Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kittykittykitty

czy macie nagatywne skojarzenia z osobami z tym samym, konkretnym imieniem?

Polecane posty

np nie możecie się dogadać z żadną Agnieszką, a każdy spotkany Wojtek to nudziarz? pytam, bo jestem w ciąży i wybór imienia jest dla mnie i ojca dziecka istną torturą, nie mamy nawet najmniejszego pomysłu, bo praktycznie każde imię jak nie mnie się źle kojarzy, to jemu... w związku z tym chcę wiedzieć czy z nami jest coś nie tak, czy faktycznie inni też dostrzegają jakiś związek imienia z osobami je noszącymi. proszę o pomoc:P p.s. piszę w "życiu erotycznym", bo jest to dość uczęszczany topic:P

Nigdy nie dałabym dziecku na imię Kamila :classic_cool: Rude to i wredne było :p :D Ale chyba nie aż tak, bo zazwyczaj znam kilka osób o tym samym imieniu i jednych nie lubię, ale innych tak i to się wyrównuje ;)

Zakochooje sie w każdym Jakubie :classic_cool: Każdy Adam to pedał i to chyba wszystko :D

ja też tak miałam ;) każde imię źle nam się kojarzyło ;) aż w końcu spisaliśmy sobie imiona których nie znamy i już :)

haha;D znam Kamilę - blondynkę, ale wpadła jak miała 16 lat i teraz jest mamą bliźniaków... z Adamem faktycznie jest trochę racji;P ale co do wyboru, to my mamy ten problem, że on jest obcokrajowcem, więc zdecydowaliśmy się na podwójne imię jedno ode mnie, drugie od niego... tylko on zna sporo Polaków i imiona które proponuję kojarzą mu się z konkretnymi osobami (Mariusz to dziwkarz, a Magda nie umiała mówić po angielski i tylko machała rękami, żeby pokazać), a ja jak widzę imiona które on proponuje to nie wiem ,czy mam się śmiać, czy płakać...ostatnio wyskoczył z imieniem (teraz muszę oddzielić spacjami, bo jeszcze kafeteria mi ocenzuruje:D ), które czyta się bodajże "audża", ale pisze się.... A h u j a !!!!!!!!! no już wolę żeby było bezimienne albo miało numerek, niż żeby nosiło imię Ahuja!!!!!

"a Magda nie umiała mówić po angielski" Powiedz mu, że ja jestem Magda i mówię całkiem dobrze :classic_cool: :p Nie pozwól na imię, które skrzywdzi dziecko :) Nawet jeśli nie mieszkalibyście w Polsce to od czasu do czasu będziecie wpadać i dziecko nie będzie miało życia ;) Ewentualnie dowiedz się czy jest możliwa inna pisownia. Nie wiem z jakiego jest kraju, ale jeśli posługują się innym alfabetem niż łaciński to jest czasem możliwa różna transkrypcja tych imion.

Chyba już wiem z jakiego jest kraju. Jeśli się nie mylę w tej kwestii to na pewno możliwa jest "dowolna" pisownia w alfabecie łacińskim. Tylko jaką inną literą zastąpić dźwięk "dż" w tej pozycji... Hmmm, nie przychodzi mi nic do głowy, bo "g" raczej nie pasuje. A czy on nie będzie chciał, żeby astrolog powiedział na jaką literę powinno się imię zaczynać?

nie nie... akurat to imię tylko tak sobie rzucił (napisał), bo wie że Polacy się z niego śmieją i są w szoku (no trudno się dziwić) gdy je słyszą :P taki żarcik z jego strony (nie śmieszne:/ ) z tego co wiem, to jest imię Sikhów, a on nim nie jest (ale tak, ten rejon - Pakistan). ale to było na samym początku i to imię tak mi się wryło w pamięć, że już się boję słuchać jego propozycji. ale najgorsze jest to, że te imiona czasem tak brzmią, że jednoznacznie kojarzą się ze słowami polskimi, które na dodatek są bez sensu (coś na podobieństwo słynnego "Ala nie wali mu pały"). jedno z imion dla dziewczynki brzmiało zupełnie jak "astma", z koleii na chłopca wołałabym "kiszon". no dziękuję... także on ma skojarzenia dotyczące konkretnych osób z imionami polskimi, a ja mam problem z brzmieniem imion z jego kraju... ehhh... ciężko będzie.

ja się upieram żeby nie sprawdzać. chcę mieć niespodziankę:) on strasznie chce szybko wiedzieć, ale nie dowie się puki nie będzie w 100% pewny że nie wygada mi przypadkiem:D a imiona muszą być muzułmańskie, ale tam się to wszystko miesza, więc jest ok:)