Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam tego dosyc!!!

moja narzeczona przestala o siebie dbac!!!!:(

Polecane posty

Gość Serena M21
sztuczkę *

Gość Serena M21
Jest smutna i nic nie chce bo jest gruba. Musi schudnąc to jej pomoże

Gość poula2255
ona ma depresje. Po tym ostatnim opisie jestem tego pewna. spróbuj znalesc jakies solidne artukuły sam poczytaj a potem podsun jej. Zrozumie ze sie o nia troszczysz ale tez bedzie wiedziala ze to sie z nia dzieje to nie jest JEJ WINA. To wazne na samym poczatku uswiadomic sobie z czym walczymy. potem powinniscie najpierw razem a potem ona sama isc do psychologa. pomógłby...

Gość mam tego dosyc!!!
no wiem ze durny pomysl z ta kobieta ale tak przez mysl mi przeszlo ze moze akurat ja to ruszy ze moze mnie stracic i cos z soba zrobi.No ale z drugiej strony moze byc na odwrot i juz calkiem sie odetnie ode mnie.Ok tak czy siak nie bede tego probowal.Porozmawiam z nia jeszcze raz i zasugeruje jakas wizyte u psychologa.Moze sam powwinienem sie wybrac do niego i spytac co ja mam zrobic,jak ja tam zaciagnac. Chcialem wykupic nam wakacje ale skonczylo sie awantura.Powiedziala ze nawet jesli ja zmusze zeby poleciala to mam wiedziec ze ona z pokoju hotelowego nie wyjdzie przez caly tydzien.

Gość szampan z truskawkami
tak sobie myślę, że do Polski nie chce jechać, bo się wstydzi:( wychodzi na to, że dziewczyna ma depresję i na siłę jej z tego nie wyciągniesz. przydałby się psycholog, ale prawdopodobnie, jak jej zaproponujesz, to usłyszysz, że to bez sensu, i że traktujesz ją jak wariatkę. baaardzo trudna sytuacja. nie wyciągniesz jej z domu, póki nie poczuje się lepiej w swoim ciele. też bym zaczęła od artykułów, książek. z jednoczesną zmianą stylu życia - inna dieta, dużo spacerów, ale bez ciągania jej po znajomych, centrach handlowych itd. trzeba też powolutku rozbudzać w niej dawne pasje. niech na tych spacerach cyka zdjęcia. kurczę, ja wiem, że te rady wydają się strasznie śmieszne i głupie, ale depresja pozbawia Cię chęci do wszystkiego i od takich głupot trzeba zacząć, od oswajania się ze wszystkim.

Gość poula2255
pomoc specjalisty koniecznie potrzebna. Swoją droga fajny z ciebie facet ze chcesz ja wspierac. naprawde trzymam kciuki za was!

Gość tak to nieraz bywa
DEPRESJA jak nic, do psychologa musicie iść. Musisz jej wytłumaczyć, że psycholog nie jest od wariatów, nawet małe dzieci matki zabierają do psychologa jak jest coś nie tak.

Gość mam tego dosyc!!!
poczytam o depresji bo cos mi sie wydaje ze to jednak to,ze caly ten stan jest spowodowany tym ze ja ma.Tylko powiedzcie mi od czego?bo miedzy nami ukladalo sie dobrze,lubi tu mieszkac,miala pelno nowych planow na przyszlosc.nagle cos sie stalo i przestalo jej zalezec na czymkolwiek.Czy jest mozliwe zeby to bylo przez wage???wczesniej jak byla szczupla byla inna i dopiero jak zaczela tyc zmieniala sie z kazdym dniem.Czytalem ze od nieodpowiedniego jedzenia mozna dostac depresje.Ona je duzo slodycczy,fastfoodow i pije nalogowo coca cole.Mysle juz nawet ze sie od niej uzalenila.

Gość poula2255
waga to był mógł być jeden z powodów zaostrzenia sie. Ale nie jedyny napewno. Depresja nieraz bierze dosłownie z niczego.

Gość tak to nieraz bywa
Może być przez wagę, nie akceptuje własnego ciała, nie daje sobie sama z tym rady o czym więcej kg. tym bardziej wpada w depresję. Tak myślę że to od tego mogło się zacząć, odcięła się od znajomych wstydzi się własnego faceta i jest na jego utrzymaniu.Wydaje mi się że na chwilę obecno nakłada się wiele czynników z którymi on sobie już nie radzi-takie zamknięte koło. A tak poza tym to chciałabym mieć takiego faceta jak TY:)

mogła przytyć, zacząć czuć się z tym źle, potem nie mogła zrzucić nadwagi, zaczęła się depresja, jadła więcej, tyła, znowu frustracja, waga rośnie. depresja mogła mieć inną przyczynę, kłopoty często się zajada, a potem już leci. ja myślę, że niekoniecznie waga jest jedynym problemem. tu może być coś głębszego. ale od tego jest psycholog.

Gość tak to nieraz bywa
miało być ona sobie już nie radzi*

Gość mam tego dosyc!!!
dzieki za wpisy,za pomoc i za mile slowa w moim kierunku.Nie mysle ze jestem jakis nadzwyczajny,czasami mam juz tego kompletnie dosyc ale jak tak glebiej sie zastanowie nad tym wszytskim to wiem ze nie chce byc bez niej,wiem ze jest ta jedyna.Chcialbym jedynie zeby byla taka jak dawniej,zeby sie usmiechala,zeby wyggladala inaczej,ladnie,zadbanie.Nie chodzi mi o to zeby jakims plastikiem byla ale ona naprawde zle wyglada,nawet ma juz blizny od wygniatania tego tradziku.Wiem ze jej ubrania sa jakas barykada przed swiatem,ze sie w nich chowa.Cale lato przechodzila w czapeczce i teraz tez widze ze sie pod nia ukrywala. Wiem ze poszukam psychologa,pojde sam na pierwsza wizyte i popytam co i jak dalej i to cchyba bedzie najmadrzejsze rozwiazanie.Myslale tez ze moze powinienem jej kupic nowy aparat.Wiem jaki chciala miec wiec moze to ja rozweseli.A nawet jesli nie teraz to napewnko w przyszlosci.Jakos dzieki wam poprawil mi sie chumor bo jak tu zaczalem pisac to bylem na nia wsciekly a teraz inaczej na to spojrzalem i widze ze to nie jest zwykle lenistwo tylko cos wiekszego i ze musze ja z tego wyciagnac,no bo tko jak nie ja.Przeciez tu nikogo nie ma.

o kurde.. fajny temat,, fajny facet z Ciebie... może jej zaproponuj dietę dukana?? na tej diecie każdy kogo znam schudł po 20 parę kg.. moja siostra 10 kg w tydzień.. a jedzenia na tej diecie pycha.. poczytaj o tym.. oczywiście bez psychologa się nie obejdzie.. powodzenia wam życzę..

Gość tak to nieraz bywa
Masz rację, idź sam do psychologa i powiedz mu to wszystko, może on da Ci dobrą radę jak jej pomóc można. Życzę powodzenia niech Ci się udz, trzymam za Was kciuki ;)

Gość zgadzam się, że fajny facet
z Ciebie a ona jest szczęściara, chociaż jeszcze o tym nie wie. Powodzenia Wam życze!

ja też, ja też! powodzenia!:) dużo cierpliwości, dużo zrozumienia, dużo pracy, ale z depresji się wychodzi!!!

Gość poula2255
przyłączam sie do poprzednich postów! duuuuużo siły życze, napewno beda ciezsze momenty, przeszkody, ale razem napewno was sie uda! Z tego gówna da sie wyjść na prostą, a jak razem to pokonacie to napewno wasz zwiazek zyska jeszcze wiecej!pozdrowienia

Zacznij od tego ze kup jej bon z tej strony http://www.groupon.pl/ , tu znajdziesz fajne oferty do fryzjera , kosmetyczki , zacznij od tego (trzeba zagladac tam codziennie bo oferty codziennie sie zmieniaja, wiec trzeba trafic na to co sie chce ) Jak zrobi sie cieplej zaproponuj uprawianie wspolnego sportu , np. wlasnie rolki jak ktos juz napisal , czy basen, bieganie , moze jak zrzuci pare kilo to poczuje sie atrakcyjniejsza, wtedy sama bedzie chceiala fajnie wygladac. Albo zacznij komentowac fajnie ubrane dziewczyny, ale np w sposob ze ona fajnie by w tym wygladala , czy ze ta fryzura by jej pasowala.

a , mieszkacie za granica, wlasnie doczytalam , a gdzie bo groupon jest tez np. w Anglii www.groupon.co.uk

żadnego komentowania innych dziewczyn!!!! od razu można jej powiedzieć "jesteś do niczego":O

Gość hfghfghfghg
a jak się wam układa jeśli chodzi o sprawy łóżkowe? sypiacie ze sobą?

Gość hjjjjjjfvb
Moj facet tez schudl w 3 miesiace na Dukanie 20 kg wiec polecam te diete. Nie jest to dieta gloduwkowa i jedzenie jest smaczne. Zaproponuj jej to. Ja swojemu bardzo pomagalam w diecie, gotowalam, sama czesc produktow jadlam zeby bylo mu razniej i przeszedl przez ta diete ze mna i teraz super wyglada. A poza tym fajny z ciebie facet ale troche za dobry jestes. Nie o to mi chodzi zebys sie nagle jakims draniem stal, ale przestan jej na jakis czas dogadzac, zmiatac pylek spod stop. Ona nic nie daje od siebie wiec dlaczego ty tak duzo jej dajesz. ZA DUZO DAJESZ OD SIEBIE. odpusc troche na jakis czas, badz czasem obojetny i moze zastanowi sie nad soba. Zobaczy twoja zmiane i moze zacznie sie zmieniac. Ona jest pewna ciebie , ma wikt i opierunek nowy samochod i sie rozleniwila i nie chce jej sie nic robic w zadnym kierunku. Psycholog moze pomoc, ale chyba bedzie lepiej zebys sam do niego poszedl i dowiedzial sie jak na dzien dobry z nia postepowac. Poczekaj troche z oswiadczynami, bo to wolgole ja moze rozleniwic i nic nie bedzie robic zeby polepszyc wasza relacje i cos zrobic ze soba.

Gość manijka
Dziewczyna ewidentnie ma depresję. Wszystkie objawy na to wskazują, a wiem coś o tym, bo sama zmagam się z jej nawrotami. Myślę, że jednak potrzebna jest pomoc psychologa. Poza tym chwilowo nie zmuszaj jej do aktywności, bo jeszcze bardziej się wycofa. Postaraj się o nią dbać w taki "niewidzialny" sposób. Pomyśl o jedzeniu, jakie macie w domu. Kto robi zakupy? Jeśli Ty, to postaraj się stopniowo przechodzić na zdrowsze jedzenie. To rzeczywiście ma wpływ na samopoczucie. Poza tym ona na pewno ma za mało magnezu. Brak magnezu odpowiada za ogromną ilość depresji. Czekolada nie pomoże, a wręcz zaszkodzi, musisz kupić tabletki z magnezem i wit. b5 czy jakoś tak. Na szczęście magnez nie jest drogi. Poza tym poczytaj o tym, jakie produkty zawierają dużo magnezu i kupuj je. Trzeba uważać, żeby nie przesadzić z orzechami, bo tuczą. Odpowiednio doświetl mieszkanie. Jak się siedzi w ciemnicy i nie wychodzi na zewnątrz, po kilku miechach depresja gotowa. Wymień żarówki w domu na silniejsze, włączcie dodatkową lampę czy coś. Okazuj jej dużo czułości, całuj ją, dotykaj, ale tak nienachalnie, żeby nie zauważyła, że robisz to jakoś specjalnie. Wychodźcie sobie często na spacery, najlepiej kupcie psa, żeby być zmuszonym do regularnych wyjść z domu. No i oczywiście pogadaj z nią, że zależy Ci na jej szczęściu, że kochasz ją i widzisz, że przechodzi przez ciężkie czasy. I że są ludzie, którzy mogliby jej pomóc to przezwyciężyć. Jak się upora z najgorszym, to wtedy dopiero przyjdzie czas na ciuchy, fryzjerów, kosmetyczki. Może też kup jej dobry aparat fotograficzny, jeśli jeszcze go nie ma, ale nie wspominaj nic o tych studiach, bo znowu uzna, że ją poganiasz do czegoś, a ona nie daje rady. Trzeba to z wyczuciem robić. No i poczytaj o tej depresji. Jeszcze wszystko może być dobrze :)

Gość karmelka25
to ona ma bardzo zaniżone poczucie własnej wartości,mów jej codziennie że jest piękna,a przede wszystkim najpiękniejsza dla Ciebie

Gość reaguj poki czas!
ja mialam jak twoja dziewczyna. Poznalam cudownego faceta ktory by mi nieba przychylil i tak mnie rozpieszczal ze przytylam 10 kg. Stalam sie ponura z duszy towarzystwa stalam sie odludkiem. On niesamowicie przystojny mial rzesze fanek a a ja wczesniej duze powodzenie. Po 2 latach wzielam sie za siebie schudlam 10 kg i dawna ja wrocilam, niestety przez moje fochy on zmienil sie nie d6 poznania

Gość reaguj poki czas!
dlatego z calego serca polecam diete dukana bo te nieszczesne 10kg zrzucilam w 1,5miesiaca

Gość eh ach oh uu!
masakra

Gość galicjadelicja
wypier******* z tą dietą dukana - w każdym temacie jest ten spam

Gość niech się zbada!!!
ona ma chorą tarczycę!!! Książkowe objawy!!! Musi zbadać poziom hormonów. Po dobraniu odpowiedniej dawki leku zobaczysz jak się zmieni.