Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozowe paznokcie

szybki i smaczny obiad.

Polecane posty

Gość rozowe paznokcie

hej, dajcie prosze pomysly na jakis pyszny i dosc szybki obiadek :)

Gość rozowe paznokcie
moze dla ciebie gowno jest przysmakiem,ale na pewno nie dla mnie :-)

Gość te coca cola
taka bida jak ty nic innego nie zje :)wiadomo ze chodzi o kase bo jak jest kasa to i z pomyslami na obiad niema problemu :)

Gość rozowe paznokcie
hehehe nie ma bidy,jestem po wyplacie ;-) zamieszkalam z chlopakiem, siedze w pracy i mysle co dobrego moglabym zrobic nam na obiad,a jestem ograniczona w czasie bo koncze o 15 zanim wroce bedzie 15,30 a on juz po godzinie bedzie..

Gość te coca cola
"niema biedy bo jestem po wyplacie" no tak obiady tylko po wyplacie a potem gowno:)ha ha

Gość rozowe paznokcie
coca cola, walnij sie w leb 🖐️ a zupke jarzynowa zrobilam ze 4 dni temu. Mysle nad zmieniakami, kalafiorem z bulka tarta i nie wiem jakie miesko?? nie mam ochoty na schabowe...jakie by pasowalo?

Gość ollla boga
kalafior i ziemniaki to juz nie pasuje!!!!a jescze jak bys dal schabowe do tego to juz wohole, gyst masz wyrafinowany, niema co:)

Gość te coca cola
kalafior i ziemniaki a ha ha ha biedny facet:O albo jedno albo drugie glupia sciero

buła smażona= same kalorie dużo lepiej użyć np. oliwy/oleju z przyprawami albo nawet samym czosnkiem a co do mięsa - każde będzie pasować, a najszybciej - pierś z kurczaka

Gość rozowe paznokcie
Ewa, Ty masz zawsze milion pomyslow, daj jakis na cos smacznego i szybkiego w wykonaniu ...🌼

na szybko i smacznie to robię tak: frytki gotowe wrzucam do piekarnika wg przepisu na opakowaniu (niezdrowe i kaloryczne) plastry karkówki zestekowane w sklepie z cebulka i czosnkiem na patelnie, najpierw smaże lekko, potem duszę surówka - coś z gotowych, np. buraczki zasmażane

Gość rozowe paznokcie
to co mam mu dac samy kalafior z miesem ???czy co proponujesz?>glupia pisto :)

Gość kkkiiikkkaaa
Ja dzisiaj mam kurczaka po chińsku. Kroisz piersi kurczaka w kostke lub paseczki, podsmażasz na patelni z cebulką, wrzucasz do garnka. Dodajesz paczkę mrożonych warzyw chińskich i odrobinę wody, dusisz jakieś 10-15 minut i przyprawiasz przyprawą chińską 5 smaków, solą i pieprzem. Je się z ryżem.

Gość kkkiiikkkaaa
Poza tym co jest złego w kalafiorze z ziemniakami? U mnie zawsze sie tak jadało i do tego jakieś mięso.

Gość spagetti bolonese pycha
i szybko sie robi

Gość tez proponuje spagetti syte
szybko nie zabiera dużo czasu ...kup po drodze to co trzeba jakies zioła bazylie obowiązkowo ...

Gość rozowe paznokcie
kochani, dziekuje za pomysly, ja chyba jestem milosniczka szybkich obiadow, bo ostatnio wlasnie byly frytki,pozniej spagetti pozniej kurczak z ryzem i warzywami...moze neich ktos napisze co dzis robi na obiad i ja z tego skorzytsam :-)

Gość kkkiiikkkaaa
A lubicie curry? Bo ja czasem robię coś takiego: podsmażam mięso mielone z cebulą, do tego dodaję żółta paprykę i zielony groszek w puszcze i zalewam jogurtem naturalnym. Dusze jakieś 15 minut i przyprawiam spora ilością curry. Też jemy z ryżem.

Gość ale manie szybko i smacznie
to jest makaron ze szpinakiem albo kuskus z warzywami.... nie lubię gotowców ze sklepów, same konserwanty :O

z curry kurczaka robię często, jakoś pasuje mi do białego mięsa, chociaz niekoniecznie

Gość kkkiiikkkaaa
Chilli con carne: znowu podsmażone mięso mielone z cebulką, do tego czerwona papryka pokrojona w kostkę, puszka pomidorów (lub świeże w sezonie), mozna też dać kartonik przecieru pomidorowego (ale nie koncentratu). Przyprawiam gotową przyprawą do chilli con carne lub przyprawą do kuchni meksykańskiej, ale można tez samemu doprawić chilli i papryką w proszku i kuminem. Ma się dusić 15-20 minut, pod koniec duszenia dodaję puszkę czerwonej fasolki i małą puszke kukurydzy. Do jedzenia z ryżem lub z samym chlebem:)

Gość rozowe paznokcie
postanowilam zjem gówno :o