Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamam N

czy to poczatki skazy-foto

Polecane posty

Gość mamam N
>>>>>>>>>>>>>

Gość mamamama26
mi to niewygląda na skaze - mój mały miał odrazu całą buzie od policzków w takich drobnych krostkach które czasem były czerwone a czasem bladły - ale były bardzo szorstkie w dotyku - i szły dalej na uszy i za uszami - a potem zaczeły się zielone kupy i to przesądziło że skaza - idź do dermatologa bo takie dzieci mogą mieć kilka powodów takiej buzi - a jeszcze zapytam o zachowanie twojego maluszka - mój był bardzo niespokojny, płakał wieczorami, nieraz w nocy itd a po nutramigenie na skaze jak ręką odjął

Gość mamam N
ostatnio jest wlasnie niespokojna, wierzga nogami jakby ja bolal brzuch... czasami zrobi zielona kupe... kurcze zdjecia w pewlni nie oddadza tego co ma na buzi, te zmiany sa drobniutenkie czerwone i na czole w kolorze skory... bledna jak jestesmy na spacerze. Mala jest na zwyklym bebilonie

Gość mamamama26
mój też był na bebilonie - potem na gerberze aż zaczeły się non stop wodniste zielone kupy - poczekaj jeszcze pare dni - jak to skaza to się rozwinie bardziej i buzia i kupki - u nas na początku też były troche zielonkawe albo raz za czas a po jakiś 2 tyg już były wodniste i tak zielone jakby się mały najadl skoszonej trawy...

Gość mamam N
i caly czas takie robil???? kurcze.... a powiedz mi jeszcze czy po zmianie mleka zmiany szybko zniknely ??

Gość mamam N
moze ktos jeszcze obajrzy te zdjecia i sie wypowie

Gość mamamama26
tak - były po 2 dziennie takie wodniste zielone - a po nutramigenie kupki są podobne - takie błotniaste, zielonkawe też bywają ale to podobno normalne przy tym mleku bo to jakieś białko jest zhydrolizowane - ale buzia się poprawiła i dziecko się uspokoiło - niebyło placzu - w nocy ładnie śpi - normalnie jak inne dziecko i to było dosyć szybko zauważalne po zmianie mleka - w ciągu doslownie kilku dni - po 2 opakowaniach jakoś bo wtedy byliśmy na kontroli u lek a na buzie to kup sobie mydełko oilan i krem z oilanu - tu masz linka jaki http://www.doz.pl/apteka/p51565-Oceanic_Oillan_Baby_krem_delikatny_do_pielegnacji_twarzy_i_ciala_75_ml i smaruj dwa razy dziennie

Gość mamam N
myslisz ze te krosteczki zejda po tym oilanie???

Gość mamam N
a kiedy pierwszy raz wyszla ta wysypka u twojego dziectka i ile ma teraz??

Gość mamamama26
mojemu się pojawiła jakoś w 2 czy 3 tyg życia - położna mówiła że może trądzik, może łojotok, może skaza - obserwować co będzie dalej - i zmieniliśmy mleko bo po bebilonie miał zatwardzenia na gerber i była coraz miększa i bardziej zielona - teraz mały ma 3,5 miesiąca

Gość mamamama26
jak ma skaze to po samym oilanie niespecjalnie zejdą - bo alergen jest dalej podawany - ale złagodzą i jest dla dzieci alergicznych wlasnie - jak to nie skaza to powinny zejść

Gość mamam N
w takim razie jutro kupie i zobaczymy , poobserwuje mala czy sie zmiany nasilaja czy moze sa mniejsze.

Gość mamam N
moze ktos sie jeszcze wypowieeeeee

Gość mamam N
podnoszeeee

Mój mały zaczął od Bebiko, miał problemy z kupą, zmieniłam na Nan. Pojawiły mu się na twarzy kropeczki, które widoczne było pod światło a twarz była chropowata.Z uszu zaczeła schodzić skóra a na ciele pojawiły się czerwone kropeczki. Pediatra przepisała Bebilon Pepti i wtedy wysypało go konkretnie, miał całe policzki w plamach, dostałam Nutramigen i maść robioną w aptece.teraz nie ma śladu po plamach.Wydaje mi się że to nie skaza, ale obserwuj dziecko.

Gość MamaAgniesi
Moja miala podobnie, najpierw takie kropczeki na twarzy pozniej zeszlo na delkolt brzuszek zgiecia.