Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matylda82

Co zrobić na obiad z tych składników???

Polecane posty

Gość matylda82

Mam w lodówce: paprykę czerwoną, kapustę pekińską, kukurydzę w puszce, boczek, śmietanę, masło, koncentrat. Do tego ziemniaki i makaron. Macie jakiś pomysł na danie z tych składników? Może przepis na jakąś zapiekankę?

Gość cvbnmtyui
Może spaghetti carbonara i do tego surówka z pekinki?

Gość matylda82
Moge jeszcze zlapac golebia na parapecie i zrobic sajgonki!!!

no carbonara najlepsza by była... zależy ile tego boczku bo się kurczy przy smażeniu bardzo :P

Ja bym zrobiła wariację spaghetti carbonara? Przydałyby się pieczarki, ale jak nie ma to: Makaron ugotuj al dente (takie mocno al dente :P) Na patelni boczek w małych kawałeczkach podsmaż, aż się zrumieni i podtopi, dodaj do boczku paprykę w kawaleczkach wielkości boczku i podsmaż krótko. Wcześniej dopraw śmietanę solą, pieprzem ziołami jakie lubisz i najlepiej jakbyś miała posiekany czosnek świeży lub w proszku, dodaj go. Żeby wyszedł sos czosnkowo- ziołowy. Do podsmażonych cudów na patelni dołóż makaron, zalej to sosem śmietanowym i mieszaj żeby się wszystko połączyło i smietana była gorąca. Smacznego (to moja ulubiona wariacja śmieciowego spaghetti, podsmazam weedline, dorzucam pieczarki, groszek czy co tam mam, dorzucam makaron zalewam sosem i gotowe ,mniam!)

Gość matylda82
Sensai23 świetny pomysł, chyba to właśnie zrobię. dzięki!

Nie ma sprawy:) Mieszkanie w akademiku podczas studiów pobudzało kreatywność kulinarną ;D