Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fajny pomysł

__na jaki kosmetyk wydajecie najwięcej kasy?___

Polecane posty

Gość fajny pomysł

ja na krem do twarzy i podkład, jeszcze pasta do zębów z wyzszej półki, bo lubię mieć białe zęby.

Gość fajny pomysł
uważam, ze to anjwazniejsze produkty dla kobiety. No i krem pod oczy oczywiscie, ale ja na razie tylko lekkie wybieram

Gość kocie to masz tak jak ja
Podkład i korektor, potem perfumy, a kremy? Ważniejszy jest skład niż marka, kremy marek selektywnych z racji długiego zalegania na półkach (umówmy się, niewiele osób kupuje kremy za 500 złotych) mają więcej konserwantów niż kremy marek premium czy popularnych. Ponadto to są te same koncerny i te składniki opatentowane w drogim kremie po roku znajdą się w tanim tylko pod inną nazwą. Nie warto przepłacać. Lepiej czytać składy i wybierać mądrze. To samo się tyczy zresztą kosmetyków kolorowych np. marka chanel w tej samej fabryce wypieka cienie Bourjois, jak chcecie kupić coś droższego zobaczcie czy podejdzie wam ich tańszy odpowiednik, bo naprawdę niewiele się różnią. Ja jednak wolę podkłady z wyższej półki, ponieważ mają zwykle lekką konsystencję i są bardziej niewidoczne na buzi (nie licząc paru bubli, ale to się tyczy każdej półki).

Gość skoczylasa
Perfumy. Paste do zębów też kupuję taka troche droższą, meridol do wrazliwych dziąsel, ale cena takiej pasty nie jest porównywalna z cena perfum :) A tak poza tym - najzwyklejsze kosmetyki, żadne tam micyje

Gość trilu rilu na badylu
Ha ha ha droższą pastę bo lubię mieć białe zęby ;D Ja używam elmex, bo lubię mieć zdrowe zęby ;- ))) Najwięcej wydaję na kremy- krem alfa lipoic c kosztuje 180 zł a uzywam do tego retinolu, kremu pod oczy, zeby w wieku 30, 40 i dalej nie miec zmarszczek, oczywiscie wysokie filtry, mineralne kosmetyki, unikanie slonca jak ognia no i zdrowe zarcie to najdrozsze kosmetyki wewnetrzne

hah na na podklad wydalam ostatnio 20 zl, ale nie uzywam go na codzien. kremu uzywam z ziaji na 5 zl, pasty blendamed za okolo 5 zl bo od wybielania mam inne rzeczy a nie paste.

a w sumie najwiecej kasy to nie wiem na co wydaje... ja wszystko tanie kupuje, nawet perfumy bo szybko lubie zmieniac zapach.

Mam słabość do tuszów do rzęs. Wydaję sporo na tusze, bo lubię testować nowości, a poza tym, to kosmetyk, który na dość krótko mi wystarcza. Poza tym to podkłady i kremy na dzień. Krem na dzień mam droższy niż ten na noc, bo na noc mam jeden sprawdzony z Ziaji, także nie przepłacam:-P Perfum nie kupuję, bo nie używam:-D

unikanie slonca jak ognia... ja tam lubie byc w lato opalona, nie znosze byc biala jak sciana. i tak mnie kiedys zmarszczki dopadna a czy wczesniej czy pozniej to zadna roznica

Gość ahaaaaaaahahhh
"i tak mnie kiedys zmarszczki dopadna a czy wczesniej czy pozniej to zadna roznica" Ja tam nie chcę w wieku 40 lat wygladać jak własna babcia, ale co kto lubi :P W tej Ziaj nie ma nic działającego.

Gość to nie masz nawet
30 lat, a uzywasz retinolu??? No to gratulacje :D:D:D

Gość bytv6tu6b
Na farby, odżywki do włosów ok.60zl za sztukę, dementicole, za szampony daję w normie, pasty do zębów, płyny do płukania zębów, drogie proszki, kremy i balsamy tanie, perfumy za 270 od czasu do czasu, dezodoranty, szminki, blyszczyki(o na to dużo), zele do reminalizacji szkliwa, eyelinery za 50zł, i.in. Nie wiem na co najwięcej właściwie.

Pozwolę sobie zapytać: czemu stosowanie retinoidów przed 30 rokiem życia tak Cie dziwi? Po pierwsze to jest najlepsza rzecz przeciwtrądzikowi i przepisuje się je nastolatkom, a po drugie to jest jednocześnie najlepsza - po filtrach - rzecz zapobiegająca zmarszczkom, tyle, że żeby zapobiegły to trzeba jest stosować jak zmarszczek jeszcze nie ma, czyli jak najwcześniej. Proste :)

Gość bytv6tu6b
Ja też używam meridol :P Dobry jest też elmex żel i toothmousse tylko ten toothmousse kosztuje z 50zł.

Gość bytv6tu6b
Mnie nie dziwi. Mam 28 lat i sama ostatnio zaczęłam stosować krem tonujący pod oczy +50 jaśmin ziaji, z tym że stosuję go rano na całą twarz. Myślę jednak, że postosuję opakowanie i kupię coś innego bo wcześniej stosowałam serię...dla nastolatków ;) Czasami warto dodać skórze odżywczych składników.

Gość bytv6tu6b
Dzięki. Poczytam :)

Gość i wy dziewczynki wierzycie ze
kremy za 200 zł zdziałaja cuda :O?? krem to tylko dodatek a nie gwarant braku zmarszczek, wiekszosc z was jest spalona na skwarkę w solarium, chlejecie, palicie, zrecie byle co byle gdzie ( już pomijam "spadek " w postaci genów ) i liczycie na krem :O good luck :D

Gość 2343242
na szarą srajtaśmę z Biedronki.... Odkąd polubiłam gołabki z cebulką schodzi mi ponad rolka dziennie... :p

Gość AmandaWood
Nie kupuje kremów. Używam tylko olejku kokosowego. Mam 45 lat i nie mam wiele zmarszczek. Ogólnie na skórę nie narzekam.za to dużo wydaje na pielegnacje włosów..

Gość AmandaWood
No własnie przeczytałam o tym paleniu , solarce, chlaniu... Ja nigdy nie palilam i unikam palaczy a na solarce byłam raz w zyciu na 5 minut i dziękuje bardzo. Alkoholu tez unikam dlatego mam ładna cerę i nie potrzebuje kremów. Ot co.

Gość AmandaWood
I to tez prawda. Dlatego ja używam henny :) tak samo nie jadam margaryny i innych sztucznizn.

Gość chyba na wszystkie
:) Lubie kosmetyki organic i wszystkie z jak najmniejsza iloscia syntetycznych dodatkow: Weleda,Jason,Dermalogica niezla jest,Burt's Bees,Neal's Yard, podklad tylko nieco "chemiczny" z Clinique,ale najbardziej dopasowany odcien do mojej karnacji. Moge powiedziec tylko ze dobrej jakosci kosmetyki sa wydajne i warte swojej ceny.