Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda.).).).

13 latki Czy powinny pomagać?

Polecane posty

Gość Magda.).).).

Witam.Od tygodnia jest u nas kolezanka córki obie maja po 13 lat mam jeszcze syna i brata syn tez jest u nas na feriach.10 i 7 lat. Ja nie pracuje ale powiem ze mam juz dosc tego usługiwania wszystkim.Czy powinnam cos im powiedziec zeby pomogli czy wytrzymać par dni i dać im luz?Głównie chodzi o dziewczyny.

skąd te wątpliwości jak teraz nie nauczysz, to do końca Twoich dni będą Cie traktować jak służącą

Gość Magda.).).).
Tak mam watpliwosci czy zagonic je do mycia naczyń po sobie pomocy przy kolacji itp.czy koleżankę traktować jako gościa a córce odpuścić narazie...

Gość Magda.).).).
Staram się byc mila ale naprawde to zaraz "szlag mnie trafi" Zwlaszcza na córkę i chyba narobię jej przy koleżance "obciaciu"

Gość ej ej ejjj
nie no ja bym im dała luzuu,sama wiesz na co sie godziłaś,czemu gość ma u ciebie cos robić.

,,,;/ nie rozumiem! Ja jak miałam 13 lat to też zapraszalam koleżanki na noc czasami nawet na cały weekend, ale to ja bylam od zajmowania sie koleżanką Ja robilam śniadanie, sprzątalam po niej itp To dla mnie bylo oczywiste, że tak trzeba, zeby nie robic problemu mamie

i nie o to chodzi żeby gość robił bo to niezrecznie nawet cos takiego powiedziec. To jest gość córki i ona powinna sie nim zajac nawet jak ma 13 lat! Ja w tym wieku już wszystko sama robiłam nawet obiad dla calej rodziny!

Gość Moją dowód, ten temat
Moim zdaniem nie powinnaś traktować koleżanki córki jak gościa. Znajdź im taką rzecz, którą by mogły robić razem. Choćby naczynia, jedna myje, druga wyciera. Jak u mnie była koleżanka to wszystko razem robiłyśmy. I jedzenie i sprzątanie.

Gość hgvvkklknjl
no niestety, trzeba dzieci nauczyć pomagania moja od małego pomagają i to z chęcia bo zawsze je za cos pochwale 13latka to już duża pannica, powinna juz mieć jakieś obowiązki w kuchni