Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LadyBambini92

AWF WARSZAWA

Polecane posty

Gość LadyBambini92

Witam. Chciałabym studiować wychowanie fizyczne na warszawskim AWF-ie. Czy trudno jest się tam dostać? Na maturze zdaje rozszerzony polski, podstawowa biologie i podstawowy angielski.

Gość sołsad!
dostaniesz się na luzie.

Gość LadyBambini92
A muszę jakoś super ekstra te matury zdać, np. każda co najmniej na ponad 80%? Na probnych maturach z tych przedmiotow nie zeszłam poniżej 76%.

Gość hjdhkkkkk
lepsze jest WSTG w Zakopanem

Gość LadyBambini92
No akurat zalezy mi zeby to był wlasnie AWF w Warszawie ;). Planuje jeszcze skladac papiery do Gdanska i Poznania.

Gość jack ill
ale o co chodzi?

Mam kilka pytań, ale chciałabym je zadać studentom tego kierunku. Lub absolwentom. Albo nawet osobom, które NA PEWNO odpowiedzą mi rzeczowo.

No dobra - to może napiszę co nieco, a najwyżej potem zajrzę, w nadziei, że ktoś odpisał :) oczywiście szukałam na różnych forach, żeby ktoś nie rzucił mi tekstu z wujkiem google i że to nie boli. :/ a więc tak - moje pierwsze pytanie to jak wyglądają zajęcia na tym kierunku? znam plan zajęć z WF na AWF we Wrocławiu, ale wiem tylko jakie mają przedmioty - nie mam rozkładu dnia i tu moje 1. pytanie - czy zajęcia faktycznie wyglądają tak, że np. idzie się na godzinę pływania, potem zajęcia na uczelni, znów sport i znów zajęcia? czy jest to bardziej 'ułożone'? i czy spędza się na uczelni cały dzień? czy da się gdzieś dorabiać popołudniami/.wieczorami? czy stawia się bardziej na sport, czy jednak na naukę (poziom) tez? kilka osób odradzało mi AWF mówiąc, że to szkoła dla debili :o ja tak nie uważam, ale.. w sumie nie wiem, jak tam do końca jest. dlatego pytam :) następna sprawa, chyba już poważniejsza... czy z krzywym kręgosłupem jest sens w ogóle tam startować? ogólnie mnie to nie ogranicza, ani nic przewlekle mnie nie boli, ani nie mam ograniczeń ruchowych z tego powodu (jedyne ograniczenia są wtedy, gdy dłuższy czas nie ruszam się gdzieś w terenie, np. przez lenia:P ), ale np. już wiem, że będę się tego wstydzić chociażby przy wyjściach na basen... kurde i przez to chyba jednak zrezygnuję :( chociaż nie chcę... eh. no nic, trochę się napisałam, jak ktoś wie coś NA PEWNO to mógłby odpisać, z góry dzięki :)

Gość też młoda
byle nie na turystykę i rekreację - bo to chyba faktycznie dla debili.. 🖐️

Jeśli chodzi o AwF w Wawie to na bank nie bedzie żadnej logiki w planie zajęć...a jeśli chodzi o inne uczelnie, to nie wiem, jak to jest.. Nastaw sie też na mnóstwo okienek i czasami nawet długich.. Jeśli chodzi o nauke i sport to jest tego mniej więcej po równo. Krzywy kręgosłup cie raczej nie dyskwalifikuje, nikt tego nie sprawdza :) jak znajde jakis przykładowy plan na WFie to ci dam linka...

Gość mmmmmmmmmmmmmn
na awf nie dostaniesz się tylko jak nie masz matury, taka prawda o tej "uczelni" :o

http://strony.awf.edu.pl/plany/plany/ A tu tak mniej więcej po ludzku: PN. 8.00-9.30 Psychologia - wykł. 9.45-11.15 Teoria WF - wykł. 11.30-12.15 Biochemia - wykł. WT. 9.45-11.15 Metodyka lekkoatletyki - ćw. 11.30-13.00 Metodyka gimnastyki/Anatomia - wykł. 13.15-14.00 Metodyka gimnastyki - ćw. ŚR. 8.45-9.30 Metodyka pływania - ćw. 11.30-13.00 Anatomia - ćw. 13.15-14.00 Metodyka gimnastyki - ćw. CZW. 9.45-11.15 Metodyka piłki siatkowej - ćw. 11.30-13.00 Biochemia -ćw. 13.15-14.45 Teoria WF - ćw. PT. 12.15-14.30 Psychologia -ćw. 14.45-15.30 Metodyka pływania-ćw.

Studia I stopnia stacjonarne i niestacjonarne 1. Punktacja ocen ze świadectwa dojrzałości (0-72 punkty). Kandydat uzyskuje sumę punktów wyliczoną na podstawie wyników wyraonych w punktach procentowych z najwyej zdanego języka obcego oraz dwóch innych najlepiej zdanych przedmiotów z części pisemnej egzaminu maturalnego (załącznik nr 3 i nr 4). 2. Punktacja egzaminu ze sprawności fizycznej (0-60 punktów). Egzamin ze sprawności fizycznej obejmuje: Trzy dyscypliny sportowe do wyboru: pływanie, gimnastyka, lekkoatletyka, sportowe gry zespołowe (jedna z czterech do wyboru koszykówka, piłka nona, piłka ręczna, piłka siatkowa) (0-20 punktów za kady egzamin sprawnościowy).

Gość jack ill
widzę, że już nie muszę odpowiadać:) może tylko o tych "debilach" debili pewnie można znaleźć na każdej uczelni wątpię, aby ktoś badal procentowy udział debili na uczelniach, więc nie ma sensu słuchać tych kilku osób poza tym najważniejsze jest to, co Ty sama sobą reprezentujesz:) myślę, że Edyciak jest dobrym przykladem, że to nie szkoła dla debili ponadto wydaje mi się, że jednak wymagają badania lekarskiego, tzn. lekarz musi określić czy jesteś zdolna do uczestnictwa w zajęciach sprawnościowych

No to na pewno, ale że nie choruję na nic przewlekle i nie mam żadnych objawów, wskazujących konkretne niedyspozycje - myślę, że nie będzie przeciwwskazań :) piszę chyba nieskładnie ale to już przez porę, trza iść spać :P jeśli jednak możesz napisać coś nowego to śmiało!! ja myślę tylko o awf we Wrocławiu (i tylko o kierunku wych.fiz.), ale bez względu na wszystko -każda informacja na wagę złota, biorąc pod uwagę to, że przeszukałam naprawdę połowę "gogli" :D

Gość jack ill
widzę, że naprawdę doba za krótka dla Ciebie;) mogę napisać coś starego;) miałem znajomych we Wrocławiu i wiem, że mieli taki semest, kiedy zajęcia odbywały się praktycznie tylko od pn do śr jednak generalnie plan zajęć to loteria - nie iwadomo na co trafisz dobrze, żebyś przed rozpoczęciem takich studiow zastanowiła się, co chcesz robić po ich zakończeniu warto to wiedzieć, aby w trakcie studiów nie być jak "dziecko we mgle":)

Gość ada_sada
chciałam się was spytać czy na prawdę jest tak łatwo dostać się na AWF w Warszawie na Turystykę i rekreację? co trzeba zdawać na maturze i jakie wyniki mnie więcej?;> wielkie dzięki z góry ;]

Gość janek492353298
Kończę 1 rok mgr i powiem, że na uczelni jest głównie nauka, zajęcia sportowe też są i trzeba nieźle się wysilić by wszystko pozaliczać. Przyszedłem na tę uczelnię z nadzieją, że przedmioty teoretyczne będą w miarę łatwe, ale tak nie jest niestety i powiem że te 4 już lata studiowania to nieraz była dla mnie katorga :P Ale dzięki Bogu już został mi tylko jeden rok. Powiem wam, że ta uczelnia uczy zaradności, absolwenci nie mają problemu w radzeniu sobie w życiu. Jeśli nie chcesz pracować w zawodzie związanym z kierunkiem (nauczyciel, instruktor) to moim zdaniem lepiej się tu nie pchać. Trzeba być wszechstronnie wytrenowanym, na szczęście kadra jest na bardzo wysokim poziomie i wiele rzeczy cię nauczą jeśli chodzi o zajęcia sportowe. Np. tutaj dopiero nauczyłem się pływać delfinem na całkiem niezłym poziomie. Jeśli ktoś jest słaby fizycznie to lepiej niech dwa razy się zastanowi przed aplikacją na kierunek WF.

Gość gość
HEJ :) Chciałabym zapytać czy mam szanse dostać się na AWF,kierunek WF jeśli ogółem mam 72 pkt.?...

Gość gość
Siema, nie wiecie może gdzie znajdę progi punktowe z tamtego roku? Jeśli chce iiść na TiR i mam 32 punkty to czy jest szansa, że mnie przyjmą?

Gość gość
siema powiedzcie mi jak to jest z awf warszawa na studiach niestacjonarnych?? ile punktow mnie zalicza??