Gość Wojtek 23 Napisano Luty 1, 2013 Jak zrobić kanapkę z masłem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NIKUŚ21 Napisano Luty 1, 2013 Ja na obiad będe miał SPAGHETTI Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mateusz 16 Napisano Luty 1, 2013 lubie majonez Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wojtek 17 Napisano Luty 1, 2013 jak wlać wode do szklanki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wojtek 17 Napisano Luty 1, 2013 jak zrobić frytki na zimno? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NIKUŚ21 Napisano Luty 1, 2013 Idiots, Idiots every here Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Wojtek 23 Napisano Luty 1, 2013 Robisz frytki i wsadzasz pod zimną wodę :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wiktoria123456789 Napisano Luty 1, 2013 ja na obiad będę mieć frytki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Wojtek 23 Napisano Luty 1, 2013 Jo mom na obiad placki tarcicne ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mateusz 16 Napisano Luty 1, 2013 ja mam pasztetówke Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mikołaj21 Napisano Luty 1, 2013 ja mam na obiad kotlet z kurczaka z ziemniakami i surówką. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wojtek 17 Napisano Luty 1, 2013 jak zrobić placki ziemniaczane? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ola19iAneta13 Napisano Luty 1, 2013 Dziś na obiad mam rybę po Grecku i kompot babcinej roboty. Na deser brzoskwinie w galaretce z bitą śmietaną i truskawkami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ulaaa15 Napisano Luty 1, 2013 JAką lubicie najbardziej herbatkę? bo ja na sucho :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Patrycja 20 Napisano Luty 1, 2013 JA MAM RYBE :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pysia-mysiaxx Napisano Luty 1, 2013 Dorsz frytki i sorowka Ewa przyjdzie ale dopiero za pol roku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Luty 1, 2013 Kapuśniak , pierogi z serem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ola19iAneta13 Napisano Luty 1, 2013 I Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hej mam pytanko Napisano Luty 2, 2013 - zupa z soczewicy - filety panierowane z piersi kurczaka z ziemniakami i ogorkiem kiszonym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kebab na mieście Napisano Luty 2, 2013 puszka piwa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość buraki pieczone Napisano Luty 4, 2013 w ognisku miodzio Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubie gotowac Napisano Luty 4, 2013 Zupa grzybowa i danie po cygansku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczyny prosze Napisano Luty 4, 2013 wiecie dlaczego ewa 33 juz tutaj nie pisze? Bo ktos z jej pracy ja rozpoznal tutaj na kafe :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość podpowiem z ubocza .... Napisano Luty 5, 2013 a tym kims jestes niechybnie ty ;) a na obiad: pieczony dorsz, bialy ryz, salata rzymska z papryka i avocado z sosem maslankowym :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czny wpissss Napisano Luty 5, 2013 jak sie robi tego dorsza dokladnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość podpowiem z ubocza .... Napisano Luty 5, 2013 bierzesz blaszke do pieczenia. kladziesz na nia foie aluminiowa. filet z dorsza myjesz, suszysz i ktoisz na takie kawalki, jakie ci potrzebne. na blaszke (folie) lejesz troche oliwy i rozsmarowujesz. kladziesz na to kawalki ryby. na rybe tez lejesz troche oliwy i rozsmarowujesz. teraz sypiesz przyprawy - sol i pieprz na pewno. dobry smak nadaje rybie pietruszka i troche czosnku. ja mam taka mieszanke: czosnek, piepruszka i ostra papryka. ryba sobie stoi z przyprawami pare minut, zanim sie nagrzeje piekarnik do 220*C. przed samym wstawieniem do piekarnika kropisz tybe sokiem z cytryny. pieczesz 15-20 min, w zaleznosci od grubosci filetow. nie nalezy zalowac oliwy, bo dorsz bedzie suchy. mozna tez dac troche masla, jak ktos lubi :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość podpowiem z ubocza .... Napisano Luty 5, 2013 * kRoisz i Rybe ;) (czasem za szybko stukam i potem sa tego ofekty) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czny wpissss Napisano Luty 5, 2013 dzieki :) ale kroisz ze skora czy bez? w dzwonka czy kwadraty? a moze lepiej by bylo ja cala przykryc ta folia zeby nie wyschla i sie fajnie przeparzyla? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość podpowiem z ubocza .... Napisano Luty 5, 2013 kupuje filet bez skory i kroje go na jakies tam nieregularne kawalki, jak akurat wyjdzie. czasem do kupienia sa juz mniejsze kawalki. orientacujnie, to pol kilo na 2 duze lub 3 mniejsze porcje wypada. nigdy nie pieke ryby przykrytej, bo chce, zeby sie przypiekla, a nie ugotowala :) jezeli nie pieczesz zbyt dlugo i ryba jest natluszczona, to nie powinna wyschnac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czny wpissss Napisano Luty 5, 2013 dzieki :) ja podobnie robie lososia, z tym ze nie daje nic tluszczu, bo juz jest tlusty. na wierzch daje zielony koperek i pieke tuz pod goracym grillem. tez wychodzi pycha :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach