Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiedzaca co robic heelp

dla znajacych sie rozliczenie pit prosze wejdzcie

Polecane posty

Gość nie wiedzaca co robic heelp

hej mam powazny problem, bylam w zeszlym roku do wrzesnia zatrudniona w pewnej firmie, najwyrazniej szefowa mial problemy bo firme sprzedala komus innemu i ja w niej zostalam. z byla szefowa nie ma zadnego kontaktu, nieoficjalnie dowiedzialam sie ze sciga ja zus i skarbowka ;/ nie wiem skad wizac tym samym pit 11 i obawiam sie ze bede musiala przez nia duzo doplacac-jak myslicie jest to mozliwe?? i skad wziac rozliczenie pit 11?? od jej ksiegowej? :(

Gość mała góralka z Podhala
jeśli w nowej firmie przeszłaś na nową umowę,a nie aneks, to szukaj PITa u ksiegowej.

Gość ktokolwieknieja
Skoro zostałaś,to firma nadal istnieje-tak? Przejdź się do księgowości i zapytaj!

Gość asdxasdxaX
tak ale mam inna umowe jest nowy wlasciciel i nowa ksiegowa

Gość bukaa
To zależy, co rozumiesz przez "firma". Jeżeli to spółka, to jesteś dalej zatrudniona w tej samej firmie (bez względu na właściciela) i dostaniesz pit za cały rok. jeżeli była to działalnośc wykonywana osobiście, najlepiej wystąp na pismie o przekazanie pitu (ale ma jeszcze czas). Jeżeli mimo wszystko go nie uzyskasz, to sporządź sama rozliczenie np. na podstawie "psków" z wypłaty. Wazne, żebyś miała podkładkę, ze starałaś się cokolwiek uzyskać i żeby twoje wyliczenia były wiarygodne. :)

Gość asdxasdxaX
A myslicie ze moge przez ta byla szefowa doplacac?? z nia nie ma zadnegokontaktu sciga ja zus wiec prawdopodobnie nie placila i skarbowka za podatki ;/

Witaj może zapytaj w US , swojej nowej szefowej lub księgowej która prowadziła firmę u poprzedniej szefowej o ten pit 11. Nie martw się nic nie będziesz musiała płacić ja też tak miałam że szefowa nie płaciła składek zus ale zus to ściągnie od niej a nie od ciebie:). Myślę, że najlepiej będzie jak przedzwonisz do księgowej byłej szefowej ona najlepiej będzie wiedziała. Pozdrawiam

Gość asdxasdxaX
to byla spolka, ale juz jej nie ma jest zupelnie nowy wlasciciel tamci juz nie istnieja

Witaj może zapytaj w US , swojej nowej szefowej lub księgowej która prowadziła firmę u poprzedniej szefowej o ten pit 11. Nie martw się nic nie będziesz musiała płacić ja też tak miałam że szefowa nie płaciła składek zus ale zus to ściągnie od niej a nie od ciebie:). Myślę, że najlepiej będzie jak przedzwonisz do księgowej byłej szefowej ona najlepiej będzie wiedziała. Pozdrawiam

Gość asdxasdxaX
justysia dzieki wielkie tak tez zrobie, ktos mnie postraszyl ze bede musiala doplacac ;/

Gość asdxasdxaX
a do kiedy mam czas??

Gość gość
Pojdz do biura np www.biuroksiegowe.szczecin.pl oni Ci to zrobia porzadnie

Gość gość
Najlepiej dowiedziec się u profesjonalistow. Najlepszym rozwiązaniem będzie chyba jakies biuro księgowe, ja mogę polecic Ci zaufane i dobre – www.dekret24.pl powodzenia!