Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chloe155

Harajuku :>

Polecane posty

Gość Chloe155

Witam. Bardzo lubię styl harajuku , ale chodzę do gimnazjum, a jak wiadomo gimnazjaliści [zwlaszcza w Polsce...] to tolerancyjnych nie należą. Może to glupie, ale poprostu wstydzę sie tak ubierać na codzień, więc chodze normalnie. Moglibyście mi coś poradzić ? Powinnam poprostu zignorować obelgi i chodzić w tym, co mi się podoba? Z góry dzięki ^^

Podoba Ci się ten styl, czy jesteś również zainteresowana tą kulturą?

Gość Chloe155
Styl, ale ogólnie interesuję się Japonią, mangą, anime... nawet z tego, że anime lubię śmieją się , malo osob, ale jednak ... Mówią, że lubie 'chińskie bajki' , ale mam to gdzieś. Nienawidzę tej polskiej nietolerancji xdd.

Ubieraj się w takie ciuchy w jakich czujesz się dobrze i sobą. Nie zwracaj uwagi na innych.

Gość Chloe155
Wiem ale w gimnazjum to trudne, na szczęście to ostatnia klasa i liceum ;) . Na ulicy też dość dziwnie się patrzą, ale przynajmniej ich nie znam ^^ .

Wiem o czym mówisz, bo też jestem w ostatniej klasie gimnazjum. To chyba najgorszy okres życia ;/

Gość Chloe155
no , bo sorry. niektorzy mpgliby mnie nawet pobic :D serio mówie. Nie rozróznili by harajuku od plastiku, mają pusto w głowie ;> . niedlugo wyjdziemy z tego gimnazjum i bedzie super :D

ale musisz pamiętać ze mieszkasz w Polsce, tutaj kultura japońska nie jest aż tak znana nie mówiąc już o jakiejś ogromnej popularności, to świetnie ze się czymś interesujesz i potrafisz to pokazać, ale nawet w japonii ten styl nie jest jakimś strasznie masowym zjawiskiem.... pamiętaj Japończycy podchodzą do wszystkiego zupełnie inaczej niż europejczycy... inne kultura... zresztą interesujesz się tym wiec na pewno wiesz :D może poszukaj jakiegoś kompromisu... wyrażaj swoim stylem swoje zainteresowanie ale nie na 'maksa'... tego 'maksa' zostawiaj sobie na specjalne okazje :) chyba ze chcesz być właśnie rozpoznawana i przez niektórych uważana za freak'a

Gość chloe155
No u nas, jak załozylam zwyklą spodniczke w kratke do leginswo, to mowili 'emo' . a co do przesady. chodzi mnie raczej o eksperymetowanie z kolorem, ew. buty, dziwne branzoletki.. z tego się śmieją nawet niektórzy xdd w liceum zawsze znajdzie się glupich, ale na niego jest chociaż 10 normalnych. w gimnazjum zwykle na odrót xD

Gość hara juku
Karajuku w Polsce odpada , mam w szkole takie to wytykaja je palcami :D

Gość ;>
a co to za styl mało kto o nim słyszał:O,nie podoba mi się, paskudny :O

Gość hara juku
Coz :D