Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lilajna

paskudne paznokcie pomocy!!!!

Polecane posty

W zeszłym roku w wakacje miałam żelki u stóp, poodpadały mi po jakimś czasie kiedy zaczęło się chodzić w pełnych butach. Od tego czasu moje paznokcie przeżywają katorgę. Nie mogę ich zapuścić do normalnej długości. Owszem mają swój ładny kwadratowy kształt jak wcześniej ale ciągle mi się łamią i rozdwajają. Są jakby pofałdowane, zżółkłe i podrapane. Boję się że to może być jakaś grzybica czy coś podobnego. Już sama nie wiem co robić. Chciałam się was tutaj poradzić czy też miałyście coś podobnego i jakim sposobem to zwalczyłyście? Orientowałam się w dostępnych środkach na taką 'dolegliwość' ale wiadomo jedne skutkują inne nie. Macie coś sprawdzonego i skutecznego? Niedługo będzie chodzić się w półbutach a ja się w takich nie pokażę. :) POMOCY

Gość motyllllek
Największy błąd to zrobić tipsy! Może to na chwilę jest fajne ale później są kłopoty. Miałam kiedyś na dłoniach, oderwałam później to gówno zębami. Paznokcie goiły mi się 2 miesiące ale już są zdrowe. Głównie moczyłam w rozgrzanej oliwie z oliwek plus krem nawilżający. No i na noc bawełniane rękawiczki

dziękuję za radę, ja miałam tipsy w nogach i raczej twoja rada się nie sprawdzi...

Gość to ja to ja to ja
Sprawdzi się ta rada. Cieplą oliwką zmocz szmatkę, owiń tym palce z paznokciami, na to woreczki foliowe i grube skarpety. I spokojnie możesz tak siedzieć przy komputerze. ;)

Gość może wdał się grzyb
cóż to za poroniony pomysł tipsy na nogach :o

macie rację poroniony pomysł ... ale coż już za późno zeby to zmienić, teraz musze probować czegoś innego. A myślicie żeby się przejsc do jakiegoś lekarza? albo zeby kupić jakis specyfik w aptece?