Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalka_87

Do kobiet które miały cesarkę

Polecane posty

Gość natalka_87

Hej mam pytanie czy po cc zakłada się majtki jednorazowe? Czy mogą być podkłady poporodowe i własna bielizna?

Gość mama po cc
nie ma przymusu nosic takiej czy innej bielizny po prostu zakładasz taka w jakiej ci wygodniej , ja nosiłam swoja tylko bawełniana

Gość natalka_87
Dzięki za odzew. A czy ogólnie bielizna swoja czy te jednorazówki nie będzie urażała blizny po cc?

Gość kijevna
najlepsze by były majtasy, które da sie podciagnac wysoko na brzuch, u mnie ani jednorazowki ani swoje sie nie sprawdzily:( dostalam w szpitalu majtki z gazy z wysokim stanem, ktore okazaly sie rewelacyjne

Gość mamamama26
kup sobie majtki siateczkowe wielorazowe takie do prania - zwykłe bawelniane u mnie się niesprawdziły bo nieraz zdarzyła mi się "wpadka" i całe się zalały i były dosłownie do wyrzucenia - a te wystarczyło wypłukac choćby pod kranem - na dodatek były super wysokie na brzuch u nie uciskały blizny a niewiem skąd ale wszystkie zwykłe majtki kończyły się własnie na niej - ja jeszcze w domu używałam tych wielorazowych - tu masz linka pierwszego lepszego jakiego znalazłam http://allegro.pl/najlepsze-majtki-siatkowe-poporodowe-wieloraz-s-i1354406155.html

Gość a dlaczego
siateczkowe były fajne na sam początek, a potem zwykłe bawełniane się sprawdzały . najlepiej mieć jedne i drugie i w zależności od okolicznosci zakładać ;-)

Gość mamamama26
a kupisz je normalnie w aptece - miałam cc 3 miesiące temu więc jesten na bierząco w tym temacie :) i kup sobie always night - te zwykłe grube classic - bo te podkłady poporodowe to też jakas masakra - wielkie, nieprzyklejane więc gonią strasznie i niewsiąkają prawie nic - ja ich używałam tylko w szpitalu a od wyjścia już tylko alwaysów

Gość abcdefghiiii
majtki właśnie takie są super - podkłady to też te mieli u mnie w szpitalu "na stanie" i są kiepskie ale wszystkie podklady są takie więc na początek jakoś się z nimi przezyje

najlepsze wg mnie są podkłady Bella ( właściwie to pieluchy ;P). Natomiast co do majtek to ja byłam zadowolona z tych jednorazowek. Wysoko na brzuchu były i są bardzo delikatne więc mowy o urażaniu nie było ;)

Gość :(:(:( ehhhh
możesz ubierać to w czym ci wygodnie. Ale polecam jednorazowe majtki bo jednak jak ci podkład przesiąknie to tylko wyrzucasz nie masz problemu, ja nosiłam jednorazowe byłam zadowolona bo nie uciskały mi rany, polecam kupić rozmiar wększe niż nosisz.

Gość :(:(:( ehhhh
bellik Też byłam zadowolona z podkładów Bella.

Polecam majtki takie specjalne po cesarskim cięciu i operacjach brzucha, z tego co pamietam mój mąż kupował na glg bielizna, nie pamiętam nazwy więc trzeba by poszperać. Wiem tylko , ze są to majtki przebadane klinicznie i u mnie sie sprawdziły