Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asssawha

bolące miesiączki

Polecane posty

Gość asssawha

mam problem, mianowicie jak dostaję okres 1-2 dni przed terminem lub po terminie do 3 dni wówczas albo w dzień poprzedzający albo w pierwszym dniu okresu mam takie bóle w dole brzucha i bóle całego ciała że najchętniej nie ruszałabym się z miejsca (coś jak objawy przy grypie, ale bez gorączki) ginekolog przepisal mi tylko tabletki anty mówiąc że sytuacja po nich powinna się unormować - niestety tak nie jest.. czy ktoś może coś poradzić? ps tabletki przeciwbólowe i nospa powoli przestają działać, a nie chce mieć zabranych co miesiąc dnia bądź dwóch..

Gość blondyna:)
też mam bolesne miesiączki, biorę nurofen forte aż 3 tabletki a i tak czuje ból, ogólnie jestem słaba i do kitu w te dni

Gość Kwat_Jaśminu_20
dobrze że jeszcze pomagają tab. bo ja nospy to musze z 15 tab przez cały dzień wziąść .... ale wtedy ten ból i tak nie mija... lecz jest do znesienia;/;/;/;/

z miesiąca na miesiąc mam coraz boleśniejsze okresy, ginekolog chce mi przepisać tabletki antykoncepcyjne na ten ból ale sama nie wiem czy to coś pomoże

Gość asssawha
hmm.. 15 tabl nie za duzo?

Gość asssawha
mi nie pomagają tabl anty, tzn nie ma różnicy czy je biorę czy jak ich nie brałam..

a jakiś skutków ubocznych nie masz?

Gość asssawha
bynajmniej sie nie doczekalam;) jesli chodzi o wage jest ok;)

Gość Taka jedna z okresem
Ketonal domięśniowo i możesz funkcjonować cały dzień :) Wiem co mówię, bo bez zastrzyku wymiotuję z bólu :( a po zastrzyku czuje się świetnie :D

Gość Anicaaa
Ja brałam najpierw ketonal w tabletkach a teraz refastin (to praktycznie to samo). Tylko tabletkę trzeba wziąść od razu jak tylko poczujesz ból albo zorientujesz się, że masz okres bo przynajmniej ja jak wezmę jak już zacznie mocno boleć to nawet te leki nie pomagają.

Gość Alicja

Mam 24 lata i odkąd dostałam pierwszą miesiączkę to jest bardzo bolesna i czasem nawet nie mogłam iśc do szkoły , ból był tak silny. Mama zapisałam mnie do kliniki Rehaorthopedica w Krakowie na zajęcia z osteopatii. Musze przyznac , że poczatkowo temu nie wierzyłam ale odkad chodze na te zajęcia to mam dużo mnieszy ból podczas miesiączki i dużo łgodniej ją przechodzę.