Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość udkwowkskw

MATURA

Polecane posty

Gość udkwowkskw

Zdaje w tym roku mature, chcialabym sie dowiedziec jakiego typu pytania zadaja na ustnej maturze z poslkiego? i ile ich jest? Powiedzcie mi cos na ten temat

Gość pan polonista
1.czy jestes dziewica? 2.czy obciagalas? 3.czy robisz loda z polykiem 4. za ile? 5. czy dajesz analnie? po pytaniach egzamin

Gość SysioooLinaaa:)
Też zdaje mature w tym roku, ale niestety pytania mogą zadać różne, zależnie od tematu, jaki sobie wybrałaś, ale nie masz się co martwić, bo ustną zdają prawie wszyscy:)

Gość divanight
widzę że kolejna osoba z rocznika '92 ;]]

Gość fejsbooch
Pytania o książki na podstawie, których pisałas pracę. Nie wiadomo co dokładnie akurat komisji akurat przyjdzie do głowy :P

Gość udkwowkskw
Nie ja jestem rocznik 91 tyle ze chodze do technikum. Tak wiem ze na podstawie ksiazek ale chcialam sie dowiedziec jakiego typu to pytanie, moze kto mi poda jakis przyklad konkretny?

Gość odpowiem też ......
no np piszesz temat o rodzinie i przykładowo jedną z lektur na której się opierasz jest Nad Niemnem opisujesz jedną z rodzin i na tym przykładzie się opierasz w pracy ale komisja może zadać Ci pytania odnośnie całej treści książki jak i zapytać o inne rodziny opisane w książce ich koligacje itd.....

Gość KSWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW
dlaczego wybrałas ten temat ? z jakich książek korzystałaś przygotowywyując pracę ? dlaczego uważasz ,że ..... ( i tu teza zawarta w pracy)

Gość odpowiem też ......
dodam jeszcze że musisz znać treść każdej książki jaka posłuży Ci do napisania pracy jak i być przygotowaną na pytania typu dlaczego akurat ten temat ?....czy Ty postąpiłabyś tak czy inaczej ....pytań może być wiele zależy od komisji ale podstawa to znać lektury

Gość udkwowkskw
A czy np jesli mam jakis utwor dajmy na to z epoki romantyzmu to moga mnie zapytac cos o danej epoce? Mam nadzieje ze nie:(

zalezy jaki masz temat. jesli sobie nie poradzisz ze sowja praca to wtedy zadaja ci wiecej pytan zeby nadrobic punktami. ja np poradzilam sobie bardzo dobrze i mialam 3 pytania, nie pamietam dokladnie ale jakies takie - czy uzywam zapozyczen - wady i zalety uzywania zapozyczen -i dlaczego wybralam taki temat temat mialam zapozyczenia w polszczyznie czy jakos tak

Gość no..............
jeśli będzie się to wiązało bezpośrednio z Twoim tematem to czemu nie:P

balam sie jak cholrea ustnej. bylam pewna ze nie zdam, bo mam inny temat niz wszyscy, ze wszyscy mieli z lektor a ja mialam z jezyka i plakat dodatkowo, myslalam ze sie tym osmiesze ale jak widac oplacilo sie bo mialam najwiecej punktow przynajmniej z mojej klasy i powiedzieli ze najciekawsza prezentacja i oryginalna :D

lektur* ja wlasnie wybralam specjalnie jezyk zeby nie musiec czytac kazdej lektury od deski do deski, balam sie ze streszczenia nie wystarcza;p

Gość udkwowkskw
Moj temat to: Motyw winy i kary. Omow zagadnienie odwolujac sie do przykladow z roznych epok. Myslicie ze moga mnie zapytac o te epoki? Nawet jesli nie wiaze sie to bezposrednio z motywem winy i kary? Np w jakich latach dana epoka byla albo wymienic jakichs autorow z tej epoki;/ Prace juz napisalam ale tych pytan sie boje;/

dla mnie tematy z lektur sa nudne i glupie... wiec nie wiem nie pomoge ci . jakbys miala jakis z jezyka to bym mogla pomoc jakie moglabys miec pytania a tak to nie..

Gość SysioooLinaaa:)
Bardziej się boję matmy niż polskiego;( z maty jestem do bani a korki i tak mi nic nie dają bo z nimi czy bez dostaję kape xD