Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gośka44

Zewnętrzna kontrola konta OFE?

Polecane posty

Artur Zadzwoniła do mnie pani i poinformowała, że odbywa się kontrola Otwartych Funduszy Emerytalnych. Poprosiła abym przygotował wszystkie wyciągi z mojego konta OFE, które skontroluje agent. Potrzebę takiej kontroli pani tłumaczyła tym, że ZUS nie przelewa 30% pieniędzy na konta OFE. Po skończonej rozmowie dostałem sms-a z nazwiskiem i telefonem agenta, który ma do mnie przyjechać. Po chwili (byłem zaspany i trochę to trwało) zaczęły mi się nasuwać wątpliwości: - w czasie rozmowy ani razu nie padła nazwa mojego OFE - zbytnia "nachalność" rozmówczyni - i kogo do diabła interesuje stan mojego konta OFE? Oddzwaniam więc na numer agenta i wypytuję co i jak. Po raz drugi wysłuchałem opowieści o nieuczciwości ZUSu i potrzebie kontroli dokumentów. Zacząłem naciskać i coraz więcej wypytywać a dowiedziałem się: - zainteresowała się mną firma polfinance - kontrola dokumentów jest finansowana przez wszystkie OFE Stwierdziłem jednak, że nie życzę sobie aby ktoś grzebał w moich papierach i zrezygnowałem z wizyty. Następnie zadzwoniłem na infolinię mojego OFE i usłyszałem: - OFE nie prowadzi ani nikomu nie zleca kontroli moich dokumentów! - Ja i TYLKO ja mam dostęp do mojego konta OFE - Nie należy udostępniać żadnych danych dotyczących konta OFE - Prawdopodobnie dzwoniła do mnie konkurencja próbująca przejmować klintów Tak więc uważajcie na kontrole kont emerytalnych! ..................................................................... Abbadon Nieźle, dzięki za informację. Czego to ludzie nie robią dla pieniędzy. -------------------------------------------------------------------------------- Raper44 Ja również miałem taką sytuacje. przyjechał do mnie pan z firmy opisanej powyżej i po krótkiej rozmowie proponował zmianę OFE na Nordea. Ja przy panu wszedłem na stronę polfinance a tam roiło się od reklam Nordea. Pan przyznał że Nordea współpracuje z Polfinance -------------------------------------------------------------------------------- Robal Pobaw się w wystosowanie pisma o podstawę do przetwarzania danych osobowych w postaci telefonu. Może jak się okaże, że ktoś zgłosi taka praktykę do GIODO to firma przestanie się bawić w takie jaja... -------------------------------------------------------------------------------- Gość_Małgorzata Grupa Gość Napisano dziś, 20:21 Użytkownik Robal dnia 13 styczeń 2010 - 11:35 napisał Pobaw się w wystosowanie pisma o podstawę do przetwarzania danych osobowych w postaci telefonu. Może jak się okaże, że ktoś zgłosi taka praktykę do GIODO to firma przestanie się bawić w takie jaja... czyli to pic na wode fotomontarz? no patrzcie a jutro na 18 tą umówiona jestem z babą, heh nie wpuszczę jej , udam ,że mnie nie ma:D