Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gorliwa kinga

Olejki zapachowe w "kominku", a niemowle ???????

Polecane posty

Gość gorliwa kinga

Bardzo lubię stosować olejki zapachowe w tzw.kominku. Wkrapiam do tej wody 4, 5 kropli i pięknie pachnie... mam duży pokój, ale mój 5-cio miesiączny syn śpi z Nami, właśiwie ciągle jest w Naszym pokoju. Jak często mogę korzystać z takich olejków? Dodam, że zapalam taki podgrzewacz w kominku i jak zaczyna pachnieć to gaszę... i tak co jakiś czas, a nie non stop. Nie zaszkodzi to małemu?

Gość gorliwa kinga
up

Gość do autorkiiiii
nie powinno sie stosowac takich olejków przy dzieciach ponizej 3 lat:O moga powodowac nawet napady skurczu oskrzeli a to dosc niebzpiczne:O

Jak chcialam kupic olejek do nawilzacza to i 2 przyjaciolki (matki niemowlat) jak i farmaceutka odradzily uzywanie jakichkolwiek olejkow (ewentualnie specjalnie do inhalacji)

Gość Monika_G
Jeśli olejki są dobre i sprawdzone to dla dziecka też będą bezpieczne (ja kupuję olejki dr Beta). Moje maleństwo np. bardzo lubi olejek lawendowy, bo to go uspokaja i dzięki aromaterapii lepiej śpi. Nie wolno jedynie przesadzać z ilością oraz natężeniem zapachu.

Gość samozycie___
ze sklepu ze zdrową żywnością, atestowane, polecam eukaliptus przy małym dziecku.

Gość ursssulka
Mnie te olejki dusza,wiec przy niemowlaku bym tym bardziej nie stosowala. co najwyzej na zimno,bez podgrzewania,zapach lesny,bo ten lubie. Ale tylko leciutko(a nie zeby sie nie dalo oddchac

Gość ytterplagg
Z kominkA, a nie z kominku.

ja nie wyobrażam sobie życia bez olejków, ale faktycznie przy dziecku to słaby pomysł. w ramach kompromisu polecam dodawanie kilku kropel do kąpieli :) ostatnio zamówiłam sobie cały zestaw :D mają fajne ceny i szybko wysyłają zamówiony towar. mój ukochany to lemongrasowy