Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani malina

nocny sen niemowlaka karmionego piersia

Polecane posty

Gość pani malina

Do jakiego czasu wasze dzieci potrzebowaly karmienia co 2-3 godziny w nocy? Moj maluszek ma 2 miesiace i nic narazie sie ten sen nie wydluza. Kusi mnie by podac butelke wieczorem i chociaz troche sie wyspac..:(

Gość pani malina
ale czy tak czesto?:D dla mnie duzo by znaczylo gdyby to byly chociaz 4 godziny:( ahh

Gość mamadomina
poczekaj jeszcze ze 4 tyg i podawaj butle na noc, jezeli czujesz sie bardzo zmeczona czasem dziecko nie budzi sie tylko z glodu ale tez checi przytujenia, moj nawet po butli budzil sie dosc czesto

Gość mamadomina
dwa miesiace to malutko moze masz taki typ dzidzi moj tez nie spal dlugo

pani malina... no tak często :P serio :/ nawet częściej bo soie śpi przy cycku

moj adas ma 6 miesiecy.jak sie urodzil karmilam go (piersia) 3-4 razy w nocy.teraz budzi sie juz tylko raz na jedzenie, ale ja uwazam, ze przesypia mi noc...spi od 20 do okolo 6, czasami przebudzi sie okolo 5, ale to na chwilke...ogolnie jestem zadowolona i nie zamierzam na sile oduczac go jedzenia w nocy. budzi sie tylko po butle i po jedzeniu spowrotem zasypia, wiec widocznie potrzebuje tego posilku nocnego.. http://www.poradymamy.com.pl/index.php/2011/0 2/06/co-zrobic-aby-dziecko-spalo/#more -621

Gość pani malina
on sie budzi bo naprawde jest głodny - mlaska aż miło :) macie racje jest jeszcze malutki,a ja tylko pozazdroscilam kolezankom karmiacym butelką przespanych nocy..

spróbuj odciągnąć pokarm i podawać mu z butli na noc. Ja teraz już cały czas karmię odciąganym z butli, i zjada więcej niz z cycka i zaczął mi spać właśnie po 4 h a czasem nawet 4,5. Jak wypije tak ze 120-130 ml to śpi aż miło. I mój tez ma dwa miesiące :) a z tą potrzeba tulenia to przecież jak karmię butlą to i tak go tulę mocno i nie zauważyłam żeby jakoś czuł niedosyt :)

Mój ma skończone dwa miesiące i ostatnio: je około 20.00, zasypia ok 21.00, a budzi się przed 2.00 lub chwilę po, później przesypia jeszcze 3 godziny znowu je i idziemy spać na kolejne 2 godz. Ale ten pierwszy sen jest długi :) Mam nadzieję, że mu się nie odmieni na częściej.

P.S.karmiony piersią. Kiedyś dostawał raz dziennie butlę, bo nie wystarczało mu pokarmu - i tak dłużej nie przesypiał niż po piersi, teraz już nie potrzebuje butli.

Gość mn88
Prrzez cały okres karmienia czyli 11 miesięcy. Po odstawieniu też się budził kilka razy w ciągu nocy na picie.