Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy moge powiedzcie :

Czy moge posmarowac 13-miesiecznemu dziecku kanapke smalcem ?

Polecane posty

Gość Czy moge powiedzcie :

Bo akurat skonczyla sie margaryna mieszkam daleko od sklepu a na olacje zjada zawsze 2 kanapki ale suchego chleba nie zje .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Czy moge powiedzcie :
Tzn zawsze smaruje jej rama albo maslem oselkowym ale cholerka braklo :) Ok dziekuje obawialam sie ze moze brzuszek ja bolec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość motylek w glowie
margaryna dziecku kanapki smarujesz?:O litosci, toz to sam syf:O wiesz o istnieniu masła? poczytaj jakie tłuszcze roslinne zawarte w margarynach sa niezdrowe i szkodliwe..o tłuszczach trans nie wspominajac:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ty tam z gory
wbrew pozorom margaryny miękki nie są tak niezdrowe jak to się przyjeło :) a masło- czyli tłuszcz zwierzęcy tez za dobry nie jest. jeszcze co do margaryn miękkich są rowniez takie o konfiguracji cis, tzn jest jakis inny sposob wyrobu czy coś takiego... takze nie gadajcie jak sie nie znacie do konca, a to co napisalam jest wiedza zdobytą od dietetyka. a chleb najlepiej smarowac oliwą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość motylek w glowie
poczytaj sklad margaryny:O i dla porównania masła:O i wyciagnij wnioski:O i pozdrow tego dietetyka po internetowym kursie za dyche:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ty tam z gory
jakbys nie wiedziala to jest pani doktor :) takze moze ty jestes po kursie. dowiedz sie wiecej na ten temat a potem sie wypowiadaj. a na dodatek polecasz maslo- czyli tluszcz zwierzecy... i jeszcze uwazasz ze to jest dobre

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość motylek w glowie
jezuu jak bredziesz:O poczytaj o masle tępa glowko a potem pisz! ten temat dotyczy zywienia dziecka a nie 60latka z miażdzyca:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ty tam z gory ale wymysliłas :D dzisiaj masło to taki sam syf jak margaryna, nie osmieszaj sie z tymi rewelacjami za dyche :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Motylek dobrze pisze, w diecie dziecka do 3 roku zycia jesli chodzi o smarowanie pieczywa powinno znależc sie tylko maslo.Zadna margaryna. Autorko od biedy posmaruj tym smalcem, tylko czy zje? Moja by nie zjadła:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Masło zawiera sporo substancji niezbędnych do prawidłowego wzrostu dziecka. Witamina A wspomaga wzrok i wzmacnia odporność, a witamina D wzmacnia kości i zęby. To po prostu skondensowany tłuszcz zwierzęcy wytwarzany z mleka krowiego. Zachowuje to, co jest w mleku najcenniejsze: witaminy A, D i E. Ich zawartość zmienia się w zależności od pory roku (latem jest ich więcej niż zimą). Zaletą masła jest to, że jest naturalne i lekkie. Nie zawiera też substancji dodatkowych. Dlatego zaleca się je dzieciom do 3. roku życia oraz pacjentom na diecie lekkostrawnej. Margaryna Powstaje z utwardzonych olejów roślinnych. Dostarcza głównie korzystnych dla zdrowia tłuszczów nienasyconych, a w ogóle nie zawiera cholesterolu. Co więcej, niektóre margaryny mają sterole roślinne substancje, które mogą obniżać poziom "złego cholesterolu". Dodatkowo margaryny są wzbogacane w witaminy A, D i E, kwasy omega-3, kwas foliowy oraz witaminy z grupy B. Trzeba jednak pamiętać, że w czasie wytwarzania margaryn mogą powstawać izomery trans. W nadmiarze są one szkodliwe dla zdrowia. Najwięcej tych substancji mają twarde margaryny (w kostce). Najlepiej nie podawać ich dzieciom, kobietom w ciąży i osobom o wrażliwym żołądku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Czy moge powiedzcie :
Ok posmarowalam cienko i ladnie zjadla :)) Spoko dziewczyny nie wyklucajcie sie przeciez kazd i tak bedzie dawal to co chce nie potrzena wasza sprzeczka :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ty tam z gory
ktos nie potrafi czytac. ja odpowiedzialm na post kogos kto mowil o margarynach a wypowiedz nie tyczyla sie postu autorki, ale ten ktos nie potrafi czytac ze zrozumieniem. owszem margaryn nie powinno sie podawac do 3 r. ż ale oliwa z oliwek jak najbardziej, takze twoje wyzywanie mnie jest zbędne. przeczytaj jeszcze raz moja wczesniejsza wypowiedz ze ona byla do ciebie a nie do autorki. "Zalecane tłuszcze to świeże masło dobrej jakości oraz oleje roślinne ooptymalnym składzie kwasów tłuszczowych - sojowy, rzepakowy niskoerukowy ioliwa zoliwek. Do przygotowywania potraw duszonych ismażonych poleca się używanie właśnie oliwy zoliwek. Doskonałym źródłem cennych dla dziecięcego organizmu długołańcuchowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych są ryby. " takze psioczycie na kogos a nawet nie potraficie czytac ze zrozumieniem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam syna
Słuchajcie ja skonczyłam technologie zywnosci i powiem wam ze i maslo i margaryna sa oki ;-) wszystko z umiarem :-) i maslo i margaryna maja plusy i minusy :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja smaruje rama bo masla moja corcia nie moze..Jest uczulona..jesli ten smalec domowej roboty to ok,a takiego sklepowego bym nie podala..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość majoweczkooooo
ty jak zwykle masz dziwaczne pomysly,echhhh az szkoda slow na ciebie autorko-jak najbardziej smalcem mozesz posmarowac!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×