Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za młoda na mężatkę?

Jak myślicie? Czy 23 lata to odpowiedni dla kobiety wiek na małżeństwo?

Polecane posty

Nie sądzicie, że taka kobieta jest za młoda? Wczoraj mój facet mi się oświadczył i jestem trochę rozdarta.

nie ma określonego wieku albo jesteś gotowa wziąć obowiązki i być odpowiedzialnym za kogoś albo nie

...ale co za różnica? I tak 1/3 małżeństw się rozpada...

Gość heheheheheheheheh
do malzenstwa trzeba dojrzec

Gość 222222
niektórzy mogą i w wieku 18 lat stworzyć fajny związek (chociaż rzadko), a inni i po 30 nie dadzą rady... wniosek: to nie zależy od wieku :)

Bo niektorzy potrafia sie utrzymac w wieku 18 lat. A niektorym i 40 malo zeby odejsc od rodzicow. Jestes zdolna sie utrzymac czy chcesz sie wydac zeby mąż cie utrzymywal ? Jak to drugie to nie wroze dlugiego trwania temu malzenstwu. Bedzie jedna wiecej samotna mama.

Jeżeli chodzi o moje pytanie to raczej nie mam na myśli trwałości małżeństwa. Już teraz mieszkamy razem i układa nam się bardzo dobrze. Z obowiązkami sobie radzimy. Jednak jeżeli w grę wejdzie małżeństwo to wiem, że zaraz później pojawi się dziecko, które z całą pewnością zakończy beztroską młodość.

Gość zalezy co czujesz i jaki jest
Wasz zwiazek, a malzenstwo nie oznacza od razu dziecka

Gość zalezy co czujesz i jaki jest
dojrzalosc nie jest powiazana z wiekiem

Wiem, że mój facet chciałby już mieć dziecko... Zastanawiam się czy te małżeństwo nie jest pierwszym krokiem do zostania rodzicem. Na szczęście jeżeli chodzi o sprawy finansowe to nie musimy się niczym przejmować.

Gość justyna aa
jak masz mieszkanie ,pracę trochę odłożonej kasy i perspektywy na przyszłość i koniecznie musisz wychodzić za mąż to sobie wychodź:)

rodzicem można zostać i przypadkiem można być małżeństwem i jakiś czas nie mieć dzieci ale trzeba o tym w związku rozmawiać

On ma 30 lat. Niedługo 31. Mamy pracę, mieszkanie i trochę ziemi. Mój facet jest w trakcie zakładania własnej firmy. Mamy również w planach postawić dom gdyż nie chcemy do końca życia mieszkać w mieście w bloku. Zawsze obawiałam się wpadki a on mnie pocieszał, że nie musze się tym przejmować ponieważ jesteśmy w stanie je wychować i stać nas na to. Jednak ja chyba jeszcze nie jestem gotowa na macierzyństwo.

ale ślub nie oznacza macierzyństwa i jak nie chcesz np przez 3 lata być mama to mu powiedz

Jesli nie czujesz sie gotowa to mu to powiedz. Widze ze zycie masz poukladane. Zareczyny nie oznaczaja ze musisz sie od razu hajtac...