Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juliaaaaaaa222222222222

czy możliwe jest zajćie w ciąze kiedy sie bierze tabl?

Polecane posty

nie bralam ich zbyt regularnie :( on konczył we mnie ciagle.. w trakcie miesiąca wiele razy.. teraz okres mi sie spóźnia. jakie jest prawdopodobienstwo? to ,że jednak brałam tabl obniża znacznie prawdopodobienstwo?

żaden środek nie zabezpiecza w 100% tym bardziej jeśli się go nieprawidłowo używa.

tak zaszłam kiedyś w 3 ciążę ! ale nieżałuję wcale dziś jest wspaniałym synem

Gość drabina-bez-szczebli
Pewnie jestes w ciąży. Jezeli konczyl w tobie a ty nie bralas regularnie to 90% szans ze jests w ciazy

jest możliwe niezbyt rozsądnie do tego podchodziliscie, skoro nie chcecie mieć jeszcze dzieci jeśli okaże się, że jednak nie jesteś i dalej bedziesz stosować antykoncepcje to ustaw sobie przypomnienie w komórce

Gość yyyyyyuuuuuuu25852
tak to jest jak dziewczyny biora tabletki jak chca. to nie sa cukiereczki do cholery! zrob lepiej test, mozesz byc w ciazy

ten okres dopiero 3 dni mi sie spóznia ,ale zawsze dostaje go co do dnia ,albo dzien opoznienia :( zrobiłabym test ,ale sie boje

Gość yyyyyyuuuuuuu25852
3 dni przy tabletkach to mega dużo! zrob ten test a jak ci sie tym razem udalo to niech to bedzie nauczka na przyszlosc

a już pare razy mi sie tak udawło więc myślalam ,że tak łatwo w ciąze nie zajdę. ale wtedy mi sie okres nie spóźniał wiec teraz naprawde się martwie.. On ma 33 lata wiec skoro nie miał jeszcze dzieci to pomyslałam sobie ,że może tak łatwo nie można z nim zajść.. Może myslicie ,że jestem skonczona idiotką że tak pomysłałam ,ale coż..kiedys kochaliśmy się z gumką ,ale mieliśmy wtedy problemy z seksem pewne

Gość ciekawska?
A jak nieregularnie bralas te tabletki? Mowimy o godzinach czy dniach?

Gość no ale zaraz chwileczkeł
Ale masz miec krwawienie z odstawienia, tak? No to czekaj, może pojawić się dzień przed wzięciem kolejnej tabletki i potrwać pół dnia, może nie być go wcale albo delikatnie poplamisz - tak też się zdarza, nie panikuj. Poczekaj do końca 7dniowej przerwy, jak okres nie przyjdzie, zrób wtedy test. Ale co racja to racja, po co bierzesz tabletki, skoro nie chcesz mieć dzieci, a nieregularnie je zażywasz?

np brałam czasem dobę później 2 naraz i tak pare razy się zdarzyło . w sumie wzięłam wszystkie ,ale brałam je z opóźnieniem duzym

Gość szampan z truskawkami
myślał indyk o niedzieli, a w sobotę łeb ucięli. dzieciak jesteś i tyle, do tego głupi. branie tabletek nie zwalnia od myślenia:O niestety prawda jest taka, że być może jesteś w ciąży.

raz brała, raz nie brała, a czasem dwie naraz jezu, skąd się takie idiotki na świecie biorą ?????? los powinien cię trojakami pokarać! może wtedy nabrałabys rozumu, chociaz wątpię, bo jestes megacieżkim przypadkiem głupoty

Gość karmelka25
jak się na tabsy nastawiłaś to trzeba było się ich trzymać,albo jak mawia moja babcia: cipka na kłódkę!!!

Jak bierzesz tabletki regularnie to szanse na zajście w ciąże są mniej niż 1 % ale są. Jak bierzesz nieregularnie to tak jakbyś nie brała wcale, bo w trakcie gdy nie wzięłaś tabletki mogło dojść do owulacji, więc szanse bardzo bardzo rosną. Zrób test.

1 zapomniana tabletka nie niweluje dzialania wzietych wczesniej 1 pewnie tak, ale w temacie nie mówimy o jednej ... ;) I gdyby było zawsze jak mówisz, to nie było by ciąż z zapomnianej tabletki/tabletek bo przecież wcześniej brałam. A później suprise w postaci dodatkowej kreseczki, ale co tam, jedna kreska w tą czy w tamtą :D

Gość karmelka25
to wszystko na nic będzie bebiko

Gość ciekawska?
No to faktycznie po co wogole bralas te tabletki. Radze isc do apteki po test i koniecznie daj nam znac ;-)

ajtam ajtam, zaraz koniecznie mnie tam to średnio interesuje