Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marija tereska

duży płód

Polecane posty

Gość marija tereska

Witam kochane:)Byłam na Usg w 18tygodniu i lekarz powiedzial, ze moj mały jest duży, troszkę za duży jak na swoj wiek płodowy powinien miec ok. 180-200gram a ma 322gram:)Wiem, ze lepiej zeby byl wiekszy niz za mały:) Natomiast mialyście podobna sytuacje?Jak płód rosł do konca ciazy, jaka byla jego waga ostateczna.Boje sie ,ze okaze sie ,ze bedzie mial ze 4,5 kg;)

Gość mała góralka z Podhala
może jest źle wyliczony tydzień ciąży i maluch jest starszy?

Gość Alimenty należą się
Przestań jeść konserwanty. To najprostsza metoda, aby dziecko było prawidłowej wielkości.

Gość marija tereska
może źle wyliczył mi dokrot faktycznie termin bo według pierwszego USG jakie mialam robione (4 tydzień ciąży) lekarz wyliczyl termin na 5 lipiec, natomiast na wizecie ostatniej powiedzial ,ze jak maly bedzie rosl w takim tempie to ok 20 czerwca osiagnie wage 3,5 kg

mi cala caze wmawiali, ze dziecko duze... zawsze bylo minimum 2 tyg do przodu z wymiarami, miala miec ponad 4 kg, urodzila sie malutka... wszystkie ciuszki kupilismy od rozmiaru 62 a i teraz we wszystkim plywa ;) niestety usg sie czesto myli...musisz brac na to poprawke... znowu kolezance mowili ze bedzie maz 3500g a dziecko urodzilo sie 4500g ;)

Mój drugi syn w 21 tc ważył 342 g (+/- 50 g) W dniu porodu miałam usg o 8 rano, lekarz powiedział że syn waży 3700 g. O 17.40 urodziłam 4275 g. W te pare godzin chyba aż tyle masy nie nabrał;)

a i termin porodu tez mi skakal... z OM mialam 27 stycznia, a z usg wychodzil nawet 8 stycznia, a urodzilam 22 ;) nie ma co za bardzo sie tym sugerowac...

Gość marija tereska
no i krótki też nie jest;)ma dlugosć ciemieniowo-siedzeniowa 18cm.Niewiem moze ma na to wplyw to ,ze ani ja ani maz szczupli i mali nie jestesmy:) Calkiem mozliwe, ze ten termin jest troszke spozniony,mi caly czas to nie pasowalo, ale lekarz twierdzi, ze owulacja poprostu byla bardzo pozno w danym cyklu

Gość marija tereska
wg moich obliczen,maly powinien byc okolo 2 tygodnie starszy, i wtedy waga by sie zgadzala:)

ja mam podobna sytuację, wg usg dzieci są 2-3 tyg starsze i ciągle przesuwa mi sie termin

Gość marija tereska
tylko wlasnie mi lekarz powiedzil na pierwszej wizycie, ze najdokladniejszy jest pierwszy pomiar i pierwszy termin, bo pozniej wlasnie dzieci rosna w roznym tempie i rozne terminy wychodza:):):)już sama niewiem w co mam wierzyć,jak urodze niespodziewannie wczesniej to też bedzie fajnie;)byle mały będzie zdrowy jesteś w ciazy bliźniaczej;)?

Gość marija tereska
hehe fajnie, ale pewnie jestes juz niezle zmeczona:) mnie strasznie bolą plecy w okolicach bioder, i problem ze spaniem w nocy:( brzuszek pewnie już też jest spory, ktory to tydzien:)?

brzusio to mam juz duzy :( i czasem cięzko jest, zależy jak sie dzieci ułożą, ze spaniem to ja od samego początku mam problemy, chociaż czasem uda mi sie całą nocke przespać, z bolami kregosłupa to mam róznie, sa dni że nie boli, a czasem to miejsca sobie nie moge znaleźć :( obecnie 25 tc :)

Gość marija tereska
19 tydzień się zaczął, no to masz termin koniec maja :)Siostra moja teraz ma termin na 10 lutego i tez sie juz męczy, a malej wcale sie na swiat nie spieszy:)

bliźniaki rodzą sie wcześniej, wiec to tylko tak teoretycznie termin ma wpisany :P Twojej siostrze to tylko 3 dni zostały :) w sumie w każdej chwili może dziecko sie namyślić :)

Gość marija tereska
no rocznikowo to samo a w sumie 5 msc, a znasz już płeć/płci dzieci?U mnie bedzie chłopczyk, lekarz twierdzi ,ze na 100% jak na razie to co kupilam kupuje zolte, wole sie nie rozczarowac:)

gratulacje ! u mnie też dwóch chłopaków :) ja też wiekoszsc mam w neutralnych barwach, tylko teraz jak dokupowałam jeszcze ciuszki, to bardziej dla chlopców

5 miesięcy to nie jest duża różnica, zresztą jak sama pisałas maluszek moze się szybciej urodzić, w sumie dobrze że będziemy rodzić jak juz będzie ciepło wiosna-lato :)

Mi mówili, że dziecko będzie 3500 a urodziło się 2800. USG praktycznie nigdy nie trafia...

jak kiedyś wyczytałam, że róznica między wagą z usg a urodzeniową moze wynieśc do 500 g