Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prowizja zero procent

Kupuje w BIEDRONCE i sie tego nie wstydze, wspieram polska gospodarke

Polecane posty

Wszyscy powinnismy zwracac uwage na to czy produkty, ktore kupujemy pochodza z polski. Po co kupowac jakis np. niemiecki szajs z LIDLA? wspierajmy NASZYCH rolnikow i przedsiebiorcow !! :)

Gość ja kupuje w LIDLU
bo LIDL to mądry wybór!

Gość in somnia
i dlatego kupujesz w sklepie który nie należy do Polaków? heh niezłe

Gość in somnia
to do autorki było jakby co

Gość uuuu dobrze wiedziec ze
od dzis mieszkamy w Portugalii

jezeli w sklepie ponad 90% produktow pochodzi z polski to mniejsze znaczenie ma dla mnie fakt, ze sam sklep nie jest polski bo niby ktory wiekszy market jest polski??

ale z Was przyglupy :) czytajcie ze zrozumieniem !

Gość ja kupuje w LIDLU
to lepiej kupuj w CYTRUSIE. 100% polski. naiwna jesteś myslac, ze w biedronce kupujesz polskie produkty.

no patrze na etykiety - widze, ze jest duza roznica np. w lidlu prawie wszystko pochodzi z niemiec, natomiast w biedronce wiekszosc produktow pochodzi z POLSKI - no chyba ze wszyscy producenci klamia i naklejaja polskie w\etykiety i oznaczenia tylko dla picu...

Gość pata taj
racja, popieram autorke, lidl sprzedaje najgorsze niemieckie gowno, jedzenie czuc chemia - fuj

Gość bvjhyre
bałabym się tam coś kupić, żeby się nie zatruć

Gość jukijuki
ty debilko, cala kasa z tych supermarketów zostaje wyworzona poza granice naszego państwa! zagraniczne supermarkety maja straszne ulgi podatkowe, co jest chore, bo polskie firmy płaca cała sume przez wszystkie lata! przez supermarkety swoje sklepy musza zamknąć polskie przedsiębiorstwa. otworzą jeden zagraniczny supermatket a już kilka małych polskich sklepików trzeba zamknąć. kupywanie w supermarkecie to straszna głupota i naiwnośc wiec nie masz sie czym chwalic, chyba że głupota i swoim pustostanem :/

co znaczy to "kupywanie" - to cos zwiazanego z defekacja??

Gość jukijuki
co? nie masz argumentów? widzisz... gówno wiesz o gospodarce a myslisz, że możesz tu kogoś umoralniać? :D najpierw sie czegos dowiedz o temacie a potem wypowiadaj na jakis temat bo widze że zielonego pojecia nie masz nawet o miejscu, w którym robisz zakupy :)

mam argumenty, ale nie chce mi sie dyskutowac z kims, kto nie potrafi poprawnie po polsku sie wypowiedziec :)

Gość ja kupuje w LIDLU
bo wole tańsze gówno jeść

Gość bogacz23
w takich sklepach jak biedronka kupuje biedota i plebs, tam sie sprzedaje największe gówna od różnych producentów...

Gość co to je wyworzona
??? jukijuki po pierwsze zajrzyj do słownika ortograficznego czasem po drugie pokaż mi polski market biedronka ma kapitał zagraniczny jak prawie wszystkie markety, kasa z utargu jest wywożona za granicę, ale jeśli coś kupujesz polskiej produkcji to najpierw polski producent sprzedał marketowi, więc polska gospodarka też się jakoś kręci dzięki temu, co innego lidl gdzie wszystko jest z niemiec sprowadzane w dodatku jest to gorszej jakości, niektórzy sobie nie zdają z tego sprawy bo sie nie znają zupełnie na jakości, nie czytają etykiet oi mają spaczone wyczucie smaku

Gość bogacz23
ja kupuje w realu bo lubię pić niemiecką spermę w jogurtach

co to je wyworzona - dzieki, wlasnie o to mi chodzi, tylko nie chcialo mi sie z takim mlotkiem, jak jukijuki, dyskutowac :)

Gość mo tak tylko że taki duży
odbiorca, kupuje z maxymalnie niską marżą i maxymalnie długim terminem płatność .... czytaj polski producent zapieprza za marne grosze i czeka misiącami na zapłatę :O

Gość mala milankaa
dokładnie moj znajomy jest prawnikiem w biedronce i ta cała kampania reklamowa o polskich produktach to pic na wode placa bardzo malo polskim producentom i to z opyznieniem ponad 90 dni!!!! od 30 dni na przelew a do tego produkty tam sprzedawane to mega syf ale zeby to wiedziec trzeba czytac etykietki bo nie tylko biedrona takie syfy wciska

Gość co to je wyworzona
jak kupisz produkt zagraniczny to producent polski wcale nie dostanie zapłaty młocie, gdyby Polacy kupowali rodzime produkty, to niemcom i innym nie opłacałoby sie ich sprowadzać bo nikt by nie kupował, ale ten naród nigdy tego nie zrozumie

Gość Yattleya
tez lubie kupowac polskie produkty...a nie chinskie :P aczkolwiek jakos malo takich widuje w hipermarketach(np w tesco prawie w ogole) ale ktos wyzej mial racje - hipermarkety zarabiaja w cholere i to wywoza za granice-ale co zrobic, polska biedna byla dawnie a wszytskie wielkie firmy z zachodu mialy kase....a tak wielkiej firmy jak hipermarkety to sie bez mnostwa kasy nie zalozy(zreszta rynek i tak juz jest nasycony wg mnie) ale hamowa jest nie tyle to ze maja duzo nizsze podatki(rozumie ze to po to by przeciagnac inwestorow)ale to ze mimo ogromnych zyskow placa grosze pracownikom i ile sie slyszlalo np o ciezarnych co musialy w biedronce dzwigac i ukladac ciezkie towary, czy o jakis kobietach co w pieluchach musialy siedziec za kasa po ilestam godzin bo im nie pozwalali do toalety chodzic...