jakos nie potwierdzilo sie to u mnie a u moich znajomych

Gość ja jestem.................
hmm ja ma m 2,5 letnia córke i 1,5 rocznego chłopca i. . .owszem córka majac 1,5 roku wołała siku . . . . synek jeszcze nie ale jego jeszcze nie ucze czekam do wiosny, ale czasem bierze nocnik siada i udaje że sika ale jak ściągnę pieluchę to nic. . . . za top chodzić zaczął jak miał 10 miesięcy a córka jak miała 14 wiec w tym przypadku sie nie sprawadza zasada że chłopakii później zaczynają :P

Moj synek tez wie do czego jest nocnik i wc wola ee jako kupe czy siku ale jak go posadze nic nie wychodzi i tez czekam pozniej jeszcze...swego czasu ladnie robil na nocik ale pojechalam do meza do norwegii na wakacje tam nie mialam nocnika i zapomnial i nie chce chociaz wie do czego to jest

moje dziecko nie woła że chce, ale odstawiane na nocnik sika, natomiast kupska nie robi jeszcze do nocnika, a że w różnych porach robi, to nie jestem w stanie za każdym razem odsadzać, poza tym zapytany, czy zrobił kupę (mimo, że śmierdzi, że aż w nosie kręci :-D ) to zawsze z ściemnia, że nie zrobił :-D...

Gość kamilamama
jak synek mial 1,5 roku wiedzial do czego sluzy nocnik i kibelek, jednak sporo czasu uplynelo az robil na kibelek podchodzilam do nauki co jakis czas, ale na prozno, nie naciskalam, dopiero w wieku 2.5 lat od reki zaczal wolac siku, z kupa roznie jest, ale siku wola od grudnia slicznie, ale tylko na kibelek , na nocnik nie ale chlopcy z reguly pozniej wolaja, taka maja fizjologie, nie moga zakomunikowac nieraz szybciej bo po prostu nie czuja mikcji, nieraz juz troszke poleci zanim zawolaja u nas nie ma wpadek, ale na noc pieluche ubieramy bo jeszcze sie nie budzi , a ma obecnie prawie 3 lata nie ma co na sile zmuszac:) przyjdzie czas na wszystko, ja juz bylam zalamana, ale nagle wszystko pojał, bez tlumaczen, po prostu dorosl do tego :)

Czasem gdy zdejmę synkowi pieluchę bo akurat ją mu zmieniam, on bierze mnie za rękę i biegnie na kibelek chcąc zrobic siku. Tak sobie właśnie pomyślałam że może skoro wie że się tam robi siku to załapie że trzeba wołać? Wpadłam na pomysł i kupiłam wycinanki samoprzylepne. Powycinałam kółka i za każde zrobione siku wybierze sobie kółko, narysujemy buźkę i przylepimy na kartkę która wisi w pokoju. Może go to zachęci do wołania? Ale czy ma będzie miało powodzenie u mojego 1,5 rocznego szkraba? Jak myślicie?

mój syn miał 9 miesięcy jak zaczął chodzić,siku wołał od 18 miesiąca,to był pazdziernik i pierwsza zima bez pieluch w ciągu dnia,a jak miał 2 lata to już zrezygnował z pieluchy do spania,zaczął mówic w wieku 3 lat:)

Czyli jest możliwe? Bo wszędzie mówią że dopiero około 2 lat...