Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kikolo

ciąża po wymrażaniu nadżerki

Polecane posty

Gość kikolo

kilka lat temu miałam wymrażaną nadżerkę, lekarz zapewniał, że to bezpieczne i nie bedzie mieć wpływu na ciążę i poród; teraz jestem w I ciąży i zastanawiam się jak to bedzie czy miałyście problemyu z porodem naturalnym po wymrażaniu nadżerki? i prosze piszcie z własnego doświadczenia a nie ze słyszenia//////

Gość reer
a co ma piernik do wiatraka? wymrazanie nadzerki to nic innego jak usuwania nieprawidlowego nablonka. to nie ma zadnego znaczenia w ciazy i przy porodzie

Gość kikolo
słyszałam, ż eu pierworódek niektórzy ginekolodzy nie polecają robic czegokolwiek z nadżerkami, bo zabiegi mogą wywoływać zamiany w strukturze szyjki macicy. Potem moze być problem z rozwieraniem szyjki, stad moje obawy

moja kolezanka tez byla w takiej sytuacji. lekarz ja uprzedzal, ze kolejne dziecko (miala wymrazana kilka lat po 1ym dzicku) moze rodzic przez cesarke, ale nie wykluczone, ze bedzie w sposob naturalny. w koncu urodzila naturalnie

hej ja dzisiaj będę miała zamrażaną nadżerkę i tez właśnie boje się o zajście w ciążę bo planujemy dziecko bo pierwsza ciąże poroniłam

ja miałam i zaszłam w ciąże 2 miesiące po zabiegu wymrażania, ale 5 dni po tym jak zaszłam mieliśmy małą stłuczkę samochodem( wstrząsnęło mną jednak mocno) i od rzau zaczął mnie boleć/kłuć brzuch, zarodek się nie zagnieździł, dostałam normalnie okres:( W następnym cyklu znów zaszłam w ciążę , córeczka śliczna i zdrowa . Wymrażanie nadżerki nie przeszkadza w zachodzeniu w ciążę. po to jest okres ok. 6tygodni, w którym nie można współżyć, żeby się tam wszystko zagoiło, a potem skoro można już to i w ciążę można zachodzić:)

Gość kikolo
ale chodzi mi o to czy nie ma problemów z elastycznaością szyjki przy porodzie?

ja nie miałam żadnych, urodziłam sn , jak już to po wypalaniu moga być problemy, ale to już coraz rzadziej stosowany zabieg, lepiej wybrać gina który ma aparaturę do wymrażania, a na wypalanki się nie zgadzać

Gość kikolo
piszcie jeszcze

Ja miałam krioterapię nadżerki krwawiącej kontaktowo. Miałam niecałe 22 lata. Podobno była dość duża. Później trochę zabiegów typu propolis itp. W ciążę zaszłam 2,5 roku później. Podobno bywają problemu po elektrokoagulacji. Niekrzy pzrestrzegają też przed krioterapią, ale u mnie nie było kłopotów. Miałam co prawda zagrożenie przedwczesnym porodem, bo szyjka się nieco skracała, ale nie sądzę, aby to miało wpływ. Synka urodziłam SN w 39 tygodniu ciąży. Poród postępwał bardzo szybko, nie obyło się bez nacinania, ale to w naszej rzeczywistości raczej standard. Autorko, bądź dobrej myśli, kłopotów z powodu wymrażania nadżerki raczej nie powinno być. Pozdarwiam

Gość uppupu
up