Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaparcie nawykowe

syn 3 lata nie chce robic kupy

Polecane posty

Gość zaparcie nawykowe
niechcacy napisalam dyjeta.Nawet w sumie nie zauwazylam.Pewnie dwa guziki mi sie nacisnely jak szybko pisalam.Czy to jest najistotniejsze?

Gość kaRinKa_
dziecko 3 lata i rodzice od razu na niego naciskają - toksyczna ta rodzinka nie ma co , to nie sprzęt żeby polecenia wypełniał mamusia mówi zrób kupę

Gość zaparcie nawykowe
karinka sprobuj sie nie wysrac przez tydzien:) sprawdz czy ci fajnie.Jestes tempa?Czy zlosliwa?

Gość kaRinKa_
jak karmisz dziecko tak że później ma takie zatwardzenie to nie wiem kto tu jest tępy

Gość zaparcie nawykowe
czytaj uwaznie.Napisalam,ze jest na diecie.Czyli je owoce warzywa,pije soki,je suszone owoce.Nie daje mu slodyczy itp.I syrop na rozwolnienie tez mu podaje kretynko.To jest zaparcie nawykowe,a nie zaparcie spowodowane zla dieta.Jesli nic nie wesz na ten temat to daruj sobie tutaj te wypociny,bo nic one tutaj nie wnosza tylko denerwuja.

Gość kaRinKa_
mamusia zamiast iść z synkiem do lekarza to mu diety funduje i sobie na forach siedzi bo jej się nie chce z domu dupska ruszyć

Gość zaparcie nawykowe
bylam u lekarza z tym problemem.Jakby mi pomogl to teraz nie siedzialabym na forum.

Gość zaparcie nawykowe
tak diety mu funduje sama,bo lekarz wspanialy sie nie domyslil,ze dieta tez by sie przydala.Zapomnial biedny wygoglowac sobie.To nie jest dieta na odchudzanie.Zreszto co ja z toba wogole dyskutuje.Tylko cie tym karmie i pomagam bardziej uzaleznic sie od kafeterii.Zegnam.

Gość kaRinKa_
siedź dalej - na tym forum znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania , odnajdziesz Boga i sens życia POWODZENIA

Gość dobry temat :)
Pamiętam, że moja kuznka też nie chciała robić kupy. Okazało się, że powód był banalny... Po prostu nie lubiła smrodku w wc. Może u Was jest podobny problem? 3 latek potrafi mówić, więc spróbuj zapytać go, dlaczego wstrzymuje, może sam Ci wyjaśni i okaże się, że to jakiś błahy powód. A jeśli to też kwestia "zapachu", to popsikaj czymś, albo zapal kadzidełko jakieś owocowe czy waniliowe czy jaki tam zapach lubi (możecie nawet razem pójść do sklepu i niech sam wybierze zapach) i niech sobie siedzi spokojnie w tym kibelku, a Wy z mężem dajcie mu na jakiś czas spokój. Nie róbcie z tego ceremonii, tylko zostawcie go samego, niech sobie posiedzi, jakieś książeczki itd. i może sie uda ;)

Gość kwasek,Re:zaparcie nawykowe
Witam, trochę stare forum ale może jeszcze pani, mama 3latka z zaparciem nawykowym, spojrzy na to forum.... Mam pytanie czy znalazła pani rozwiązanie na ten nieprzyjemny i dotyczący nie tylko panią i pani synka... Od pół roku mój syn robi dokładnie to samo... Pediatra ,syropki, dieta i nici... Jeśli udało się pani z tym uporać lub znaleźć na to lekarstwo, lub też ktoś zdiagnozował ten problem to proszę odpisać... pozdrawiam...

Gość efhdiwuhfewuhf
mialam ten sma problem bedac dzieckiem, wtedy nie wiedzialam, ze to mala choroba psychinczn i trza z tym do psychologa :) psycholog dziecku wytlumaczy i pokona lek, bo to LĘK

Gość efhdiwuhfewuhf
mialam ten sma problem bedac dzieckiem, wtedy nie wiedzialam, ze to mala choroba psychinczn i trza z tym do psychologa :) psycholog dziecku wytlumaczy i pokona lek, bo to LĘK

Gość kwasek,Re:zaparcie nawykowe
dzięki, pewnie skorzystam z rady psychologa...

Gość jaaaaaaaaaaa_
Kup mu taki psikadełko zapachowe, powies na scianie, pokaż mu i powiedz ze jak zrobi kupe to bedzie mógł nacisnąć i będzie niespodzianka. Jak zrobi tak jak mówisz i mu się spodoba to powiedz, że można naciskać tylko jak sie zrobi kupę. Na moje dziecko to pomogło jak miał 3,5 roku.

Gość kkkkrrroooccciiieeee
trzy lata nie chce robić kupy i boku jeszcze szczeniakowi nie wyrwało???

Gość w ten sposób syn broni
swojej autonomii, którą wy, jako dorośli i rodzice, konsekwentnie naruszacie. proponuję wizytę u psychologa i stosowanie się do rad, które tam usłyszycie. najkrócej rzecz ujmując, to w was tkwi przyczyna jego zachowania. żeby zaczął się normalnie wypróżniać, wy musicie zmienić relacje między sobą i stosunek do syna. oboje jesteście nadopiekuńczy i macie problem z własnymi emocjami.

Gość w ten sposób syn broni
a w bardziej zrozumiały sposób: wstrzymywanie kupy to jedyna forma kontroli, jaka pozostała waszemu dziecku. do tego stopnia zdominowaliście jego życie, że postanowił się zbuntować w jedyny dostępny sposób. im szybciej udacie się do terapeuty, tym lepiej.

Gość evelyn3
Mam ten sam problem z moim 3 latkiem. od roku. Byliśmy u pediatry, powiedział ,że dziecko samo musi się przełamac i samo chcieć sie wypróżniać. jedyna pomoc dla malucha to dieta, syrop zatrz. wodę w jelitach(Lactuloza) i ogromna cierpliwość rodziców. Zauważyłam ,ze jesli mało naciskamy na synka on jest spokojniejszy i sam nawet zrobi tę kupe ale to tylko czasami...niestety!

Gość gośćkathie
Witam, mam podobny problem, Lactulosa nie pomagała, podałam córce musli z activią, pomogło, ale problem sie nie skończył miewa zaparcia i wtedy kombinuję np. woda ustronianka z jodem pomagała nawet mi w ciąży, a dzisiaj po trzech dniach wstrzymywania i płaczu przy próbie robienia kupki , założyłam pampersa ( dodam ,że córcia robiła już na kibelek i do nocniczka) zaczęłam z nią za rączki robić przysiady,za 7 razem już nie wstała tylko wydusiła twardą kupkę do pamperaka:) nie wiem czy to zbieg okoliczności czy rzeczywiście przysiady pomogły