Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sysunia20

Ciąża

Polecane posty

Gość sysunia20

Witam. Mam pytanie, wraz z mężem chcemy być rodzicami. 4miesiące temu odstawiłam tabletki i od tamtej pory (mimo seksu w dni płodne i nie tylko) nie jestem w ciąży. Czy przyczyną może być to że po każdym stosunku (w ciągu 5-10min) biorę prysznic i dokładnie się myję? Wiem że po tabletkach powinno się odczekać (2-3miesiące) aby cykl się uregulował ale zaczyna mnie to niepokoić.bardzo proszę o odpowiedź

Gość kochanaa
widocznie brałaś pigułki bez uprzeniego zbadania poziomu hormonów, czyli w ciemno i rozregulowałać układ hormonalny. Czeka Cię długa droga zanim się wyleczysz. W Warszawie jest klinika, która zajmuje się niepłodnością, poszukaj, popytaj bo wyleciała mi z głowy ulica, no i zacznij leczenie. Innej rady nie masz, no chyba, że in vitro

Gość sysunia20
Nigdy nie miałam robionych badań hormonów. Gdy poszłam po receptę po prostu dostałam tabletki i tyle. Wcześniej o tym nie myślałam ale teraz gdy z mężem pragniemy dziecka zaczynam coraz bardziej się bać... Jeśli byś mogła przypomnieć sobie ulicę na której jest ta klinika byłabym wdzięczna.. Choć i tak planowałam zrobić sobie te badania prywatnie chyba że uda mi sie zdobyć od lekarza skierowanie. Jest chyba teraz jedno rozwiązanie..Iść do ginekologa i przedstawić sytuację.. Boje się że nie będę mogła mieć dzieci....;/

Gość ogladam tv heh
spokojnie, w ciaze wcale nie zawsze ejst tak latwo zajsc, po tabletkach mozesz miec rozlegulowane hormony.. ale spokojnie, sprobuj w nastepnym cyklu, a jak znowu nie wyjdzie idz do ginekologa, niech cie wyske na badanie hormonow, wtedy moze bedzie potrzeba wziecia jakis czas leku reglujacego dany hormon, ktorego amsz albo za duzo albo za malo i napewno sie uda. Powiem Ci dla uspokojnienia,ze zdrowie kobiety maja problem iesiacami zeby zajsc w ciaze. :) pozdrawiam i powodzenia

Gość sysunia20
Wiem, wiem.. Powinnam być spokojna.. Tylko że irytuje mnie fakt że mając 20lat mam problem by zajść w ciąże... Jutro przyjmuje mój ginekolog. Pójdę i powiem wprost że chcę skierowanie na badania hormonów i już. Moja lekarka dobrze wie że chcę zajść w ciąże a mimo to powiedziała że mam się "brać do roboty" a badania to zawsze w ciąży można zrobić. Akurat jestem przed owulacją wiec są duże szanse.. ale nie wytrzymuje już.. Za każdym razem gdy dostaję okresu mam chęć płakać... :(

Gość sysunia20
Mam zrobić progesteron,tsh, ft3 i ft4... Lekarka stwierdziła że już dawno powinnam być w ciąży....mam chęć płakać;(