Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patusia27

mrożona ryba mintaj

Polecane posty

co z nią zrobić , rozmroziłam bo już trochę leżała w zamrażalniku ok 1kg miałam chęć zrobić po grecku , ale mąż nie przepada za marchwią i niewiem zaproponujcie jakieś przepisy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Możesz ją przyprawić i obtoczyć w cieście naleśnikowym ( ciasto trochę gęściejsze niż na naleśniki) i smażyć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
albo taka sałatka: SKŁADNIKI: * 0,5kg Piersi z kurczaka * 20 dag Boczku * Filet z mintaja * Majonez * Ketchup Gotujemy naszą rybkę przez ok 35min i porcjujemy w kosteczkę sypiąc do półmiska. Poćwiartować pierś na małe kwadraciki w raz z boczkiem i usmażyć. Dodać to do półmiska z filetem. wymieszać ketchup z majonezom w proporcji 1:1 i polać tym nasza sałatkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ciasto należnikowe można zrobić na jasnym piwie, ryba będzie inaczej smakować. Można zrobić zapiekankę z ziemniakami - na warstwie podgotowanych pokrojonych w grube plastry ziemniaków ułozyć kawałki przyprawionych filetów, znów ziemniaki i zalać mieszanką jajek, śmietany/jogurtu nat., soli, pieprzu, ziół. Piec ok. 30-40 minut w temp. 200 stopni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
*naleśnikowe Można zrobic gulasz rybno-pieczarkowy rybę w kostke, pieczarki w plastreki, poddusić z cebulą, doprawić, można zagęscić mąką. Dodać duuuużo natki pietruszki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość martulkaaaa
Na patelni smażę krótko pokrojoną czerwoną paprykę. Wyjmuję paprykę i dokładam kawałek masła, na tym smażę rybę, wcześniej posoloną i popieprzoną (nie wiem, czy bez panierki wyjdzie na zwykłej patelni, ja smażę na teflonowej). Rybę dzielę widelcem na mniejsze kawałki. W misce łączę rybę, paprykę, ugotowany makaron (rurki albo kokardki), jak trzeba doprawiam do smaku solą, pieprzem ewentualnie odrobiną oliwy z oliwek. Sypię dużą ilość posiekanej natki pietruszki. Mieszam i gotowe. Pycha :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wybrałam opcje kotlety rybne zmodyfikowane , z jajkiem surowym i gotowanym , bułka namoczona , sól pieprz i natka pietruchy były pyszne .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×