Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coooooooooot o jest?

dziwne pryszcze, guzki we włosach. co to jest????

Polecane posty

mam w głowie takie jakby małe guzki. nic tam nie siedzi w srodku, bo probowalam wycisnac, no chyba, ze bardzo gleboko i one strasznie bola przy nacisnieciu. takie jakby pryszcze... ale one sa tylko we włosach. do tego straszny łupież. stosuje nizoral, ktory zawsze mi pomagał, ale tym razem nic nie daje. wizyta u dermatologa dopiero w przyszłym tygodniu. czyba oszaleje do tego czasu :/

Gość to może byc uczulenie
a takich czy innych podobnych rzeczy nigdy w życiu nie wyciskaj! Popij wapna, a twarz umyj w mleku.

twarz? z twarzą mi się nic nie dzieje... wapno to chyba na uczulenie, a łupież moze byc od uczulenia?

nigdy nie uzywam non stop tego samego szamponu. obecnie zmieniłam na szampon dla dzieci, ponieważ pomyślałam sobie, ze te co wcześniej używałam, może za ostre?

Gość Magda285
Nie wiem jakim szamponem myjesz głowę.Ja też miałam guzki, ale nie miałam łupieżu. Zaczęłam myć polskim szamponem ziołowym i teraz już nic nie mam.Może i Ty spróbuj. Przecież nie zaszkodzi, a może pomóc.

Levviatan - od lat stosuje ten sam szampon i od kilku miesięcy ten sam żel pod prysznic - właśnie dlatego, żeby uniknąć alergii. Autorko - poszłabym do dermatologa. Ten łupież, którego nizoral nie może wyleczyć, to może nie być taki zwykły łupież.

thx oblubienica, ale wiesz jak jest.. ide na NFZ i wizyte mam dopiero 15go. a prywatnie, być może na kilka wizyt po zirka 100zł to mnie nie stać..

No, wiem. Ale z kolei leczenie domowymi sposobami czegoś, czego nawet nie umiesz nazwać, też mija się z celem. Zwykły łupież nizorl od razu leczy. Może to początki łuszczycy?

ło boże :( weź mnie nie strasz.. póki co to mam łupież tylko na głowie. mam wrażenie, że nizoral go zmniejszyl, ale jednak nie zaleczył.

no wlasnie liczylam na to, ze moze ktos mial cos podobnego... z tego co patrze w necie to to na 100% nie łuszczyca :P te gulki to tak jakby powiekszone wezly chlonne tyle, ze bola przy dotknieciu i sa male.. takie jak pryszcz, a nie wezel chlonny... no chyba, ze wezly chlonne tez moga byc takie male

no i są w kolorze skóry. normalnie to ich w ogole nie widac, tylko czuć pod palcami.

Gość nie słuchaj głupiego levusa
nie ma pojecia o sprawie a znow sie madrzy masz kaszaki moja kolezanka tez to miała, konieczne jest chirurgiczne usunięcie tego no i niestety możliwe są nawroty przykro mi 🖐️

zgolą mi włosy? :(

Gość mialam takie cos
ale bez lupiezu i mi pomogl head and shoulders cytrusowy albo mietowy i ocean fresh. Po kilku nawrotach problem sam od siebie znikl

Gość to może byc
zaraz dziewczynę załamiecie. Zmień szampon i odżywkę

tak zgolą ci włosy, ale tylko w tym miejscu, w ktorym bedziesz miała usuwanego kaszaka bedziesz miała opatrunek i jakis tydzien nie bedziesz mogła myc głowy to wszystko chirurg zrobi ci pod znieczuleniem miejscowym podobno nic strasznego, chociaz moja kolezanka bardzo sie bała a masz uporczywe bóle głowy? kolezanka nieco zaniedbała sprawę i poszła z naprawdę wielkimi kaszakami. nie wiem, moze jakoś ją uciskały, ale skarżyła się, że często boli ja głowa, bez powodu

"to może byc zaraz dziewczynę załamiecie. Zmień szampon i odżywkę" tak tak, a wy leczcie ją domowymi sposobami, może jeszcze każcie posypać głowę popiołem 🖐️

Gość rada jest dobra
Moze to byc zapalenie mieszkow wlosowych!!!

jak na zapalenie mieszkow wlosowych to tego chyba za malo jest... tych guzków mam z pięć?

no i glowa mnie nie boli

Gość mialam takie cos
a skora na nich jest gladka i one sa pod skora czy ropieja i bola?

Gość rada jest dobra
To co z tego, ze piec.Zapalenie mieszka wlosowego moze byc tylko w jednym mieszku.Wez na watke nalej spirytusu salicylowegi i porzadnie posmaruj skore owlosiona glowy!!!

pod skora i bola

Gość mialam takie cos
a to dziwne bo kaszaki nie bola. Mysle ze najlepiej doradzi dermatolog bo za malo tu objawow opisalas. A jakiej wielkosci sa guzki?

5mm

Gość aaaannnnnnaaaa
być może to łojotokowe zapalenie skóry też to mam cieżko jest to wyleczyć podobno jest to dziedziczone genetycznie ;/

Gość my mielismy z mezem
takie same objawy jak tu autorze po myciu głowy w szamponie Timotej Szkoda mi go było wyrzucić , piore w nim delikatne ubrania .

Gość my mielismy z mezem
Nie byliśmy u lekarza , zmieniliśmy szampon , objawy same ustapily.

Gość miłosława23
wez kup szampon dal dzieci , oby nie johnsona, załagodzi stan zapalny...mnie po hippie przeszło ,uczulenie od szamponu, wysuszył Ci skóre głowy.