Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przez palce

Chyba nie potrafię kochać

Polecane posty

Gość przez palce

Zaczynam związek i jestem zauroczona partnerem, wiele mi się w nim podoba, widzę naszą przyszłość i się jej nie boję. Ale z czasem zaczynam dostrzegać jego wady, wszystko zaczyna mnie w nim denerwować. Jeden jest za powolny i siada jak panienka, je w obleśny sposób i nie mogę tego znieść. Inny krzywo stawia nogi i w złości plecie takie bzdury, że się zaczynam zastanawiać, jak to wytrzymam. Na dodatek potrafi też mnie obrazić słowami. Wtedy całkiem tracę ochotę na wszystko. Niczym mi nie imponuje, pisze do mnie smsy z takimi błędami, że tylko mnie to wkurza i rozżala. Zastanawiam się, czy kiedyś ułożę sobie życie z partnerem, którego będę w pełni akceptować. Ideałów nie ma. Jak rozglądam się wkoło, to widzę albo inteligentnych alkoholików, albo rodzinnych i bez nałogów, ale za to wtedy nie ma o czym rozmawiać, albo totalnych głupków, albo facetów, którzy nie chcą zakładać rodziny. Wiecznie jestem niezadowolona. Pewnie mam problem, bo szukam ideału, a trzeba się cieszyć z tego, że nie jest się samotnym pewnie.

Gość barbra strejsend
kiedys w koncu pokochasz :)

Nie wiem czy dobrze interpretuję sytuację, ale wydaje mi się, że albo nie jesteś gotowa na związek, albo nie spotkałaś jeszcze odpowiedniego faceta. Och, że wybrzydzasz, myślisz że panowie nie wybrzydzają? Pewnie że wybrzydzają :) Ja miałam podobnie, starałam się związać z kimś i zawsze mi coś przeszkadzało, potem zrozumiałam że nie jestem jeszcze po prostu gotowa na związek, a staram się w niego wstąpić na siłę :) jak poznałam mojego obecnego partnera, to nie doszukiwałam się wad i zrozumiałam że teraz jestem gotowa, a przecież on ma wady jak każdy inny, widzę je, ale akceptuje :)

Gość nie ma szans
pokarz mi kogoś co umie tak na dłuzej kochać ? :D nie ma takich związków a jak są to przymykają oczy na zdrady partnera bo tak im sie bardziej kalkuluje bo dzieci bo wspólne interesy ....... jak by sie ludzie umieli kochać to przede wszystkim nie było by tak na świecie jak jest ludzie wmawiają rożne rzeczy innym ludziom bo z tego jest kasa jakiś biznes terapie leczenie

"Tak na dłużej" to ile wg Ciebie? :)

Gość ahaha
nie ma szans jak sie nie zna zasad ortografii :O a swoja droga to moge pokazac 🖐️

Gość przez palce
Dla mnie 'tak na dłużej' to może być nawet do końca życia:). Chodzi o to, żeby czuć się pewnym, że to jest partner dla nas i że chcemy z nim być.

Gość mISTERYJNA PROWOKATKA
u mnie jest tak ze sie w pewnym cyklu znajomosci wycofuje..chyba nigdy nie bede w normalnym zwiazku