Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlenkasubik

41 tc - czy to moze oznaczac bliski poród??

Polecane posty

Gość marlenkasubik

Jestem dzien po terminie, ok 2-3 h temu cała doslownie popuchłam, nogi mam jak balony, kolana i łydki, rąk nie moge wziac w pięsc bo są zapuchniete. Caly dzien jestem ogolnie bardzo senna i nie do zycia. Ogolnie czuje sie jak wrak czlowieka, nie bylam wstanie sama usiasc w wannie i wyjsc z niej, mam wrazenie ze jestem jakas kaleka. :(

Gość Ja jestem Patrycja :)
Kobieto to ty smaruj na IP bo to może być zatrucie ciążowe!!!

Ja byłam cała spuchnięta jakieś 2 miesiące przed porodem , ale brałam tabletki na usunięcie wody z organizmu , już zapomniałam jak one się nazywały .

Gość pani malina
biedaczysko :) to juz napewno niedługo. Sa podobno 2 wersje albo tuz przed porodem dostajesz mega zastrzyk energii albo własnie padasz na twarz - u mnie bylo to pierwsze

To jest bardzo niebezpieczne więc ja bym radziła szybko udać się do szpitala!!!

Gość marlenkasubik
wyszlam 2 dni temu ze szpitala i nie mam zatrucia bo bylo takie podejrzenie z powodu cisnienia i obrzekow, ale okazalo sie ze wszystko ok. Poprostu slyszalam, ze pod koniec zatrzymuje sie woda w organizmie i sie puchnie ale chcialam zapytac czy to jakos blisko porodu

Gość pani malina
ha, w sumie to dziewczyny wyzej maja racje - takie nagłe opuchniecie to nie zarty Kiedy bylas ostatnio na ktg?

Dziewczyny ale nie spuchnięcie W tak krótkim czasie i aż tak mocno jak pisze autorka. Ja bym tego nie bagatelizowała.

Gość marlenkasubik
tak rozumiem, ale poza puchnieciem to wszystko inne mi dolega. ost tygodnie bylam zadowolona ze nie mam duzego brzucha a dzis mi przeszkaddza w kazdej czynnosci.. Noi płakalabym z byle powodui

Gość moze jedz
na pogotowie

Gość marlenkasubik
Moze przesadziłąm z opisem tego jak spuchłam, ale opuchlizna jest w tych miejscach co napisalam.

Ja jestem Patrycja :) masz racje , puchniecie moze byc przyczyna zatrucia ciazowego Objawy....obrzęk stóp i dłoni,odrętwienie dłoni i to nie zależnie od pory dnia

Gość moze jedz
a ile tygodni sie powinno byc w ciazy? 38 rawidłowo a 41 jeszcze mozna dłuzej 42, 43 kiedy zaczynaja wywoływać sztucznie:)?

To zależy od szpitala, w niektórych 10 dni, w niektórych dwa tygodnie po terminie.