Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tomasina

Sposoby na nocnik

Polecane posty

Dziewczyny podzielcie się waszymi sposobami na nocnik ja już męczę się tydzień i jakoś efektów nie widać. Mój synek ma 2 latka i wydaje mi się że wie o co chodzi ale nie chce ani z nocnika ani z sedesu korzystać może miałyście podobnie i macie dobre rady dla mnie?

Proponowałabym Ci poczekać do lata...weź Go na jakąś działkę i niech chodzi bez majtek i bez pieluchy..jak mu poleci po nogach 5,10 raz to mimowolnie sam bedzie chciał usiąść na nocniku i po temacie.Sprawdziłam u mojego brzdąca to zadziałało

dizlaja tez nocniki z melodyjka, ktora gra w nagrode - juz po

jemu już leci po nogach bo już nie daje mu w dzień pampersa i nie robi to na nim wrażenia a chce go nauczyć na nocnik już teraz bo we wrześniu chce dać go do przedszkole i chce aby miał już to opanowane :(

w wielu przedszkolach nie przyjmuja dzieci, ktore nie umieja korzystac z wc

właśnie dlatego chciałabym go już nauczyć nikt nie zna dobrych sposobów?

Gość mamamamama26
trzeba go było sadzać jak miał 9 miesięcy...

Gość kijevna
przeszukaj forum - było sporo watków na ten temat

Gość no fakt...
moja dwulatka miała to samo... za nic w świecie nie chciała usiąść na nocniku.. zadziałała nakładka na sedes plus schodek, by mogła sama korzystać z toalety (wybierała je sobie sama)... Wcześniej nic nie przynosiło efektu - na nocnik miała awersję, chodzenie bez pieluchy powodowało tylko tyle, że mieliśmy wiecznie mycie podłogi (trwało to na tyle długo, że nie wierzę, iż puszczanie dziecka bez pieluchy jest cudownym sposobem na trening czystości..) Najważniejsza chyba jest konsekwencja, niestety...

Gość Ja jestem Patrycja :)
A próbowałaś go uczyć sikać na stojąco? Mój synek od razu nauczył się tak sikać i nie było problemu :)

Gość mój ma 20 miesięcy
nocnik zakłada na głowę - o siadaniu nie ma mowy- drze się jak poparzony! całe zeszłe lato chodził bez pieluchy- sikał po nogach i go to nie ruszało...

Gość Ja jestem Patrycja :)
Mój syn nauczył się właśnie w zeszłe lato, a miał wtedy rok i 9mscy. Biegał właśnie bez pieluszki i jak widziałam że zaczyna sikać to biegliśmy na trawkę czy po drzewko i za którymś razem juz zakumał bazę :) Ważne jest by nie karać, nie krzyczeć a jak się uda to cieszyć się, bić brawo i pokazać dziecku jak jesteście z niego dumne :) Powodzenia :)

Gość podajmy sobie ręce :)
ja ze swoją poszłam do sklepu, sama wybrała sobie nocnik jaki tylko chciała, powiedziałam jej ze pieluchy zabrał pan i już nie ma. Pieluchy jej na noc nie zakładałam nawet, żeby dupy z gęby nie robić ;) no jakoś podziałało :) ale wiem ze dziecko musi samo dojrzeć do tego etapu. Nic na siłę chyba.