Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zapytuję

Ciąza a waga

Polecane posty

Gość Zapytuję

Witam kobietki. Moje pytanie dotyczy wagi będąc w ciąży. Otóż zaczął mi się 6 miesiąc, a moja waga wzrosła jedynie 2,5kg. Przed ciążą miałam normalną wagę do swojego wzrostu, żadna patologia ani w jedną, ani w drugą stronę. Teraz odżywiam się zdrowo i jem normalne, ani mniej, ani więcej, jedynie zdrowiej. Wyniki badań mam jak najbardziej dobre, ciąża od początku do teraz rozwija się prawidłowo, dzidzia też waży tyle ile powinna. Czy to normalne że ja tak mało przytyłam? Czy któraś z Was też ma podobne doświadczenia i może napisać mi czy mam się czymś martwić, czy może to nic niezwyczajnego?

Gość ddddoooodddd
nic tylko sie cieszyc. moja znajoma miala tak samo jak ty. najbardziej przytyla w 8 i 9 miesiacu ciazy. ogolnie przytyla 8 kg. dziecko urodzilo sie zdrowe.

Gość Zapytuję
No niby się cieszę, ale przyznasz że to trochę dziwne ;) Fajnie że mnie uspokoiłaś, czyli jest szansa że w ostatnich miesiącach waga mi podskoczy :) Nie zmienia to w faktu, że jedynie Ty do tej pory dałaś mi odpowiedź, więc chyba to jednak rzadka "przypadłość" ;)

Gość ddddoooodddd
przeciez przyrost wagi matki nie jestem wyzacznikiem zdrowia dziecka. ja mam wlasnie dwa skrajne przypadki. ta znajoma co juz wspominalam, co przytyla 8 kg i znajoma, ktora przytyla 34 kg. u tej co przytyla malo dziecko ma juz 2 lata i jest zdrowe jak ryba. a te drugiej non stop cos sie czepia. jak mialo kilka dni juz zlapalo zapalenie pluc. ogolnie ciagle lataja po lekarzach. pilnuj tylko zeby twoja dieta byla bogata we wszysztkie skladniki i wszystko bedzieOK

Gość Zapytuję
Dzięki, pilnuję diety, staram się dbać żeby wszystko było dobrze. Wielkie dzięki za odpowiedź 👄

Gość mamusiapiotrusia
ja jestem w 19 tygodniu przytyłam jakieś 3 kg wróciłam do wagi sprzed ciąży bo na początku ciągle wymiotowalam i schudłam. Brzuszek mam mały ciekawe czy mi urośnie wielki. Boję się że zamienię się w wieloryba. Jem mniej niż przed ciążą - zrezygnowałam ze słodyczy wcześniej jadłam strasznie duże ilości - a w ciąży mnie odrzciło od nich. Ciekawe jak to będzie, chciałabym po ciązy wygladac lepiej niz przed:-)

Gość Zapytuję
To i tak więcej ode mnie przytyłaś :) Fakt, ja też jem w ciąży mniej słodyczy i może to też jest powód. Mnie nie interesuje jak będę wyglądała, ważne żeby dziecko było zdrowe. Jak urodzę, to już wezmę się za siebie, dla chcącego nic trudnego!

Gość mamma 7777
Ja nie wymiotowałam,i schudłam do 4m jakieś 3-4kg.Byłam wystraszona ale lekarz mnie uspokoił,że to organizm przestawił się na wyższe obroty,wzrost poziomu hormonów itp.Dodam ,że nadrobiłam te kilogramy z nawiązką:(.Znajoma wymiotowała,schudła bardzo-miała te "niepowściągliwe"i choć wyglądała "biednie"taka chudziutka z brzuszkiem,to dziecko przy urodzeniu ważyło 4 kg(moje 3:) ).

Gość Zapytuję
Ojoj, to bywa naprawdę barrrdzo różnie!!! Ja też nie wymiotowałam ani razu, a jednak jak widać jakoś specjalnie nie tyję, dobrze chociaż że nie chudnę! A kto wie, może i ja nadrobię z nawiązką ;)

Gość mamma 7777
W siódmym miesiącu nie chciałam się ginekologowi przyznać do wagi:D(ważyłam się sama tuż przed wejściem do gabinetu).Poszłam na ugodę bo obiecał wpisać do karty 1kg.mniej:D Miałam pogadankę że w pierwszej połowie tyje się 0.5kgmiesięcznie(na 4 tyg.)a w drugiej połowie max 1kg na mies.(wyjątkiem jest 9 miesiąc w którym można nawet nic nie przytyć)a ja sobie przytyłam w 7 m 3kg :D(jesteś pierwsza której się przyznałam)

Gość kropa.
moja kolezanka przytyła 30 kg, straciła 17 i teraz stara sie wrocic do normalnej wagi. cieszyłabym sie na Twoim miejscu

Gość Mama2-letniejcórci:))
Gdy zaszlam w ciaze od okolo 3 miesiaca zaczelam strasznie wymiotowac nic nie moglam jesc bo od razu wszystko zwracalam, schudla 10kg z wagi 70kg do 60kg, pod koniec 5 miesiaca zaczelam tyc i przytylam 13kg, urodzilam córke od razu spadlam do 66kg, pozniej juz tylko chudlam teraz waze 57 kg, córka zdrowa mama też:)