Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kateim

jaka jest prawidlowa temperatura

Polecane posty

Gość kateim

ciała u dziecka 3miesięcznego, mierzona w buzi? kiedy trzeba zbijac gorączkę?

Mi pediatra powiedział, ze jesli goraczka nie przekroczy 38 stopni to mam nic nie robic, zeby oraganizm powalczył i sprobował sam sie bronic, natomiast jesli przekroczy to podac czopek lub zrobic zimny oklad.

Gość seaaw
Od niedawna korzystam z termometru bezrtęciowego Classic Geratherm. Zapłaciłem za niego 15 zł a gwarancję na działanie mam wieczystą. Dość szybko mierzy tempkę, ma klasyczny design, ale jest całkowicie bezpieczny dla zdrowia, można go spokojnie dać dziecku do zmierzenia.

Gość januszekk
U mnie się fajnie sprawdza termometr Multitemp. Mam już od paru miesięcy i bardzo ułatwia życie taki termometr. Największe zalety – szybki pomiar, bo w ciągu 1 s jest wynik, no i druga rzecz, że bez rtęci, więc bezpiecznie.

Gość gość
Normalna temperatura jest ok 37.

Gość gumballff
Z takich lepszych, bezdotykowych to mogę polecić termometr nonContact. To jest niemieckiego producenta Geratherm. Moja przyjaciółka, która pracuje jako pediatra czegoś takiego używa i mi poleciła. Dobra opcja jak ktoś ma dzieci, zdecydowanie pomaga. Można mierzyć nie tylko temp ciała ale też otoczenia, czy przedmiotów np. butelki z mlekiem.

Gość yewww
Tanio można dostać termometr firmy Geratherm – Classic. Sama za niego zapłaciłam kilkanaście złotych. Podoba mi się, bo nie zawiera rtęci, jest higieniczny i dobry z punktu widzenia alergików, a mierzy precyzyjnie. Nie jest też elektroniczny, do których ja się wciąż przekonać nie mogę.