Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Peonnniia

Siano na głowie. Pomocy!

Polecane posty

Gość Peonnniia

Witam. Do niedawna całkiem zdrowe, ładnie błyszczące włosy - od niedawna siano na głowie. Szczerze mówiąc nigdy o nie specjalnie nie dbałam. Mam naturalny kolor średni brąz, farbuję na ciemny brąz więc nie jest aż taka radykalna zmiana jak w przypadku rozjaśniania. Prosz o rady jak przywrócić im ładny wygląd środkami dotępnymi w drogeriach kosmetycznych (Sephory i Drogerii Natura nie ma w moim mieście, Jest Douglas, Rossmann, Schlecker i inne mniejsze sklepiki). Pozdrawiam!

proponuje odrąbać siekierą, sposób niezawodniaszczy

Gość Peonnniia
Hehe, wolałabym jednak spróbować poprawić ich kondycję. Odrąbanie to ostateczność :D

no to w takim razie proponuję odżywkę nabłyszczającą w Sprayu Gliss KUR (różową) i jedwab w płynie :D Ewentualnie jak nie zadziała to odrąbać :P

Gość Peonnniia
Ten jedwab poprawi kondycję włosów? Bo ja akurat mam, taki w małej buteleczce, czyba Chi czy jakoś tak, kiedyś kupiłam. Moje koleżanki polecały używać go przed prostowaniem włosów, ale ja mam włosy proste jak drut i tak leży w szafce od pół roku :)

Jedwab jest coraz częściej cennym składnikiem wykorzystywanym w kosmetykach przeznaczonych do pielęgnacji włosów. Proteiny jedwabiu niedawno odkryto także jako składniki szamponów i odżywek dla suchych włosów. Skutecznie działającą odżywką jest tzw. płynny jedwab do włosów, który ułatwia jednocześnie układanie fryzury. Obecne w nim proteiny otaczają włosy cienką, niewidoczną otoczką, która działa ochronnie i równocześnie regenerująco. Preparat zapobiega również puszeniu i elektryzowaniu się włosów oraz zapobiega ich przesuszeniu. Jedwab w płynie umożliwia intensywną kurację pielęgnacyjną włosów. Oparta na jedwabiu formuła kuracji odbudowującej oraz wyselekcjonowane substancje pomocnicze otulają włos ochronną warstewką jednocześnie go nie obciążając. Wyśmienicie odbudowuje strukturę włosa, zapewniając długotrwałą ochronę włosów i skóry. Pomagają utrzymad ich elastycznośd i wytrzymałośd nadając jednocześnie jedwabisty połysk Ale nie dawaj dużo, parę kropli

Gość Peonnniia
W takim razie jeszcze dzisiaj sobie nałożę na noc, taką kurację zrobię, bo rano i tak myję włosy. Dzięki wielkie za radę, nawet nie sądziłam, że to taki ceniony kosmetyk :) dobrej nocy!

Gość AmandaWood
Olej kokosowy lub palmowy polecam.

Gość takpytamtylko
Tyle, że pod nazwą "jedwab" sprzedawany jest przeważnie silikon, a ten to włosom nic dobrego nie robi :P

Gość przyszla niedoszla fryzjerka
takpytamtylko - dokladnie :O Często oprocz sylikonow jest jeszcze alkohol, jak uwazacie ze to cos wam zregeneruje wlosy to powodzenia :O

Gość Peonnniia
Oj, to jaki ten jedwab kupić? A co myślicie o oliwie z oliwek?

Gość Peonnniia
OK, dziekuję bardzo :)